Sporting kan punt niet vasthouden in slotkwartier

Doelpuntenmaker Mohamed Azdad gaat voorbij Axel Caluwé. (© foto Jorghé Van Hecke)

Crossing VV Elewijt 3 – Sporting Kampenhout 1

Ondanks een verdienstelijke wedstrijd verloor Sporting in het slotkwartier met 3-1 op het veld van buur Elewijt. In een evenwichtige eerste helft dreigden beide ploegen een paar keer en kwam de thuisploeg bij een hoekschop 1-0 voor op slag van rust. Na de pauze bleef de partij in evenwicht. Na balverlies maakte Azdad verdiend gelijk. In het slot liep het toch mis want na een strafschop werd het 2-1. Bettache was dicht bij de gelijkmaker maar stuitte op de doelman. Met een afgeweken bal werd het 3-1.

Deze uitgeregende wedstrijd begon met een lange studieronde. In een evenwichtige eerste helft zorgde Er met een schot over doel voor de eerste dreiging. Aan de overkant duwde doelman Billast een schot van Eki in hoekschop. Halfweg de eerste helft was Azdad dicht bij de opener met een strak schot dat doelman De Reys met wat geluk in hoekschop duwde. Elewijt kreeg een vrije trap op een interessante plek maar Gajanovic besloot in de handen van doelman Billast. Het venijn zat in de staart voor geel-blauw want de thuisploeg scoorde nog in de slotseconden. Een hoekschop van op links werd aan de tweede paal binnengekopt door Alec Mertens (1-0).

Na de pauze bleven beide ploegen proberen maar doelgevaar bleef uit. Elewijt raakte niet door de goed georganiseerde geel-blauwe defensie. Thuisspeler Eki schoot de bal naast doel. Aan de overzijde schilderde Janssens een vrije trap binnen bereik van doelman De Reys. Die raakte in deze fase de ingevallen Romedenne maar het bleek te weinig voor een strafschop. Twintig minuten voor affluiten kreeg Sporting loon naar werken. Na balverlies achteraan bij de thuisploeg schoof Azdad beheerst de gelijkmaker in doel (1-1). Toch liep het nog mis in het slotkwartier. Toen Wauthy in de fout ging, kreeg Elewijt een strafschop. Gajanovic stuurde doelman Billast naar de verkeerde kant en schoot de elfmeter feilloos in doel (2-1). In de slotminuten was Bettache nog dicht bij de 2-2 maar hij stuitte van dichtbij op De Reys. Een derde thuisdoelpunt werd voor buitenspel afgekeurd maar kwam er toch in de slotminuut. Met een op Sakata afgeweken schot besliste Alec Mertens de partij (3-1). Jammer want met een beetje meeval had er zeker een gelijkspel ingezeten.

Crossing VV Elewijt: De Reys, De Weerdt, Vantomme, Gajanovic, Breugelmans, Eki (90’ Puype), Van Langeraert, A. Mertens, K. Mertens, Boudart, Caluwé.

Sporting Kampenhout: Billast, Alves (80’ Alves Santos), Wauthy, Sakata, Bettache, Janssens, Goovaerts, Canda (68’ Sanchez), Vaesen (53’ Romedenne), Azdad, Er.

Doelpunten: 45' A. Mertens (1-0), 71' Azdad (1-1), 79' Gajanovic (strafschop, 2-1), 90' A. Mertens (3-1).

Gele kaart: A. Mertens.

Wedstrijdleiding: Ben Torbeyns bijgestaan door Nicolas Van Caelenberghe en Alex Mertens.