Sporting geeft winst uit handen in slotfase

Brusk Er houdt twee thuisspelers aan de praat. (© foto Jeroen Goolaerts)

Witgoor Sport Dessel 1 – Sporting Kampenhout 1

In de zespuntenwedstrijd tegen Witgoor Sport leek geel-blauw lange tijd op weg naar een gouden driepunter tot de thuisploeg in het slot alsnog gelijk maakte. In een evenwichtige eerste helft zorgde Maxime Janssens met een knap schot vrij snel voor een 0-1 voorsprong. Witgoor probeerde wel maar was weinig gevaarlijk. Na de pauze stak de thuisploeg nog een tandje bij en was enkele keren gevaarlijk. Sporting kon te weinig dreigen en in de slotfase viel bij een vrije trap alsnog de late gelijkmaker.

Het eerste gevaar van de partij kwam er via Maxime Janssens, die nipt naast doel schoot. Het spel ging enkele keren op en af met dreiging voor beide doelen, al bleven grote kansen uit. Nog voor het eerste kwartier kwam geel-blauw op voorsprong. Na een aanval over rechts vond Put de vrijstaande Maxime Janssens die de bal met links mooi in de linker bovenhoek schoot (0-1). Even later stuurde Michel Epolo op links De Smidt diep maar die besloot voorlangs. Halfweg de eerste helft volgde een heet standje voor het Kampenhoutse doel waarbij de bal finaal werd weggewerkt. Witgoor kwam er enkele keren uit over rechts maar de voorzet kwam er niet uit. Een hard werkend Sporting had de controle. In het slot van de eerste helft toch tweemaal de thuisploeg. Doelman Billast ging plat bij een schuiver van Vanhoof en redde klemvast een kopbal van Blockx, zodat we gingen rusten met een kleine voorsprong.

De thuisploeg moest winnen en trok na de pauze alle registers open. Witgoor dreigde bij enkele hoekschoppen en had veel balbezit. Sporting kwam er enkele keren uit op de tegenaanval maar speelde het slordig uit. Na een hoekschop van de aandringende thuisploeg redde doelman Billast in twee tijden een schot van Vanhoof. Blockx kopte de bal over doel. Sporting beperkte zich doorgaans tot verdedigen. In een spannend slot kon het nog alle kanten uit. De Smidt stuurde Put diep maar die knalde de bal naast het doel van Arrazola De Onâte. Aan de overzijde volgde een gevaarlijke voorzet van op links waarop de vrijstaande Blockx naast de bal maaide. Geel-blauw ontsnapte maar slikte twee minuten later toch de gelijkmaker. Een vrije trap van de ingevallen Calor werd eerst weggewerkt maar viel dan voor de voeten van invaller Hulsmans die de bal laag door een bos van benen in de linkerhoek inschoot (1-1). De thuisploeg kreeg nog een ultieme hoekschop, zonder succes. Zo eindigde de partij op een billijk gelijkspel en moest Sporting in extremis vrede nemen met één punt. Voor de eerste keer dit seizoen haalt geel-blauw, alweer in onuitgegeven opstelling én met drie eigen jeugdspelers op de bank, een vier op zes. Hier kunnen we in ieder geval op verder bouwen de volgende weken. Het geloof in het behoud is nog groot.

Witgoor Sport Dessel: Arrazola De Onâte, Geerts, Slegers, Engelen (59’ Calor), Cabanier, Bens (67’ De Wolf), Janneh, Vanhoof (72’ Van Genechten), Naessens, Blockx, Van Roy (46’ Hulsmans).

Sporting Kampenhout: Billast, De Smidt, Delhaisse, Goovaerts, Vangrunderbeek, M. Janssens, Hakizimana, N. Janssens (62’ Roekens), Er (90’ Vaesen), Put, Michel Epolo (41’ Sanchez).

Doelpunten: 13’ M. Janssens (0-1), 86’ Hulsmans (1-1).

Gele kaart: Van Roy.

Wedstrijdleiding: Jan Krieken bijgestaan door Bastiaan Peeters en Juan Boelen.