Geel-blauw geeft opnieuw verdiende winst weg

Allan De Smidt en Maxime Janssens zetten Zakaria El Mansouri onder druk. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 1 – EWS Schoonbeek-Beverst 1

Een dominerend Sporting gaf in de slotfase andermaal een zekere overwinning uit handen. In de eerste helft speelde geel-blauw met druk naar voren en kreeg enkele goede kansen. Kort voor de pauze was het eindelijk raak en zorgde Roekens voor de verdiende voorsprong. Na de pauze hing de 2-0 meermaals in de lucht, ondermeer toen Vangrunderbeek de paal trof. Schoonbeek-Beverst kreeg geen kans bij elkaar maar scoorde tien minuten voor tijd met een vrije trap. 1-1: het deksel op de neus.

Sporting, met twee 16-jarigen (doelman Daan Vanhoof en Samuel Sanchez) aan de aftrap, toonde van bij het begin aanvallende intenties en zette de bezoekers onder druk. Doelman Bollen stopte een schot van Er. Aan de overzijde kon Schoubs plots doorgaan maar doelman Vanhoof kwam prima uit en weerde af. Sporting bleef de gevaarlijkste ploeg. Vangrunderbeek kon niet afronden maar de bal kwam bij Er die hard op doel schoot waarbij de bal de lat scheerde. Opnieuw Er zette zich door op links en bracht gevaarlijk voor doel waar Roekens net niet bij de bal kon. Na ruim een halfuur werd De Smidt knap vrijgespeeld maar doelman Bollen voorkwam het openingsdoelpunt. Geel-blauw nam even gas terug en doelman Vanhoof redde een botsend schot van El Mansouri. Kort voor de pauze kwam Sporting verdiend op voorsprong. Na een prima actie op rechts bracht Er de bal voor doel waar Roekens vrijstaand binnen prikte (1-0).

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet en hield Sporting de onmondige bezoekers vrij makkelijk af. Doelman Bollen was attent bij een poging van Put. Even later volgde een schitterende thuisaanval die eindigde met een schot van aanvoerder Vangrunderbeek tegen de paal. De jonge Sanchez stuurde Er weg die nipt naast doel besloot. Op het uur kon Put op snelheid doorgaan op rechts maar zijn inzet werd nog in hoekschop verwerkt. Halfweg de tweede helft drongen de Limburgers even aan maar echt gevaarlijk waren ze nooit. Geel-blauw bleef aandringen op zoek gaan naar die bevrijdende 2-0. Maxime Janssens bracht de bal voor doel waar Put net niet bij de bal kon. Even later ging een voorzetschot van De Smidt nipt voorlangs. Tien minuten voor affluiten volgde het onwaarschijnlijke. Na een vermeende fout van Goovaerts kende de ref zeer licht een vrije trap toe. El Mansouri schoot de vrijschop magistraal in de verste hoek (1-1) en zorgde voor de zeer gevleide gelijkmaker. De thuisploeg zette nog alles op alles in de slotfase. De ingevallen Pikaerts mikte na een hoekschop nipt over doel. In de slotminuut kreeg Sporting nog een reuzekans op het winnende doelpunt. Invaller Mbey Epolo kon uithalen maar doelman Bollen redde knap en bezorgde zijn ploeg een erg gevleid punt. Geel-blauw verdiende de volle buit maar moet dus vrede nemen met een gelijkspel nadat het opnieuw een zege uit handen gaf in de slotfase. In de laatste twee wedstrijden zullen de jongens van Dessaer nog alles uit de kast moeten halen om het behoud veilig te stellen.

Sporting Kampenhout: Vanhoof, De Smidt, Sakata, Goovaerts, N. Janssens, M. Janssens, Sanchez (80’ Pikaerts), Vangrunderbeek (75’ Mbey Epolo), Er (87’ Alves Santos), Put, Roekens.

EWS Schoonbeek-Beverst: Bollen, Vinken, Vanharen (57’ Boosten), Wijgaerts, El Mansouri, Reynders, Swijngedouw, Telegrafo (81’ Mbang Elemva), Schoubs (46’ Da Silva), Nijs, Dampha.

Doelpunten: 42’ Roekens (1-0), 80’ El Mansouri (1-1).

Gele kaarten: Goovaerts, Mbey Epolo, Vanharen, Telegrafo, Reynders.

Wedstrijdleiding: Wouter Debusscher bijgestaan door Tim De Roeck en Kurt Verberckt.