Sporting snel uitgeteld na dramatische start

Dino Jonckheere is sneller op de bal dan Ibrahim El Ansri. (© foto Jeroen Goolaerts)

AS Verbroedering Geel 4 – Sporting Kampenhout 2

Na een partij met twee gezichten verloor Sporting met 4-2 op het veld van Geel. De thuisploeg nam een furieuze start en leidde na amper vier minuten al met 2-0. Geel-blauw miste de aansluitingstreffer en aan de overzijde had de thuisploeg een dag waarop alles lukte en werd het nog voor de rust 4-0. Na een driedubbele wissel bij Sporting veranderde het spelbeeld en Goovaerts scoorde tegen. Sporting bleef komen en Maxime Janssens maakte er 4-2 van. Een derde goal hing enkele keren in de lucht maar een totale ommekeer kwam er niet. Een zesde uitverlies op rij dus…

De thuisploeg kon niet beter aan de wedstrijd beginnen. Na een center van Joosten op rechts kopte Kreydt aan de tweede paal binnen (1-0). Even later was het opnieuw raak toen Oilil op aangeven van Kreydt de bal voorbij Billast in de verste hoek krulde (2-0). Sporting reageerde onmiddellijk: Maxime Janssens stuurde Er diep maar die besloot nipt voorlangs. Carvalho ging zwaar door op doelman Billast en kwam weg zonder gele kaart. Gelukkig kon Billast verder spelen. Na balverlies bij Geel knalde Maxime Janssens naast doel. Na een diepe bal schoot Kreydt uit een onmogelijke hoek via de verste paal raak (3-0). Even later schoot opnieuw Kreydt over doel. Met de rust in zicht ging Oilil achter een schijnbaar verloren bal aan. Hij centerde vanop de achterlijn en Carvalho knikte aan de eerste paal binnen (4-0). Vlak voor de pauze redde doelman Belkrouch een schot van Put waarna Maxime Janssens de rebound niet kon benutten. Zo werd er met een nooit geziene achterstand gerust.

Trainer Dessaer kon het niet meer aanzien en gooide drie verse krachten in de strijd. Geel kroop na de rust achteruit en geel-blauw kwam opzetten. Dat resulteerde snel in een bezoekend doelpunt. Een hoekschop van Maxime Janssens werd in de voeten van Goovaerts gekopt en die schoot de bal van buiten de rechthoek met links laag in de rechterhoek (4-1). Op het uur duwde doelman Belkrouch een schot van opnieuw Maxime Janssens in hoekschop. Sporting bleef aandringen en werd hiervoor beloond. De ingevallen De Smidt zette zich op aangeven van Roekens prima door op rechts. Hij vond net niet Er maar aan de tweede paal trapte Maxime Janssens de bal alsnog overhoeks in doel (4-2). De thuisploeg werd er zowaar onrustig van en kwam één minuut later goed weg. De Smidt ging z’n mannetje voorbij en doelman Belkrouch voorkwam de 4-3 op zijn afgeweken schot. Bij een flipperkastfase kon Roekens op doel trappen maar hij werd nog afgeblokt. Ook Er ging z’n kans maar besloot over doel. De thuisploeg bakte er niets meer van in de tweede helft maar won finaal wel met 4-2. Sporting herpakte zich in de tweede helft, scoorde tweemaal tegen maar kon een zesde opeenvolgende nederlaag op verplaatsing niet meer afwenden.

AS Verbroedering Geel: Belkouch, Van Parys (73’ Vrijens), Joosten, Aïssa, Bielen, El Ansri, Kreydt, Oilil, Hoebregs (55’ Özden), Cvijetic (58’ El Maimouni), Carvalho (62’ N’Zo).
Sporting Kampenhout: Billast, Jonckheere, Avetisov, Heyvaert (46’ Panneels), Vangrunderbeek (46’ N. Janssens), Sakata (46’ Azdad), M. Janssens, Goovaerts, Er, Put (65’ De Smidt), Roekens.
Doelpunten: 2’ Kreydt (1-0), 4’ Oilil (2-0), 31’ Kreydt (3-0), 39’ Carvalho (4-0), 55’ Goovaerts (4-1), 71’ M. Janssens (4-2).
Gele kaarten: Oilil, Heyvaert, M. Janssens.
Wedstrijdleiding: Dries Rombouts bijgestaan door Dries De Win en Bastiaan Peeters.