Onmondig Sporting blijft in hetzelfde bedje ziek

Julien Wauthy zet zich stevig door. (© foto Jorghé Van Hecke)

Sporting Kampenhout 0 – VC Bertem-Leefdaal 1

In de eerste thuiswedstrijd bleef een onmondig Sporting in hetzelfde bedje ziek als vorige week. In de eerste helft bepaalde geel-blauw de wedstrijd maar bleven de kansen schaars ondanks een tiental hoekschoppen. Bertem-Leefdaal kwam niet in het stuk voor maar scoorde kort na de rust uit het niets na een onoplettendheid in de thuisdefensie. Sporting ging onder een loden hitte in de achtervolging maar kwam niet verder dan een kopbal van Put op het doelhout. De alles behalve imponerende bezoekers parkeerden de bus en hielden stand. Zo verloor Sporting alweer erg zuur.

Onder een loden hitte, de thermometer wees liefst 33°C aan, nam Sporting de partij meteen in handen. Er ging door op links en zijn afgeweken schot vloog voorlangs in hoekschop. Ook een schot van Put veranderde van richting en belandde in hoekschop. Die knikte Er in de handen van doelman Belin. Bij een hoekschop van Gasmi kopte Bettache de bal over doel. Geel-blauw had opnieuw veel balbezit en had meerdere hoekschoppen maar deed er te weinig mee. Bertem-Leefdaal stond goed in blok en dacht enkel aan verdedigen. Een schot van Roekens ging naast doel en Belin duwde een plaatsbal van Er in hoekschop. Na ruim een halfuur ging een voorzetschot van aanvoerder Goovaerts via een bezoekend been in hoekschop. Op aangeven van Put knikte Bettache de bal naast doel. Kort voor de pauze kreeg Sporting de beste kans van de eerste helft. Aanvoerder Goovaerts zonderde Er vrij voor doel af. Die schoot maar doelman Belin redde de meubelen en voorkwam een 1-0 achterstand.

Na de verfrissingen ging Sakata zijn kans maar besloot naast doel. Eén minuutje later kwamen de bezoekers uit het niets op voorsprong. De aan de rust ingevallen El Abbouti werd op links uit het oog verloren en kreeg plots een zee aan ruimte. Hij kon de hoek uitkiezen en schoot de bal voorbij Billast (0-1). Sporting moest nu op zoek naar de gelijkmaker en dat was onder de loden zon geen sinecure. Een schot van Roekens werd afgeblokt. Even later zette Roekens zich goed door op rechts. Hij ging door tot de achterlijn en vond aan de tweede paal Put die de bal tegen de kruising knikte. Sporting bleef druk zetten maar miste creativiteit om Bertem-Leefdaal uit verband te spelen. De bezoekers dreigden nog één keer met een schotje van El Abbouti maar konden doelman Billast verder nooit bedreigen. Aanvoerder Goovaerts probeerde het nog met een vrije trap maar doelman Belin redde simpel. In het slot vond een inspiratieloos geel-blauw geen gaatje meer in de bezoekende afweer zodat er weer verloren werd van een, met alle respect, bescheiden tegenstander. Erger is dat er in 180 minuten nog niet gescoord werd en ook het aantal open kansen op één hand te tellen was. Het is nu aan de sportieve staf om de knop om te draaien en de trein zo snel mogelijk weer op de rails te krijgen in de volgende wedstrijden.

Sporting Kampenhout: Billast, Reniers, Wauthy, Bettache, Goovaerts, Canda (59’ Sanchez), Sakata, Er, Put (81’ Litu), Roekens, Gasmi (55’ El Yassini).
VC Bertem-Leefdaal: Belin, Nassiri (23’ Meeus), Pison, Heremans, Joosten, Bolline (83’ Lenseclaes), Oguz, Pfaff, Vanneck, Van Malcot, Gadzina (46’ El Abbouti).
Doelpunt: 48’ El Abbouti (0-1).
Gele kaarten: Reniers, El Abbouti, Pfaff.
Wedstrijdleiding: Janis Serckx bijgestaan door Matthias De Brabanter en Georges Willems.