Skip to the content

Geel-blauw scoort eerste goals en wint meteen

Enorme vreugde na het eerste doelpunt in 412 minuten. (© foto Jorghé Van Hecke)

Sporting Kampenhout 2 – Fenixx Beigem Humbeek 0

Eindelijk! Op de vijfde speeldag behaalde Sporting met 2-0 tegen Fenixx Beigem Humbeek z’n eerste zege van het seizoen. In een evenwichtige eerste helft was er dreiging van beide ploegen maar werd er niet gescoord. Sporting was dreigender na de pauze en na 412 (!) minuten wachten scoorde Put het eerste doelpunt van deze competitie. Even later werkte Put opnieuw feilloos af en stond het ineens 2-0. Fenixx zette alles op alles maar een secuur geel-blauw vertraagde de partij en hield stand.

De bezoekers, met 9 op 12 uitstekend aan het seizoen begonnen, toonden meteen hun aanvallende intenties. Doelman Billast moest al snel een prima redding doen bij een gevaarlijke voorzet. Bij een volgende tussenkomst op een hoge bal ging de pink van de thuisdoelman uit de kom. Door snel ingrijpen van de kiné kon hij de partij verderzetten. Aan de overzijde stuurde Azdad gemeten El Yassini diep die naast doel besloot. Bij een scherpe voorzet van Put zat doelman Verleysen er goed tussen. Ook Fenixx probeerde maar de laatste voorzet was onzuiver. Bij Sporting kon niemand een vrije trap van Er verlengen. Aan de overkant ging een laag schot van Matthias Schoukens maar nipt voorlangs. Geel-blauw was een paar keer dreigend in het slot van de eerste helft. El Yassini schoot vanuit een schuine hoek pal op doelman Verleysen en even later kon Er de bal niet goed raken zodat die naast doel ging.

Kort na de pauze was Verleysen attent bij een kopbal van Er. Bij een vrije trap van Put kon Er net niet inkoppen. Eén minuut later, na welgeteld 412 (!) minuten, brak Sporting eindelijk de ban. Bij een diepe bal van El Yassini ging de bezoekende afweer in de fout zodat Put alleen op doel kon afgaan. Hij verschalkte doelman Verleysen en schoot de bal feilloos hoog tegen de netten (1-0). De bezoekers waren nog niet goed bekomen of Sporting scoorde al een tweede keer. Aanvoerder Goovaerts stuurde met een gemeten balletje Put diep en die liet Verleysen opnieuw geen kans met een lage schuiver (2-0). Fenixx deed en dubbele wissel maar dat bracht weinig zoden aan de dijk. Ei zo na werd het 3-0 toen Er een hoekschop van El Yassini vrijstaand over doel kopte. De bezoekers waren ook dicht bij een doelpunt bij een warrige fase waarbij Wauthy de bal op de lijn moest wegwerken. Aan de overzijde werd een pegel van aanvoerder Goovaerts afgeblokt en besloot Azdad over doel. Fenixx was gevaarlijk via Benhamman maar doelman Billast redde uitstekend. Doelman Verleysen verloor de bal aan Put die ditmaal de bal voorlangs lepelde. Bij een aangeschoten bal op een bezoekende arm floot scheidsrechter Cuypers terecht geen strafschop voor Sporting. Matchwinnaar Put kreeg nog een applauswissel. In het slot haalde geel-blauw het tempo uit de wedstrijd en konden de bezoekers in de warme nazomerlucht geen vuist meer maken. Het bleef zo bij 2-0 winst; hopelijk is de trein nu vertrokken.

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, Litu, Wauthy, Bettache, Alves, Goovaerts, Sakata (46’ Canda), El Yassini (85’ Alves Santos), Azdad, Er, Put (77’ Weydisch).
Fenixx Beigem Humbeek: Verleysen, De Coeyere (61’ Laureys), B. Schoukens, Seminerio, Caira, Benhamman (70’ Olbrechts), Buifrahi (61’ Shehu), M. Schoukens, Desmet (70’ Da Rocha), Likau, De Smidt.
Doelpunten: 52' Put (1-0), 58' Put (2-0).
Gele kaarten: Put, Litu, Alves, Azdad, Buifrahi, M. Schoukens.
Wedstrijdleiding: Patrick Cuypers bijgestaan door Marc De Fraeye en Alfred Schellens.