Skip to the content

Dubieuze goals leiden tot nieuwe nederlaag

Niels Vaesen en Maxime Janssens zetten Martijn Stefani onder druk. (© foto Jeroen Goolaerts)
Niels Vaesen en Maxime Janssens zetten Martijn Stefani onder druk. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 1 – Eendracht Termien 3

Tegen een beter spelend Termien ging Sporting met 1-3 onderuit. Het bleef wel lang 0-0 tot er op korte tijd twee goals vielen na voorafgaand handspel. Deze fouten van de wedstrijdleiding gaven de bezoekers een zetje. Op slag van rust werd het na een hoekschop 0-3 en was de partij gespeeld. Sporting drong aan in de tweede helft. Maxime Janssens redde van op de stip de eer waarna Termien met tien viel. Daarna was geel-blauw enkele keren dicht bij 2-3 maar Termien hield stand en doet volop mee voor de titel. Sporting moet in de volgende wedstrijden het behoud veiligstellen.

De bezoekers eisten van meetaf de bal op en combineerden goed maar konden voor weinig doelgevaar zorgen. Bij een gevaarlijk indraaiende hoekschop van Ospitalieri moest doelman Billast zich volledig strekken. Hij kwam daarbij slecht neer maar kon de partij verderzetten. Aan de overzijde kon Er zich doorzetten maar hij trapte de bal binnen bereik van doelman Valkeners. Een gretig Termien zocht maar vond geen openingen. Tot na een fase waar de bal met de hand werd beroerd de vrijstaande Stefani werd gevonden die laag overhoeks inschoot (0-1). Protest mocht niet baten. Even later was er een veel flagranter handspel dat niet werd bestraft. De fase ging verder en Stefani trapte z’n tweede doelpunt van de middag tegen de netten (0-2). Scheidsrechter Thomas gaf zo Termien een flink zetje richting overwinning. Op slag van rust kregen de Limburgers een hoekschop. De bal werd achteruit gelegd tot bij Ospitalieri die uit de tweede lijn in de linkerhoek schoot (0-3).

Na de koffie controleerde Termien en zorgde Opdekamp met een poging op Billast voor de eerste dreiging. Sporting kwam beter in de wedstrijd en zorgde op zijn beurt voor doelgevaar. Bij een schot van Maxime Janssens werd de bal met de hand beroerd maar er volgde geen strafschop. Doelman Valkeners had moeite met een schot van Put. Toen de pas ingevallen El Haddad foutief werd afgestopt, ging de bal wel op de stip. Maxime Janssens schoot de eflmeter in het dak van het doel (1-3). Even later moest Termien met tien verder toen Heeren met een tweede gele kaart werd uitgesloten. Sporting ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Maxime Janssens draaide een vrije trap over doel. Doelman Valkeners duwde even later een poging van Noa Janssens in hoekschop. Maxime Janssens besloot in het zijnet. Ook Roekens kwam nog dicht bij de 2-3. Een afgeweken schot van Sakata verdween in hoekschop. Ondanks enkele hoekschoppen kwam de aansluitingstreffer er niet meer in het slot. Termien hield met tien stand en doet als tweede nog volop mee voor de titel. Voor Sporting worden het nog knokken voor het behoud in de volgende wedstrijden.

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, Avetisov (82’ Pikaerts), N. Janssens (77’ Vaesen), Goovaerts, Vangrunderbeek, Sakata, M. Janssens, Hakizimana (59’ El Haddad), Er, Put, Roekens.
Eendracht Termien: Valkeners, Heeren, Vanoppen, Baerts, Ospitalieri, Janssen, Degeling (89’ Jamin), Opdekamp, Jeunen, Stefani (90’ Cosyn), Oizaz (58’ Dauwe).
Doelpunten: 36’ Stefani (0-1), 40’ Stefani (0-2), 45’ Ospitalieri (0-3), 61’ M. Janssens (strafschop, 1-3).
Gele kaarten: Vangrunderbeek, Heeren.
Rode kaart: 63’ Heeren (tweemaal geel).
Wedstrijdleiding: Brett Thomas bijgestaan door Jakub Stefanski en Vincent Pougnaud.

About the author

Onze partners