Sporting toch onderuit na knappe eerste helft

Nik Vangrunderbeek moest geblesseerd van het veld. (© foto archief Jeroen Goolaerts)

VC Houtvenne 6 – Sporting Kampenhout 2

Tegen topploeg Houtvenne had Sporting ruim een helft uitzicht op puntenwinst. Na een snel tegendoelpunt maakte Roekens al even snel gelijk. Met een prachtige lob zorgde Maxime Janssens voor een 1-2 voorsprong. Op slag van rust werd het 2-2 en was alles te herdoen. In het begin van de tweede helft scoorde de thuisploeg vrij snel twee keer en was de kloof 4-2. Een onuitgegeven Sporting, met heel wat jeugd tussen de lijnen, kreeg finaal nog twee doelpunten tegen en verloor nog met 6-2.

Sporting kwam door de vele afwezigen met een onuitgegeven elftal aan de aftrap. De 18-jarige Guillaume Denis stond voor het eerst onder de lat. Houtvenne, dat ook moest winnen om in het spoor van leider Wezel te blijven, kwam al bij de eerste kans op voorsprong via Mombongo (1-0). Geel-blauw reageerde bijna onmiddellijk. Maxime Janssens stuurde aanvoerder Vangrunderbeek alleen op doelman Janssens af. Hij legde gepast breed op Roekens die de gelijkmaker in doel prikte (1-1). Even later kwam Sporting zelfs op voorsprong. En hoe dan wel? Maxime Janssens zag dat de thuisdoelman te ver uit doel stond en nam z’n naamgenoot te grazen met een prachtige lob van aan de middenlijn (1-2). In een verder vrij evenwichtige eerste helft hield Sporting goed stand, ook al viel aanvoerder Vangrunderbeek met een blessure uit. Op slag van rust, een slecht moment voor Sporting, kwam Houtvenne op gelijke hoogte toen Bertjens bij een hoekschop de bal binnenknikte (2-2).

Na de pauze kwam de kwaliteit van Houtvenne boven en benutte de thuisploeg goed de ruimte. Bertjens bezorgde de thuisploeg, net als in de eerste helft, een vroege voorsprong (3-2). Helaas volgde nu geen snelle gelijkmaker voor Sporting en was het ex-prof Dequevy die de bal voorbij Denis schoot (4-2). Hiermee was het kloofje gemaakt en kon Sporting niet echt een vuist meer maken. Opnieuw Bertjens, met z’n derde treffer van de middag, maakte halfweg de tweede helft z’n hattrick vol (5-2). In het slotkwartier had ook Mombongo nog succes (6-2), al kon men de jonge doelman Denis niets verwijten ondanks zes tegendoelpunten. De laatste vijf in de stand verloren allemaal dit weekend zodat er niets verandert. Sporting zal zich dus in de laatste drie wedstrijden, waarvan twee op eigen veld, proberen te redden. (JG)

VC Houtvenne: Janssens (82’ Van Egdom), Lomba Mpiandi, Bertjens, Mombongo, Dequevy (89’ Bens), Saka, Van Keilegom (82’ De Roover), Electeur (46’ Paumen), Santermans, Vandermeeren, Nicolas.
Sporting Kampenhout: Denis, De Smidt, Sakata, Goovaerts, N. Janssens, M. Janssens, Hakizimana (59’ Pikaerts), Put (78’ J. Janssens), Vangrunderbeek (34’ Mbey Epolo), Er, Roekens.
Doelpunten: 5’ Mombongo (1-0), 8’ Roekens (1-1), 13’ M. Janssens (1-2), 45’ Bertjens (2-2), 50’ Bertjens (3-2), 53’ Dequevy (4-2), 66’ Bertjens (5-2), 78’ Mombongo (6-2).
Gele kaart: Nicolas.
Wedstrijdleiding: Dries De Win bijgestaan door Omar El Filali en Vincent Diels.