Sporting onderuit ondanks degelijke partij

Mbey Epolo zet zich door tegen Tijn Daverveld en Joep Hakkens. (© foto Jeroen Goolaerts)

FC Wezel Sport 3 – Sporting Kampenhout 1

Ondanks een degelijke partij verloor Sporting met 3-1 op het veld van Wezel. Rond het halfuur zorgde Er voor een 0-1 voorsprong maar na een zwak kwartier scoorde de thuisploeg tweemaal tegen zodat er gerust werd met een 2-1 achterstand. Na de pauze verzette geel-blauw de bakens met veel druk naar voor. Maar andermaal zat het niet mee toen Jonckheere de paal trof. De gelijkmaker hing een tijdje in de lucht maar kwam er niet. Pas in de slotfase had de ambitieuze thuisploeg zekerheid: 3-1.

Sporting nam een goede start met Mbey Epolo die zich goed doorzette maar te zwak besloot. Maxime Janssens schoot een vrije trap naast doel en een voorzet van aanvoerder Vangrunderbeek waaide naast de kruising. Doelman Creemers redde een vrije trap van Er. Wezel reageerde met een poging van Kuijlaars, die doelman Billast in hoekschop duwde. Ven schoot naast doel en bij een hoekschop kopte Kolen de bal voorlangs. Aan de overzijde besloot Goovaerts te centraal. Net voor het halfuur had geel-blauw z’n voorsprong beet. Maxime Janssens verstuurde een perfecte lange bal in de loop van de vrijstaande Er die de bal door de benen van doelman Creemers in doel schoof (0-1). Goovaerts stuurde even later Put diep maar deze keer was de thuisdoelman eerst op de bal. De thuisploeg stak een tandje bij en Sporting was plots nergens. Kuijlaars stak de bal centraal door naar Van De Gevel en die schoot de bal over Billast in het dak van het doel (1-1). Doelman Billast hield dan enkele keren Sporting recht. Hij redde een poging van Gaethofs en bij een volgende fase stopte hij schoten van Van Kruijssen en Van De Gevel. Eén minuut later ging Van De Gevel neer na een licht contact met Er. Scheidsrechter Schepers stond ver van deze fase maar legde de bal toch op de stip, een zware sanctie. Van De Gevel zelf zette de elfmeter feilloos om (2-1), meteen ook de stand halfweg.

Na de rust ging Kampenhout op zoek naar de gelijkmaker tegen een Wezel dat de kat uit de boom keek. Een verre lob van thuisspeler Kuijlaars ging over doel. Aan de overzijde redde doelman Creemers een schot van Er. Na tien minuten kwam Wezel met de schrik vrij. Aanvoerder Vangrunderbeek bracht de bal van op links voor doel waar Jonckheere van dichtbij op de paal besloot. Doelman Billast redde een schot van Kuijlaars, die ook een vrijschop naast schoot. Op aangeven van Jonckheere kopte Hakizimana naast doel. Even later kon niemand een scherpe voorzet van aanvoerder Vangrunderbeek beroeren. De ingevallen Bollen kopte eerst naast doel en schoof de bal één minuut later nipt voorlangs. Mbey Epolo zette zich goed door maar knalde de bal naast doel. Pas in de slotfase viel de beslissing. Billast stopte een schot van Bollen maar de goed gevolgde Kuijlaars schoot de rebound hard tegen de netten (3-1). Aan de overzijde werd een poging van de ingevallen Azdad van de lijn geveegd door Achenteh terwijl een schot van Maxime Janssens werd afgeblokt. Zo bleef het 3-1 en verloor Sporting ongelukkig in een wedstrijd van net niet.

FC Wezel Sport: Creemers, Daverveld, Biemans (86’ Meelberghs), Achenteh, Ven, Van Kruijssen (60’ Bollen), Kuijlaars, Kolen, Van De Gevel, Gaethofs, Hakkens (68’ Jehin).

Sporting Kampenhout: Billast, Jonckheere, Heyvaert, Mambabua, Hakazimana, Goovaerts, M. Janssens, Vangrunderbeek, Er (72’ Azdad), Put, Mbey Epolo.

Doelpunten: 29’ Er (0-1), 34’ Van De Gevel (1-1), 40’ Van De Gevel (strafschop, 2-1), 84’ Kuijlaars (3-1).

Gele kaarten: geen.

Wedstrijdleiding: Arno Schepers bijgestaan door Stefan Thys en Joel Bollen.