Skip to the content

Sporting geeft winst uit handen tegen tien man

Mbey Epolo, met Van Der Auwera in de rug, scoorde z’n eerste doelpunt voor Sporting. (© foto Jeroen Goolaerts)

Olympia SC Wijgmaal 4 – Sporting Kampenhout 2

Op het veld van buur Wijgmaal gaf Sporting op dramatische wijze een 1-2 bonus weg tegen een tienkoppige thuisploeg. De partij begon slecht met een vroege 1-0 maar na handspel moest Wijgmaal met tien voort en scoorde Epolo de gelijkmaker van op de stip. Put zorgde dadelijk voor nummer twee en de 1-3 hing enkele keren in de lucht. Vlak voor rust werd het 2-2 op hoekschop waarbij een fout op Billast onbestraft bleef. Na rust was de thuisploeg veel efficiënter dan een drukkend geel-blauw. Op tegenaanval werd het 3-2 en in het slot werd de blammage compleet: 4-2.

Het streekduel kon niet slechter beginnen voor geel-blauw. Bij de eerste aanval kon Alassan ongehinderd doorgaan en binnentrappen (1-0). Sporting reageerde goed en kreeg enkele kansen. Doelman Amenga redde een schot van Put toen die werd vrijgespeeld door Er. Bij een diepe bal van Maxime Janssens werd Put uit evenwicht gebracht en hij schoot binnen bereik van de thuisdoelman. Halfweg de eerste helft haalde Miri een bal met de hand uit doel bij een hoekschop van Maxime Janssens. Hij kreeg logisch rood en de bal ging op de stip. Mbey Epolo schoot de strafschop hard in de hoek (1-1). De thuisploeg was nog niet bekomen of nummer twee hing al tegen de touwen. Aanvoerder Vangrunderbeek zonderde Put af en die trapte de bal zeer beheerst in de verste hoek (1-2). Wijgmaal had het zeer moeilijk en Sporting ging resoluut op zoek naar een derde doelpunt. Mbey Epolo en Put dreigden en doelman Amenga redde een schot van Mbey Epolo. Put raakte een voorzet van Er niet vol en de thuisdoelman voorkwam de 1-3 toen Goovaerts uit een schuine hoek schoot. Bij de enige hoekschop viel aan de overzijde de gelijkmaker. Doelman Billast kon de bal niet meteen klemmen en bij de tweede poging trapte Van Der Auwera tegen de arm van de doelman waarop de bal in doel belandde. De jonge scheidsrechter schatte de fase verkeerd in en keurde het doelpunt onterecht goed (2-2). Doelman Billast had verzorging nodig maar kon gelukkig verder. Zowel Hakizimana als Put waren voor de rust nog dicht bij de 2-3 maar de thuisdoelman bleef grabbelend overeind.

Na de pauze schoot Alassan in het zijnet en redde doelman Billast een poging van Ben Hammou. Put probeerde het van heel ver maar de bal ging naast. Bij een hoekschop van Sporting volgde een pijlsnelle tegenaanval van de thuisploeg en Mertens trapte de bal fraai over Billast in doel (3-2). Aan de overzijde werden pogingen van Mbey Epolo en Er afgeblokt. Na ruim een uur maakte Avetisov z’n langverwachte rentree. Een afgeweken schot van Put belandde in hoekschop. Aanvoerder Vangrunderbeek vond Er die inschoot waarop doelman Amenga in hoekschop duwde. Bij een tegenstoot schoof de ingevallen Matuasilua de bal naast. Sporting dwong heel wat hoekschoppen af maar deed er weinig mee. In de laatste minuut werd de ingevallen Matuasilua, duidelijk in buitenspel, weggestuurd en die nam de laatste twijfels weg (4-2). In de extra tijd redde Amenga nog een vrije trap van Maxime Janssens maar het kalf was al verdronken. Zeer frustrerende namiddag met alweer onnodig puntenverlies tot gevolg. Eén ding is wel zeker; zo kan het niet verder. Hoog tijd dat iedereen eens voor de spiegel gaat staan deze week.

(JG)

Olympia SC Wijgmaal: Amenga, Van Der Auwera (73’ Ceusters), Miri, Poppe, Ben Hammou (71’ Matuasilua), Mertens, Ruelle, Dupont (80’ Dewaet), Courtrai, Vandervondelen, Alassan.

Sporting Kampenhout: Billast, Jonckheere, Heyvaert, Mambabua, Hakazimana (63’ Avetisov), Goovaerts, M. Janssens, Vangrunderbeek, Er (76’ Michel Epolo), Put, Mbey Epolo.

Doelpunten: 3’ Alassan (1-0), 23’ Mbey Epolo (strafschop, 1-1), 25’ Put (1-2), 44’ Van Der Auwera (2-2), 59’ Mertens (3-2), 90’ Matuasilua (4-2).

Gele kaarten: Dewaet, Avetisov.

Rode kaart: 23’ Miri.

Wedstrijdleiding: Dries Rombouts bijgestaan door Brett Thomas en Joery Van Loey.