Sporting direct met beide voetjes op de grond

Een stevig duel tussen Maxim Put en Bart Bevernage. (© foto Jorghé Van Hecke)

SC Out-Hoegaarden 2 – Sporting Kampenhout 0

Sporting begon het seizoen met een valse noot en verloor in de slotfase met 2-0 op het veld van Out-Hoegaarden. In de eerste helft hadden beide ploegen enkele goede momenten maar werd er niet gescoord. Sporting had ook na de pauze veel balbezit maar het gevaar bleef schaars. De thuisploeg leek vrede te nemen met een billijk en logisch gelijkspel, tot Hoegaarden in het slot onverwacht op voorsprong kwam. In de slotfase nam Sporting risico’s maar na een uitgelokte strafschop werd het nog 2-0.

De thuisploeg liet van meetaf het initiatief aan geel-blauw, dat veel balbezit had maar weinig dreigde. Sanchez zette met een ver gekraakt schot de thuisdoelman aan het werk. Op aangeven van Covens kopte Sabic aan de overzijde via doelman Billast tegen de lat. Rond het halfuur redde doelman Deweirdt een laag overhoeks schot van Dekleermaeker. Kort voor de pauze kregen de toeschouwers opnieuw doelgevaar te zien. Doelman Billast duwde net op tijd een verre lob van Sabic in hoekschop. Aan de overkant rolde Dekleermaeker de rechterflank op. Hij vond de vrijstaande Er die inschoot maar thuisdoelman Deweirdt redde uitstekend en voorkwam op slag van rust een 0-1 achterstand voor de thuisploeg.

In de tweede helft kregen we lange tijd hetzelfde spelbeeld. Sporting had opnieuw veel balbezit maar raakte niet in de rechthoek. Beide ploegen leken schrik te hebben om in de fout te gaan en dat kwam de wedstrijd niet ten goede. Er nam bij een hoekschop een afvallende bal op de slof maar mikte net over doel. De wedstrijd leek op een logisch gelijkspel af te stevenen tot er voor Hoegaarden in de slotfase toch een appel uit de kast viel. Bij een tegenaanval werd een schot van Coenen afgeblokt. De bal kwam in de voeten van thuisaanvoerder Dirix die in één tijd tegen de netten knalde (1-0). Sporting moest nu reageren maar kwam niet verder dan een kopbal van Put naast doel. In de toegevoegde tijd lokte Coenen tussen Wauthy en Bettache een strafschop uit. De Braekeleer nam het geschenk in dank aan en besliste van op de stip de wedstrijd (2-0). Geel-blauw verdiende wellicht een gelijkspel maar ging in het slot ongelukkig onderuit. Zo staat Sporting al meteen met beide voetjes op de grond en is duidelijk dat er ook in eerste provinciale iedere wedstrijd geknokt zal moeten worden voor de punten.

SC Out-Hoegaarden: Deweirdt, Balis (37’ Thomas), Van Keyenberg, Covens (87’ Mertens), De Braekeleer, Sabic (58’ Coenen), Hermans, Dens, Bogaerts, Bevernage, Dirix.

Sporting Kampenhout: Billast, Dekleermaeker, Wauthy, Bettache, Vanbelle (71’ Romedenne), Sanchez (58’ El Yassini), Sakata, Goovaerts, Put, Roekens (80’ Canda), Er.

Doelpunten: 83’ Dirix (1-0), 90+4’ De Braekeleer (strafschop, 2-0).

Gele kaarten: De Braekeleer, Hermans, Bogaerts, Goovaerts.

Wedstrijdleiding: Kim Petré bijgestaan door Marc De Fraeye en Bart Janssens.