Eerste uitzege na spectaculaire ommekeer

Dolle vreugde na het winnende doelpunt van Er. (© foto Jeroen Goolaerts)

VK Beringen 2 – Sporting Kampenhout 3

Sporting boog in de zespuntenwedstrijd tegen Beringen een 2-0 achterstand op twintig minuten tijd om in een 2-3 zege. In een evenwichtige eerste helft scoorde de thuisploeg in het slot. Toen het na de rust vrij snel 2-0 werd, zag het er somber uit. De pas ingevallen Er scoorde echter meteen tegen en bracht vuur in de wedstrijd. De partij kantelde en Avetisov kopte bij een hoekschop de 2-2 binnen. Even later zorgde Er met z’n tweede van de avond voor de totale ommekeer en een gouden driepunter.

De wedstrijd, gespeeld op een zwaar veld, kwam snel op gang met een goede kans voor beide ploegen. Een schot van thuisspeler Demirsoy werd voor de lijn gered. Aan de overzijde kreeg Put geen strafschop toen hij werd neergehaald. De bal kwam in de rebound bij Mbey Epolo die inschoot maar de bal van de lijn gered zag. Bij een hoekschop van Maxime Janssens kopte Delhaisse over doel. Driessen schoot een vrije trap hard en laag in maar doelman Billast redde klemvast. Goovaerts stuurde aanvoerder Vangrunderbeek diep. Ook hij werd fel gehinderd maar bleef sportief recht zodat er ook nu geen strafschop volgde. Nadien toonden de Limburgers zich enkele keren. Tarcan knalde een vrije trap in de muur. Doelman Billast duwde een voorzetschot van Schmitz in hoekschop. Even later besloot Driessen voorlangs. Met de rust in zicht anticipeerde Demirsoy gevat op een diepe bal en hij legde de bal tergend langzaam in doel (1-0). Twee hoekschoppen leverden Sporting niets op.

Na de koffie was er aanvankelijk veel goede wil maar geen doelgevaar. Na goed tien minuten kapte Yakupçebioglu twee man uit en ging ook doelman Billast voorbij zodat scoren een koud kunstje was (2-0). Het zag er zo plots niet al te best uit maar nog geen minuut later was het bingo aan de overkant. Put bracht de bal van op rechts laag voor doel waar de pas ingevallen Er binnentikte (2-1). Geel-blauw toonde zich weerbaar en de thuisploeg begon te twijfelen. Doelman Delarbre ging plat bij een schot van Noa Janssens. Yakupçebioglu ging goed door en schoot fraai op doel maar de bal belandde naast. Maxime Janssens trapte een hoekschop rechtstreeks op doel maar de bal werd opnieuw in hoekschop verwerkt. Een volgende hoekschop bracht meer op voor Sporting. Opnieuw Maxime Janssens vond aan de tweede paal het hoofd van Avetisov die binnen knikte (2-2). Drie minuten later was de ommekeer compleet. Noa Janssens vond de vrijstaande Er die met het hoofd z’n tweede doelpunt van de avond in doel verlengde (2-3). Sporting verdedigde deze bonus met hand en tand. Beringen ging met de moed der wanhoop op zoek naar de gelijkmaker maar kreeg weinig klaar. Het vroeg vergeefs een strafschop en een heet standje voor doel liep goed af voor geel-blauw. Zo behaalde Sporting eindelijk z’n eerste uitzege van het seizoen. Na deze gouden driepunter oogt de toekomst alvast een stukje rooskleuriger en staan er onderaan zeven ploegen op een zakdoek bij elkaar.

VK Beringen: Delarbre, Montagnino, Cavcic, Er Cemal (79’ Kislali), Demirsoy, Schmitz, Koeman, Tarcan (76’ Karadogan), Creemers, Driessen, Yakupçebioglu.
Sporting Kampenhout: Billast, N. Janssens, Delhaisse, Avetisov, Goovaerts, Vangrunderbeek, M. Janssens, Sakata, Put (84’ Hakizimana), Mbey Epolo (56’ Er), De Smidt (90’ Azdad).
Doelpunten: 40’ Demirsoy (1-0), 56’ Yakupçebioglu (2-0), 57’ Er (2-1), 73’ Avetisov (2-2), 76’ Er (2-3).
Gele kaarten: Creemers, Tarcan, Schmitz, Demirsoy, Er, Sakata.
Wedstrijdleiding: Dries Rombouts bijgestaan door Stefan Thys en Vincent Diels.