Opnieuw een frustrerende avond voor Sporting

Brusk Er probeert zich door te zetten. (© foto Jorghé Van Hecke)

HO Bierbeek 2 – Sporting Kampenhout 0

Op het veld van Bierbeek beleefde Sporting opnieuw een frustrerende avond. In de eerste helft had de thuisploeg het beste van het spel maar geel-blauw verdedigde secuur. Na de koffie hadden beide ploegen hun momenten. Sporting verzuimde op winst te komen en maar ook Bierbeek was gevaarlijk. Net in een betere periode van de bezoekers werd het in de slotfase op de counter 1-0. Even later speelde Bierbeek het knap uit en verdubbelde de thuisploeg de bonus, zodat Sporting weer verloor.

In een intense eerste helft was thuisploeg Bierbeek de gevaarlijkste ploeg. Toch zorgde Er voor de eerste dreiging maar hij besloot voorlangs. De thuisploeg nam snel over. Benamar besloot op doelman Billast en na een mooi uitgespeelde aanval trapte Feyaerts de bal nipt voorlangs. Billast was attent bij een schot van opnieuw Feyaerts. Toen die een derde keer uithaalde, redde een uitstekende Billast in hoekschop. Ook Van Herzele kon inschieten maar deze keer bokste onze doelman de bal weg. Aan de overzijde kon Romedenne op links doorgaan maar hij mikte uit een schuine hoek nipt over doel. Zo werd er na een prima eerste helft gerust zonder doelpunten.

Vlak na de pauze kon Roekens na balverlies op doelman Vanhoyland afstormen. Hij omspeelde de thuisdoelman maar besloot dan naast de gapende doelmond. Aan de overkant schoot Feyaerts over doel. Alves besloot in de handen van thuisdoelman Vanhoyland. Roekens zette een goede actie op maar schoot de bal naast doel. Ook Er ging aan de haal maar werd nog teruggehaald. Aan de overkant duwde Billast een schot van Dochez in hoekschop. In het slotkwartier had Sporting net een betere periode toen Bierbeek op de counter toesloeg. Op aangeven van de pas ingevallen Adams tikte de vrijstaande Benamar de bal in doel (1-0). Enkele minuten later speelde de thuisploeg het knap uit bij een tegenaanval. Opnieuw was Adams de aangever en kon Benamar van dichtbij intikken (2-0). Sporting lag in het spel niet onder maar toonde zich niet efficiënt. En weer was de slotfase er teveel aan en werd er voor een derde keer op rij verloren. Er zit niet anders op dan met z’n allen hard te blijven werken op training zodat we snel van die vervelende nul verlost zijn.

HO Bierbeek: Vanhoyland, Christiaens (88' Craninx), Vandrepol, Spaey, Dochez, Feyaerts (72' Adams), Nijs, Benamar, Ibn Hach, Van Herzele (65' Tossavi), Luyten.
Sporting Kampenhout: Billast, Reniers, Wauthy, Bettache, Alves, Goovaerts, Sakata, Er, Put, Romedenne (58’ Azdad), Roekens.
Doelpunten: 79’ Benamar (1-0), 85’ Benamar (2-0).
Gele kaarten: Benamar, Dochez.
Wedstrijdleiding: Luc Bosmans bijgestaan door Johannes Janssen en Yves Vanvuchelen.