Geel-blauw sprokkelt eerste puntje in derby

Mohamed Azdad gaat Maxim Breugelmans voorbij. (© foto Jorghé Van Hecke)

Sporting Kampenhout 0 – Crossing VV Elewijt 0

In de derby tegen Elewijt behaalde Sporting een eerste puntje na een billijk 0-0 gelijkspel. In een slordige wedstrijd waren de bezoekers een paar keer dreigend maar in het slot van de eerste helft was geel-blauw dicht bij de opener. Ook na de pauze was Elewijt gevaarlijk met een schot tegen de lat en een paar mogelijkheden. Sporting zette in het slotkwartier alles op alles. Azdad kreeg dé kans van de partij maar de bezoekende doelman redde uitstekend zodat het bij een brilscore bleef.

De wedstrijd begon evenwichtig met de bezoekers die enkele hoekschoppen kregen, zonder gevaar. Bij Sporting kreeg Reniers een por in de ribben. Hij speelde nog even verder maar werd na een halfuur toch vervangen. Er zette zich door maar doelman De Reys was sneller op de bal. Sanchez vond opnieuw Er die met een stuiterende bal naast doel besloot. Niemand kon een vrije trap van Put in doel verlengen zodat De Reys redde. Merckaert had het op de flank niet onder de markt met de bedrijvige Azdad. De bezoeker flirtte met z’n tweede gele kaart en werd wijselijk gewisseld. Aan de overzijde ging doelman Billast plat bij een poging van Breugelmans. Bij een gevaarlijke voorzet van Put duwde doelman De Reys de bal weg voor de neus van aanvoerder Goovaerts. Bezoeker Gajanovic schoot een vrije trap in de muur. Met de rust in zicht was Sporting dicht bij de opener. Een afgeweken schot van Azdad zette De Reys op het verkeerde been maar de doelman redde. Opnieuw Azdad zonderde Alves af aan de achterlijn maar die schoot egoïstisch zelf op de bezoekende doelman in plaats van af te leggen naar een ploegmaat. Put probeerde het finaal met een lobje maar De Reys was andermaal attent.

Na de koffie ging Put diep waarop De Reys onorthodox redde. Billast redde aan de overkant een poging van Gajanovic. Op het uur kwam geel-blauw goed weg toen een afstandsschot van Bell tegen de lat vloog. Eki besloot uit een schuine hoek maar Billast was bij de pinken. Gajanovic kreeg een nieuwe kans met een vrije trap maar schoot de bal opnieuw in het muurtje. Twintig minuten voor tijd kreeg Put een goede schietkans maar hij besloot te zwak binnen bereik van doelman De Reys. Na een collectieve aanval trapte Er de bal over doel. Sporting bleef op zoek gaan naar dat bevrijdende doelpunt en was er dicht bij op vijf minuten van het einde. Uitblinker Azdad kwam vrij voor doelman De Reys die het schot uitstekend redde en Elewijt recht hield. Billast klemde in de slotfase een vrije trap van Breugelmans. In de toegevoegde tijd leek de ingevallen Gasmi toch te scoren maar de bal belandde in het zijnet. Zo bleef de brilscore op het bord en behaalde Sporting eindelijk z’n eerste puntje. Hopelijk begint de competitie nu echt en is de eerste winst dichtbij.

Sporting Kampenhout: Billast, Reniers (32’ Litu), Wauthy, Bettache, Alves, Sanchez (59’ Gasmi), Goovaerts, Sakata (64’ Weydisch), Azdad, Er, Put.
Crossing VV Elewijt: De Reys, Merckaert (33’ Vantomme), Bouakhounov, Gajanovic, Breugelmans, Eki (70’ Menassar), Urdinov, A. Mertens (85’ Van Muylders), Bell, K. Mertens, Boudart.
Doelpunten: geen.
Gele kaarten: Sanchez, Wauthy, Bettache, Litu, Merckaert, K. Mertens.
Wedstrijdleiding: Rudi Geysenbergh bijgestaan door Rune Vandendael en Stijn Vandenwijngaert.