Skip to the content

Geel-blauw alweer onverdiend onderuit

Maxim Put trekt een spurtje met bezoeker Kevin Janssens. (© foto Jeroen Goolaerts)
Maxim Put trekt een spurtje met bezoeker Kevin Janssens. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 1 – AC Betekom 2

Het zat alweer niet mee voor Sporting, want het verloor nu ook onverdiend het streekduel tegen Betekom. In de eerste helft waren de bezoekers wel de betere ploeg en de 0-1 halfweg was logisch. Na de rust kwam geel-blauw beter voor de dag en Maxime Janssens maakte er van op de stip 1-1 van na handspel. Met een verre boogbal van invaller Michel Epolo op de onderkant van de lat ontsnapten de bezoekers aan de 2-1. In de slotfase scoorde Betekom, toen Sporting even met tien stond, met een afgeweken kopbal bij een onterechte hoekschop om op een diefje te winnen. Ondanks de zoveelste opdoffer blijft Sporting strijdvaardig en kan alles nog.

Na een korte studieronde zorgden de bezoekers met een kopbal van Janssens ver naast doel voor de eerste dreiging. Nsumbu ging met de voet vooruit te hard door op doelman Billast, die er gelukkig af kwam met enkele schrammen op de buik. Poukens kwam, al dan niet in buitenspel, plots vrij op links en vond aan de tweede paal de inlopende Mateso die vrijstaand mocht inschieten (0-1). Betekom bleef nadien de betere ploeg en dreigde nog enkele keren. Een afgeweken schot van Nsumbu ging in hoekschop. Billast was attent bij een poging van Vermeiren. Aan de overzijde zette Put zich door maar zijn voorzet werd afgeblokt. Nog voor de pauze moest De Smidt geblesseerd de strijd staken. Nsumbu dwong met een afgeweken schot opnieuw een hoekschop af, waarbij Janssens binnen bereik van doelman Billast kopte.

Na de onderbreking kwam Sporting beter in de wedstrijd. Bij een vrije trap van Maxime Janssens volgde een heet standje voor doel dat goed afliep voor Betekom. Na een fout op Noa Janssens kreeg geel-blauw een nieuwe vrije trap. Bezoeker Poukens kreeg de vrijschop van Maxime Janssens tegen de arm waarop de bal op de stip ging. Maxime Janssens trapte de elfmeter voorbij doelman Lopes Gomes (1-1). Sporting bleef komen en Betekom verdedigde vooral. Halfweg de tweede helft kwamen de bezoekers bijzonder goed weg. Na slordig ontzetten van doelman Lopes Gomes kwam de ingevallen Michel Epolo bij de bal en hij trof met een boogbal van op 25 meter de onderkant van de lat. Opnieuw Michel Epolo stuurde even later Er diep maar de bezoekende doelman was sneller op de bal. Billast was aan de overkant attent bij een listig balletje van Mateso. Sakata zette zich door maar schoot de bal naast doel. Bezoeker Nsumbu besloot wild over doel. Het venijn zat in de staart voor Sporting. Na een blessurebehandeling van Goovaerts stond geel-blauw even met tien toen Betekom onterecht een hoekschop kreeg. De volledig vrijstaande El Hadj kon aan de tweede paal zomaar inkoppen en Billast was kansloos op de via Avetisov afgeweken bal (1-2). Zo kaapte een sluw Betekom in de slotfase op een diefje een onverdiende zege weg en bleef Sporting andermaal met een zware kater achter na een wedstrijd waarin het minstens een punt verdiende. Er zijn echter nog negen wedstrijden te spelen en de spelers blijven strijdvaardig; er kan dus nog veel.

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, N. Janssens, Delhaisse (37’ Hakizimana), Avetisov, Goovaerts, Vangrunderbeek, M. Janssens, Sakata, Put, Er, De Smidt (37’ Michel Epolo).
AC Betekom: Lopes Gomes, El Hadj, Janssens (77’ De Winter), Vermeiren, Smits, Mateso, Hermans, Nsumbu, Krauze, Poukens (77’ Vander Elst), Pelgrims.
Doelpunten: 16’ Mateso (0-1), 59’ M. Janssens (strafschop, 1-1), 86’ El Hadj (1-2).
Gele kaarten: Er, N. Janssens, El Hadj, Poukens.
Wedstrijdleiding: Pieter Vandevenne bijgestaan door Sammy Puttemans en Gerben Leten.

About the author

Onze partners