Skip to the content

Geel-blauw boekt knappe stuntzege tegen leider

Sporting Kampenhout 2 – FC Wezel Sport 1

Met een knappe 2-1 stuntzege tegen leider Wezel Sport kreeg Sporting eindelijk loon naar werken na enkele ongelukkige nederlagen. De zieke Put, die maar een kwartier speelde, bezorgde geel-blauw een droomstart. De leider had dan wel veel de bal maar was weinig gevaarlijk. Na een halfuur verdubbelde Goovaerts de bonus en met die 2-0 ging Sporting rusten. Wezel zette na de pauze alles op alles en scoorde snel. Toch was het Sporting dat nog tweemaal dicht bij een derde goal was. In de slotfase hield de thuisploeg met een groot hart en veel passie de zege vast.

De leider dreigde al binnen de eerste minuut maar doelman Billast was attent bij een gevaarlijke voorzet. Aan de overzijde stuurde Maxime Janssens met een gemeten bal Put in de ruimte. Die snelde doelman Geens voorbij en legde de bal beheerst in het lege doel (1-0). Knap als je weet dat Put ziek aan de partij begin en al na een goed kwartier de strijd moest staken. Wezel eiste de bal op maar was verder amper gevaarlijk. Azdad vond na een actie op links Put maar die kraakte zijn schot. De bezoekende doelman tikte een voorzet van Maxime Janssens in hoekschop. Nadat doelpuntenmaker Put het veld verliet moest ook Azdad vroegtijdig met een blessure en pijnlijke grimmas naar de kant. Ook na deze twee noodgedwongen wissels hield Sporting het hoofd koel en kreeg een bleke leider weinig klaar. Na voorbereidend werk van Hakizimana legde Maxime Janssens gepast af op de inlopende Goovaerts die mooi op halve hoogte inschoot (2-0). Doelman Geens redde een vrijschop die Maxime Janssens van aan de zijkant inschoot en na een hoekschop van opnieuw Maxime Janssens mikte Sakata te hoog, zodat we gingen rusten met een 2-0 bonus.

Wezel moest na de pauze komen en de leider deed dat ook met meer druk. Toch was de eerste open kans voor Kampenhout. Goovaerts vond de vrijstaande Noa Janssens maar doelman Geens voorkwam de 3-0. Aan de overzijde ging een afstandsschot van Achenteh over doel. Even later hadden de bezoekers meer geluk toen Van De Gevel aan de tweede paal inkopte en de bal via de hand van Billast alsnog over de lijn ging (2-1). De partij werd bitsiger; Avetisov werd aangetrapt maar er volgde geen kaart. Doelman Geens redde eerst een poging van Michel Epolo en aan de overkant schoot Kuijlaars nipt over doel. Halfweg de tweede helft werd Michel Epolo brutaal tegen de omheining geduwd door Achenteh. De scheidsrechter liet onbegrijpelijk begaan wat tot een opstootje leidde aan de overzijde. Een kwartier voor affluiten kreeg Maxime Janssens een open schietkans maar een bezoekend been voorkwam een derde thuisdoelpunt. Er volgde nog een ongeordend bezoekend slotoffensief maar Sporting hield met een groot hart en veel passie stand. In de slotfase ging Maxime Janssens z’n kans met een verre lob die naast doel waaide. Geen nood, want de 2-1 stuntzege bleef op het bord en geeft geel-blauw zuurstof voor de laatste acht partijen.

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, De Smidt, Delhaisse, Avetisov, Vangrunderbeek, Sakata, M. Janssens, Goovaerts, Hakizimana (90’ Vaesen), Azdad (24’ N. Janssens), Put (17’ Michel Epolo, 81’ Roekens).
FC Wezel Sport: Geens, Daverveld, Biemans, Achenteh, Ven (46’ Bollen), Van Kruijssen, Kuijlaars, Grepi, Kolen, Van De Gevel, Hakkens (74’ Dufour).
Doelpunten: 7’ Put (1-0), 31’ Goovaerts (2-0), 54’ Van De Gevel (2-1).
Gele kaarten: Sakata, De Smidt, M. Janssens, Hakkens.
Wedstrijdleiding: Jonas Timmermans bijgestaan door Luc Bosmans en Oliver Wouters.

About the author

Onze partners