Skip to the content

Geel-blauw wint bijna in slotminuut na 0-3 achterstand

Samuel Sanchez en Nik Vangrunderbeek brengen een aanval op gang. (© foto Jorghé Van Hecke)
Samuel Sanchez en Nik Vangrunderbeek brengen een aanval op gang. (© foto Jorghé Van Hecke)

Sporting Kampenhout 3 – Olympia SC Wijgmaal 3

Het streekduel tegen Wijgmaal eindigde na een onwaarschijnlijke partij op een 3-3 gelijkspel. Na een catastrofale start met twee weggeefdoelpunten stond Wijgmaal na amper zes minuten al 0-2 voor. Sporting kwam maar had pech met een afgekeurde goal van De Smidt en Maxime Janssens die de lat trof. Na rust stond het al snel 0-3 maar Maxime Janssens scoorde direct tegen. Geel-blauw bleef dreigen en De Smidt scoorde 2-3 en maakte in de slotfase de verdiende gelijkmaker. In een prangend slot waren beide ploegen nog dreigend en Maxime Janssens schoot de 4-3 op de paal.

Zoals gezegd nam Sporting een catastrofale start. Na een te korte terugspeelbal ging de jonge doelman Denis in de fout op Dupont met een logische strafschop tot gevolg. Mertens schoot de elfmeter beheerst binnen (0-1). Drie minuten later schoot geel-blauw zich een tweede keer in de voet. Na balverlies op het middenveld liet iedereen Dupont begaan en die trapte de bal ongehinderd in de verste hoek (0-2). Wijgmaal kroop terug en liet Sporting komen. Op aangeven van Roekens scoorde De Smidt de aansluitingstreffer maar het feest ging niet door wegens buitenspel. Aan de overzijde was Denis attent bij een poging van Dinayaku en hij duwde een schot van Mertens in hoekschop. Daarna was Sporting enkele keren gevaarlijk. Op aangeven van Maxime Janssens kopte broer Noa Janssens de bal over doel. Net voor het halfuur kende de thuisploeg alweer pech toen een vrije trap van Maxime Janssens op de onderkant van de lat spatte en weer het veld inbotste. Een volgende vrije trap van Maxime Janssens belandde naast doel. Bij een hoekschop van alweer Maxime Janssens kon aanvoerder Vangrunderbeek net niet bij de bal aan de tweede paal.

Kort na de pauze leek het game over voor de thuisploeg. Na een aanval over rechts vloerde Dinayaku doelman Denis in de korte hoek (0-3). Wijgmaal zat op rozen maar kreeg al snel een doelpunt tegen. Na een aflegger van Roekens schoot Maxime Janssens de bal in de verste hoek (1-3). Aan de overzijde redde Denis een poging van Dinayaku in hoekschop. Wijgmaal zakte dan weg en een enthousiast Sporting was meermaals gevaarlijk. Doelman Willems liet een schot van Put bijna door de benen glippen en hij redde onorthodox een ver schot van Er. Toen Put zich goed doorzette op rechts vond hij de vrijstaande De Smidt die de bal van dichtbij in het dak van het doel schoot (2-3). Even later vond Put opnieuw De Smidt maar deze keer voorkwam doelman Willems de gelijkmaker. De Wijgmaalse doelman redde ook een schot van Roekens. Daarna viel de partij even stil maar in de slotfase werd het nog ongemeen spannend. Op aangeven van Er schoof De Smidt met z’n tweede goal van de middag de verdiende gelijkmaker in de verste hoek (3-3). En nog was het niet gedaan… Wijgmaal speelde de laatste aanval niet goed uit en aan de overkant kreeg Maxime Janssens in de slotminuut nog dé kans op 4-3 maar hij trapte de bal tegen de paal. Zo eindigde het streekduel onbeslist na een onwaarschijnlijke remonte van Sporting maar doen beide ploegen een slechte zaak in de strijd om het behoud.

(JG)

Sporting Kampenhout: Denis, Alves Santos (82’ Michel Epolo), Sakata, N. Janssens (46’ Mbey Epolo), Er, Sanchez, M. Janssens, Vangrunderbeek, Put, De Smidt, Roekens.

Olympia SC Wijgmaal: Willems, Van Der Auwera, Miri (64’ Courtrai), Poppe, Dinayaku (90’ Spoormakers), Lemmens (75’ Deboes), Mertens, Ruelle, Dupont, Vandervondelen, Ceusters.

Doelpunten: 3’ Mertens (strafschop, 0-1), 6’ Dupont (0-2), 47’ Dinayaku (0-3), 49’ M. Janssens (1-3), 66’ De Smidt (2-3), 87’ De Smidt (3-3).

Gele kaarten: Denis, Miri, Poppe.

Wedstrijdleiding: Bernd Vandenbussche bijgestaan door Louis Lateur en Kenneth Verhelle.

About the author

Onze partners