Skip to the content

Geel-blauw pakt eerste zege in kelderduel

Brusk Er, hier met Jens Lambrechts, scoorde twee keer tegen Zwarte Leeuw. (© foto Jeroen Goolaerts)
Brusk Er, hier met Jens Lambrechts, scoorde twee keer tegen Zwarte Leeuw. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 3 – FC Zwarte Leeuw 1

In het kelderduel tegen Zwarte Leeuw behaalde Sporting verdiend de eerste zege van het seizoen. Met een vroeg doelpunt van Put zat geel-blauw al snel op rozen. De thuisploeg bleef nadien dreigen. Na een halfuur stopte de bezoekende doelman een strafschop van Maxime Janssens. De 2-0 bleef zo uit maar kwam er wel na de pauze via Er. Toen die even later opnieuw scoorde, was de partij gespeeld. Zwarte Leeuw scoorde nog tegen in de slotfase maar de eerste winst kwam niet meer in gevaar.

Sporting nam een droomstart met een vroeg doelpunt. Maxime Janssens lanceerde Put die tussen twee man doorging en de bal erg beheerst in de verste hoek trapte (1-0). Bij een heet standje werden pogingen van Goovaerts en Vangrunderbeek afgeblokt. Even later werd Hakizimana al dan niet foutief afgestopt in de rechthoek maar de scheidsrechter gaf geen krimp. Zwarte Leeuw reageerde na een kwartier. Een schot van Verboven werd afgeblokt en Lambrechts mikte een vrije trap over doel. Aan de overzijde liet Put de bal door naar Hakizimana maar doelman Hofmans was sneller op de bal. De bezoekende doelman zweefde een afstandsschot van Heyvaert in hoekschop. Toen aanvoerder Vangrunderbeek sterk doorging, werd hij foutief afgestopt in de rechthoek. Doelman Hofmans koos de goede hoek en redde de strafschop van Maxime Janssens. Op aangeven van Put kreeg ook Goovaerts een open schietkans maar hij knalde de bal naast. Bezoeker Neefs trapte een vrijschop in de muur. Aan de overkant schoot Put over doel en mikte Goovaerts naast. Zwarte Leeuw was gevaarlijk toen Verboven een teruglegger maar nipt naast doel schoof. Er trapte de bal eerst in het zijnet en schoot dan hard naast doel. Vlak voor rust kwam Jonckheere plots vrij voor doel maar hij gleed uit zodat Hofmans kon ingrijpen.

Na de pauze vond Heyvaert de vrijstaande Goovaerts die niet voorbij Hofmans raakte. Aan de overzijde ging Van De Vreede neer in de rechthoek maar ook nu ging de bal niet op de stip. Op het uur volgde een mooi uitgespeelde aanval. De pas ingevallen Azdad lanceerde Goovaerts die prima voortrok naar Er die de bal voorbij een kansloze Hofmans schoot (2-0). Even later kon Put net niet de vrijstaande Azdad bereiken. Toen Goovaerts een inzenden van aanvoerder Vangrunderbeek voor doel kopte, liet Put lopen tot bij Er die z’n tweede van de namiddag intikte (3-0). De partij leek dan wel gespeeld maar Zwarte Leeuw bleef strijden. Doelman Billast redde een poging van Van De Vreede. Voor Sporting besloot Goovaerts in het zijnet en kon Avetisov net niet bij een vrijschop van Maxime Janssens. In het slotkwartier kon Van De Vreede bij een tegenstoot de bal in doel frommelen (3-1). Er kwam nog dicht bij z’n derde doelpunt van de namiddag. Hofmans redde prima en de ingevallen Mbey Epolo gleed uit bij de rebound. Azdad kreeg de laatste kans maar besloot voorlangs. Bezoeker Faria Da Silva kwam goed weg met geel toen hij Azdad tegen de boardings duwde. Sporting won verdiend met 3-1 en hopelijk is de trein daarmee vertrokken.

Sporting Kampenhout: Billast, Jonckheere, Heyvaert, Avetisov (79’ Panneels), Mambabua (54’ Azdad), Hakazimana (46’ Sakata), Goovaerts, M. Janssens, Vangrunderbeek, Er, Put (81’ Mbey Epolo).

FC Zwarte Leeuw: Hofmans, De Roos, Verboven, Faria Da Silva, Van De Vel, Lambrechts, Van De Vreede, Dupont (64’ Lauryssen), Neefs, Defossez, Jochems.

Doelpunten: 6’ Put (1-0), 60’ Er (2-0), 68’ Er (3-0), 78’ Van De Vreede (3-1).

Gele kaarten: Jonckheere, Put, Faria Da Silva.

Wedstrijdleiding: Ruben Wuyts bijgestaan door Nuri Tasdemir en Tony Dirkx. 

About the author

Onze partners