Eerste verlies geen schande voor geel-blauw

Nik Vangrunderbeek gaat in duel met bezoeker Emmanuel Massa. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 0 – VC Houtvenne 3

Tegen de profs van Houtvenne leed Sporting een eerste nederlaag van het seizoen. De bezoekers konden snel scoren en hielden de wedstrijd daarna goed op slot. Na de pauze probeerde geel-blauw wel maar de bezoekers gaven bijna niets weg. Halfweg de tweede helft werd het 0-2 nadat een bezoeker de bal onbestraft met de hand meenam. Dit brak de veer bij Sporting en de kopjes gingen naar beneden. Hierdoor slikte het ook nog een derde doelpunt, wat geen schande is tegen deze sterke ploeg.

In een erg gesloten eerste helft kwam Houtvenne, zeg maar Westerlo B, al snel op voorsprong. Lazaar werd binnendoor diep gestuurd, omspeelde doelman Billast en deponeerde de bal perfect in het lege doel (0-1). Wat volgde was een evenwichtige eerste helft met veel middenveldspel en amper doelgevaar. Het ervaren Houtvenne keek de kat uit de boom en controleerde de partij. Sporting probeerde wel iets terug te doen maar raakte niet door de bezoekende afweer. Er dreigde een keer en ook Put werd afgestopt. Na een saaie eerste helft gingen we rusten met een 0-1 achterstand.

In een betere tweede helft kwam de ingevallen Goovaerts tot een schot, echter te zwak om doelman De Winter te bedreigen. Aan de overzijde redde Billast een schot van Lazaar. Even later tikte doelman Billast een afgeweken poging van Dequevy over de lat. Geel-blauw toonde veel goede wil maar vond bijna altijd een bezoekend been of hoofd op z’n weg. Bij een vrije trap van aanvoerder Vangrunderbeek kopte Heyvaert de bal naast doel. Net voor halfweg de tweede helft viel de beslissing toen Lazaar de bal duidelijk met de hand meenam en dan onhoudbaar in de hoek schoot (0-2). Scheidsrechter Krieken zag de fase niet goed en ook zijn assistent had het niet gezien… Het protest dat volgde leidde enkel tot een gele kaart voor doelman Billast. Dit onterecht goedgekeurde doelpunt brak wel de veer bij Sporting. Billast haalde een schot van Dequevy uit de bovenhoek en zag Santermans een hoekschop naast doel koppen. Toen Lomba Mpiandi even later een slecht ontzette bal hoog in doel knalde, was de partij helemaal gespeeld (0-3). Bij een snelle omschakeling vond Bertjens de vrijstaande Mombongo die er nog in slaagde deze kans de nek om te wringen. In de slotfase was geel-blauw dicht bij de eerredder. Jonckheere vond Vangrunderbeek die goed inschoot maar doelman De Winter haalde de bal uit de bovenhoek. Billast stopte nog pogingen van Lazaar en Mombongo, zodat het 0-3 bleef. Het is echter geen schande om van dit Houtvenne, met tien profs tussen de lijnen, te verliezen. Wie hen voorblijft, wordt dit seizoen wellicht kampioen.

Sporting Kampenhout: Billast, Panneels, Heyvaert, Mambabua (87’ Delhaisse), Jonckheere, Sakata (73’ Azdad), M. Janssens, Vangrunderbeek, Er, Put, Mbey Epolo (46’ Goovaerts).

VC Houtvenne: De Winter, Massa, Van Geet, Lomba Mpiandi, Bertjens (82’ Nicolas), Mombongo, Dequevy (75’ Paumen), Lazaar, Kieboom (87’ Saka ), Vandermeeren, Santermans.

Doelpunten: 9’ Lazaar (0-1), 65’ Lazaar (0-2), 73’ Lomba Mpiandi (0-3).

Gele kaarten: Billast, Vangrunderbeek.

Wedstrijdleiding: Jan Krieken bijgestaan door Nemo Van Hoof en Alexzander Zharkov.