Skip to the content

Geel-blauw laat zege liggen in slotkwartier

Brian Roekens scoorde al na 24 seconden. (© foto Jeroen Goolaerts)
Brian Roekens scoorde al na 24 seconden. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 1 – FC Sint-Lenaarts 1

Met een 1-1 gelijkspel tegen Sint-Lenaarts is Sporting al drie weken ongeslagen. Na amper 24 seconden bracht Roekens geel-blauw op al voorsprong. Goovaerts scoorde meteen de 2-0 maar het doelpunt werd onbegrijpelijk afgevlagd. De partij was vrij evenwichtig en nog voor de pauze werd het 1-1. Sint-Lenaarts begon nog het best aan de tweede helft maar Sporting zette nadien alles op alles. Een tweede thuisdoelpunt hing enkele keren in de lucht maar kwam er uiteindelijk niet meer.

Sporting nam een droomstart en kwam onmiddellijk op voorsprong. Doelman Nolle weerde een schot van Er maar Roekens, voor het eerst aan de aftrap na blessure, trapte de rebound in doel (1-0). Twee minuten later was de thuisaanhang opnieuw aan het feest. Op aangeven van Put kwam Goovaerts centraal mooi achter zijn man uit en hij trapte de bal voorbij de bezoekende doelman. 2-0 zou je denken maar tot ieders verbazing werd het doelpunt afgevlagd. Een op zijn zachts gezegd dubieuze beslissing. Aan de overzijde besloot Willemsen naast doel en waaide ook een schot van Daoudi naast het doel van Billast. Goovaerts zette fors druk op doelman Nolle, die bijna de bal verloor. Roekens vond de vrijstaande Put die wat overhaast besloot en daardoor de bal naast doel mikte. Ook Sint-Lenaarts kreeg een open kans maar Borahsasar mikte van dichtbij onbegrijpelijk naast doel. Aan de overzijde stuurde Goovaerts met een gemeten bal Er diep maar doelman Nolle keerde de bal met een beenveeg. Met de rust in zicht kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Nelson vond het hoofd van Borahsasar die de bal in de verste hoek knikte (1-1).

Na de pauze kwam Sint-Lenaarts het best uit de startblokken, terwijl bij geel-blauw de opbouw slordig verliep. Bezoeker Di Biniamu Nganga ging door maar knalde naast doel. Aan de overkant werd een schot van Roekens in hoekschop gedevieerd. Bij die hoekschop van Maxime Janssens kon Delhaisse inschieten maar doelman Nolle had een uitstekende reflex in huis. Bij een te korte terugspeelbal kon Roekens bijna profiteren maar de doelman kon net op tijd wegwerken. De bezoekers waren nog één keer gevaarlijk bij een hoekschop van Nelson waarbij Goovaerts doelman Billast moest bijstaan om een heet standje voor doel in de kiem te smoren. In het laatste kwartier zette geel-blauw nog alles op alles, want het wou deze partij kost wat kost winnen. Bij een hoekschop van Maxime Janssens kopte Roekens de bal buiten bereik van doelman Nolle maar die werd alsnog met de schouder op de lijn gered door Van Den Muysenbergh. Even later kopte Kenis een center van Er bijna in eigen doel. In de slotminuut keerde de bezoekende doelman van dichtbij een kopbal van Avetisov en kopte Roekens een inzenden van Put nipt over doel, zodat het 1-1 bleef. Goede wedstrijd van Sporting, nu al drie weken ongeslagen, waarbij enkel de kers op de taart ontbrak. Dit doet in ieder geval het beste verhopen voor de volgende weken

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, De Smidt, Delhaisse, Avetisov, Vangrunderbeek, Sakata, M. Janssens, Goovaerts (79’ Hakizimana), Er, Put, Roekens.
FC Sint-Lenaarts: Nolle, Kenis, Van Den Muysenbergh, Nelson, Di Biniamu Nganga (79’ Diallo), Claessens (69’ Tavares), Daoudi (74’ Vissers), Willemsen, Dhaene, De Graeve, Borahsasar.
Doelpunten: 1’ Roekens (1-0), 38’ Borahsasar (1-1).
Gele kaarten: Sakata, Borahsasar.
Wedstrijdleiding: Christo Mitskou bijgestaan door Stijn Lemmens en Gerben Leten.

About the author

Onze partners