Skip to the content

Sporting domineert wedstrijd maar verliest

Dino Jonckheere gaat in duel om de bal. (© foto Jeroen Goolaerts)
Dino Jonckheere gaat in duel om de bal. (© foto Jeroen Goolaerts)

FC Sint-Lenaarts 2 – Sporting Kampenhout 1

Ook tegen Sint-Lenaarts domineerde Sporting een groot deel van de wedstrijd maar toch werd er met 2-1 verloren. Geel-blauw begon in overdrive aan de partij en trof snel twee keer de paal. Het eerste en enige gevaar van de thuisploeg leverde een doelpunt op. Een doelpunt van Avetisov werd dan weer dubieus afgekeurd voor buitenspel. Na de koffie zorgde Vangrunderbeek snel voor 1-1 van op de stip en bleven de meeste kansen voor Sporting. Na zwak verdedigen bij een hoekschop werd het 2-1, een achterstand die niet meer kon worden rechtgezet in een woelig slot.

Sporting nam meteen het heft in handen. Al in de eerste minuut besloot Er over doel. Even later schoot Put uit een schuine hoek; via de paal en doelman Nolle ging de bal in hoekschop. Die hoekschop werd afgeweerd in de voeten van Azdad die de bal binnen bereik van de thuisdoelman trapte. Nog voor de vijfde minuut schoot ook Er tegen de paal. Sint-Lenaarts was nog niet over de middenlijn geweest maar was uiterst efficiënt bij een eerste tegenprik. Na een vlotte actie over de ganse linkerflank kwam de bal voor de voeten van Dhaene die vrijstaand binnentikte (1-0). Aan de overzijde ging doelman Nolle plat bij een poging van Azdad. Geel-blauw bleef komen en dwong enkele hoekschoppen af. Eerst volgde een heet standje en nadien kon Avetisov niet koppen. Bij een prima aangesneden vrije trap van Maxime Janssens kopte Avetisov mooi overhoeks binnen maar nu ging het feest niet door omdat de assistent buitenspel had gezien. Een duidelijk randgeval dat in het voordeel van de thuisploeg werd beoordeeld. Op slag van rust werd een opzichtig handspel in de rechthoek niet bestraft en kwam Sint-Lenaarts opnieuw goed weg. Bij dezelfde fase kon ook Goovaerts de bal in de rebound niet in doel krijgen. Sporting was veel dreigender en combineerde beter en ging met een onterechte achterstand rusten.

Na de pauze volgde snel de verdiende gelijkmaker. Tavares ging in de fout op Put en nu ging de bal wel op de stip. Aanvoerder Vangrunderbeek knalde de strafschop hard en laag in de hoek (1-1). Ook Er ging opnieuw z’n kans maar mikte te hoog. Na een uur spelen moest doelman Billast een eerste keer tussenbeide komen bij een schot van Willemsen. Even later duwde Billast een schot van Vissers in hoekschop. Aan de overkant redde doelman Nolle in twee tijden een laag schot van Er. Ook Azdad ging z’n kans maar Nolle redde in hoekschop. Na een ingooi probeerde invaller Claessens het acrobatisch maar Billast redde. Bij een hard afstandsschot van Er redde doelman Nolle onorthodox met de voet in hoekschop. Het doelpunt viel heelaas weer aan de overkant toen een hoekschop eerst tegen de lat viel en dan door Daoudi over de lijn werd getikt (2-1). Even later ging invaller Borahsasar aan de haal maar Billast redde in hoekschop. Sporting zette nog alles op alles. Jonckheere en Er kregen de bal niet tussen de palen en een vrije trap van Maxime Janssens ging voorlangs. In een woelig slot vielen enkele gele kaarten en thuisspeler Daoudi moest met rood naar de kant. Het bleef 2-1, alweer een heel zuur verlies. Voetbal is soms onrechtvaardag.

(JG)

FC Sint-Lenaarts: Nolle, Van Den Muysenbergh, Tavares (59’ Ahmed Yumit), Nelson, Di Biniamu Nganga (64’ Claessens), Daoudi, Willemsen, De Vulder (70’ Borahsasar), Vissers, Dhaene, De Graeve.

Sporting Kampenhout: Billast, Jonckheere, Heyvaert, Avetisov, Vangrunderbeek, M. Janssens, Sakata (84’ Mbey Epolo), Goovaerts, Azdad, Er, Put.

Doelpunten: 17’ Dhaene (1-0), 49’ Vangrunderbeek (strafschop, 1-1), 76’ Daoudi (2-1).

Gele kaarten: Tavares, De Graeve, Van Den Muysenbergh, Daoudi, Vangrunderbeek, Heyvaert.

Rode kaart: 90’ Daoudi (tweemaal geel).

Wedstrijdleiding: Sören Beerens bijgestaan door Eric Deckers en Bastiaan Peeters.

About the author

Onze partners