Skip to the content

Sporting deelt opnieuw geschenken uit

Brusk Er had pech met een vrije trap tegen de lat. (© foto Jorghé Van Hecke)
Brusk Er had pech met een vrije trap tegen de lat. (© foto Jorghé Van Hecke)

FC Herent 3 – Sporting Kampenhout 0

Wie dacht dat Sporting de goede lijn van de twee vorige duels zou doortrekken, kwam bedrogen uit. Met een doelpunt in geschenkverpakking kwam de thuisploeg al snel 1-0 voor. Geel-blauw nam de wedstrijd in handen, had altijd moeten scoren, maar deed het niet. Met een vrijschop van Er tegen de lat was Sporting er dicht bij. Herent scoorde aan 100% want bij een slecht weggewerkte vrije trap was het weer raak. Sporting kon na de rust geen vuist meer maken. Toen de laks leidende ref voor een schouderduel een strafschop aan de thuisploeg schonk, was de kous helemaal af.

Sporting kwam dus met een goed gevoel aan de aftrap maar kreeg al heel snel een opdoffer te verwerken. Canda speelde centraal de bal zomaar in de voeten van Pieter Taveirne die het geschenk in dank aanvaarde en de bal laag in doel schoot (1-0). Geel-blauw kreeg van de thuisploeg het balbezit en nam de wedstrijd in handen. Alves stuurde mooi El Yassini weg die de bal niet goed voor doel kreeg. Even later stuurde aanvoerder Goovaerts de bal in de loop van Put die doelman Devos niet kon vloeren. Aan de overzijde belandde een afgeweken poging van Van Renterghem in hoekschop. Na een halfuur werd El Yassini net buiten de rechthoek neergelegd door Cabeke. Er draaide de vrije trap rond het muurtje tegen de lat. Even later was Er weer aan zet maar hij schoof de bal ditmaal nipt voorlangs. Ook een derde keer lukte het niet voor Er. Hij vond doelman Devos op z’n weg. Geel-blauw verdiende de 1-1 maar kreeg het deksel op de neus van een aan 100% scorend Herent. Aanvoerder Goovaerts kopte een vrije trap van Larivière ongelukkig voor de voeten van Pieter Taveirne die de bal hard in de verste hoek schoot (2-0). Een domper voor Sporting.

In de tweede helft moest Sporting komen maar veel gevaar leverde dat niet meer op. Er kreeg een nieuwe schietkans maar aarzelde te lang. Een veel te laks leidende scheidsrechter Torbeyns liet te veel toe en had veel sneller enkele kaarten moeten geven aan de thuisploeg. Toen Tirpan hard in botsing kwam, kon hij niet meer verder. Geel-blauw had het lastig en kreeg nog een extra dreun te verwerken toen de scheidsrechter een schouderduel tussen Wauthy en Pieter Taveirne helemaal verkeerd inschatte en een strafschop floot. Stroobants nam dit nieuwe geschenk in dank aan en zette Herent op rozen (3-0). Hiermee was de kous helemaal af en was de thuisploeg nog dichter bij een vierde doelpunt dan Sporting bij een eerredder. Eén ding staat intussen wel vast; op deze manier kan het niet meer verder.

(JG)

• FC Herent: Devos, Baeyens, Peeters, P. Taveirne (89’ J. Taveirne), Larivière, Stroobants (82’ Houben), Neukermans, Devlieger, Bouchmal (51’ Vandamme), Van Renterghem, Cabeke.

• Sporting Kampenhout: Billast, Tirpan (58’ Gasmi), Wauthy, Bettache, Alves, Goovaerts, Canda (66’ Sanchez), El Yassini (84’ Weydisch), Azdad, Er, Put. • Doelpunten: 3' P. Taveirne (1-0), 38' P. Taveirne (2-0), 64' Stroobants (strafschop, 3-0).

• Gele kaarten: P. Taveirne, Peeters, Wauthy.

• Wedstrijdleiding: Ben Torbeyns bijgestaan door Elke Hulsmans en Etienne Duchateau.

About the author

Onze partners