Geel-blauw wint vlot Vlaams-Brabants duel

Maxime Janssens (midden) was met twee goals en een assist man van de match. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 3 – FC Diest 0

In het Vlaams-Brabantse duel tegen Diest heeft Sporting een tweede thuiszege op rij behaald. Met een rake vrije trap opende Maxime Janssens al vrij snel de score. In een verder evenwichtige eerste helft kreeg geel-blauw nog de beste kansen. Vlak na de pauze moest Diest met tien voort en scoorde Maxime Janssens de 2-0 van op de stip. Toen op het uur Avetisov een hoekschop van alweer Maxime Janssens binnen buffelde, was de partij gespeeld en kon een moedig Diest geen vuist meer maken.

De wedstrijd begon met een uitgebreide studieronde met veel middenveldspel. Even voor het kwartier stuurde Maxime Janssens de snelle Put diep. Via een deviatie kwam de bal bij doelman Rosala die nietsvermoedend opraapte. De scheidsrechter kende een vrije trap toe net binnen de rechthoek. Maxime Janssens draaide de bal mooi rond het muurtje in de linkerbenedenhoek (1-0). De bezoekers reageerden met een schot van Ndagano dat doelman Billast goed redde. Ook Goulding ging z’n kans maar Billast ging goed plat. Aan de overzijde bereikte aanvoerder Goovaerts net niet Azdad aan de tweede paal. Er probeerde de bezoekende doelman te verschalken met een verre lob maar Rosala redde in twee tijden. Bezoeker Erciyas schoot in maar Billast redde met een beenveeg. Maxime Janssens stuurde Azdad diep waarop Rosala Diest recht hield. De bezoekers dwongen enkele hoekschoppen af, zonder gevaar. En Erciyas besloot naast doel. Op slag van rust werd het bijna 2-0 toen Azdad de bal binnendoor naar Goovaerts stuurde. De gelegenheidsaanvoerder besloot net naast.

Na de rust was er bijna meteen commotie. Een poging van Put werd door Habarugira met de hand beroerd. Die kreeg z’n tweede gele kaart en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Maxime Janssens klaarde de klus en knalde de strafschop hoog in doel (2-0). Goovaerts besloot even later naast doel. Bij een bezoekende hoekschop stond doelman Billast pal bij een poging van Ndagano. Na een uur spelen ging een schot van Put via doelman Rosala en het zijnet in hoekschop. Maxime Janssens bracht deze hoekschop voor doel waar de hoog opverende Avetisov aan de tweede paal binnen buffelde (3-0). Hiermee was de kloof geslagen en de tien overgebleven bezoekers konden geen vuist meer maken. Een vrije trap van Beau Schodts belandde hoog over doel. Halfweg de tweede helft vond Put de pas ingevallen Roekens die de bal naast doel schoot. Ook Jonckheere kreeg de bal niet tussen de palen. Sporting kon het laatste kwartier rustig uitspelen. Enkele opstootjes zorgden voor de nodige animo en uiteindelijk vielen er liefst acht gele en één rode kaart in een nochtans sportief duel. Na deze ruime zege maakt Sporting opnieuw aansluiting met de brede middenmoot.

• Sporting Kampenhout: Billast, Jonckheere, Avetisov, Heyvaert, N. Janssens (61’ Panneels), Sakata (78’ Hakazimana), Goovaerts, M. Janssens, Azdad (67’ Roekens), Er, Put (78’ Mbey Epolo).

• FC Diest: Rosala, Schoors, Erciyas, Goulding (64’ Claessens), G. Schodts, B. Schodts (70’ Aburiala), Briels, Ndagano (64’ Schoolmeesters), Achnak, Habarugira, Matuta (70’ Van Loock).

• Doelpunten: 13’ M. Janssens (1-0), 48’ M. Janssens (strafschop, 2-0), 61’ Avetisov (3-0).

• Gele kaarten: Heyvaert, Goovaerts, Mbey Epolo, Briels, Habarugira, B. Schodts, Van Loock, Schoolmeesters.

• Rode kaart: 47’ Habarugira (tweemaal geel).

• Wedstrijdleiding: Erik Bury bijgestaan door Philippe Philippaerts en Luc Bosmans.