Skip to the content

Geel-blauw pakt drie gouden punten in slot

Matchwinnaar Maxim Put schreeuwt het uit na de verlossende 2-1. (© foto Jorghé Van Hecke)

Sporting Kampenhout 3 – VK Beringen 1

Tegen rechtstreeks concurrent Beringen won Sporting na een erg spannend slot zijn vierde thuisduel op rij. In een flauwe eerste helft kwamen de Limburgers bij een hoekschop op winst. Na rust was geel-blauw de betere ploeg en via Er werd het snel 1-1. De doelman had tweemaal hulp van de paal nodig om Beringen recht te houden maar in het slot brak de veer. Sporting, in de slotfase met tien na het uitvallen van Avetisov, scoorde zowaar nog twee keer. Invaller Put trapte met een geweldige goal alle frustratie van zich af en in de toegevoegde tijd werd het via Roekens nog 3-1.

In een flauwe eerste periode viel er weinig te beleven. Sporting was wel de betere ploeg maar kon amper voor doelgevaar zorgen. Ook Beringen speelde aanvallend niets klaar maar kwam halfweg de eerste helft uit het niets op voorsprong. Bij een hoekschop van op links scoorde Mcmillen van dichtbij aan de eerste paal (0-1). Na deze opdoffer probeerde Sporting wel, maar een gelijkmaker zat er niet meer in.

Die kwam er gelukkig wel kort na de koffie. Goovaerts stuurde slim Er door de buitenspelval en die verschalkte doelman Delarbre in de rechterhoek (1-1). Na deze verdiende gelijkmaker bleef geel-blauw aandringen. Azdad zette z’n mannetje in de wind maar Delarbre redde knap in de korte hoek. Halfweg de tweede helft kwamen de bezoekers goed weg. Goovaerts lanceerde opnieuw Er die prima afrondde maar via doelman Delarbre en de paal kwam de bal opnieuw in het veld. Bij een vrije trap van Er werd een schot van Jonckheere afgeblokt. Tien minuten voor affluiten ontsnapte Beringen opnieuw aan een achterstand. De ingevallen Vangrunderbeek stuurde Put, ook al ingevallen, weg. Hij draaide zich knap rond Demirsoy maar doelman Delarbre redde opnieuw… met hulp van de paal. Toen Avetisov in de slotfase uitviel en trainer Dessaer alle wissels had doorgevoerd, moest Sporting met tien verder en zag het er eerder somber uit. Bezoeker Visser zette zich door maar doelman Billast ging goed plat op zijn inzet. Het venijn zat echter in de staart voor de bezoekers. Vangrunderbeek vond Put die vlot voorbij z’n mannetje ging en dan met een geweldige streep in de verste hoek alle frustratie van de voorbije weken van zich afschudde (2-1). Het zorgde voor een zelden geziene vreugdeuitbarsting aan de Zeype. Sporting speelde de partij volwassen uit en scoorde zelfs nog een derde keer in de toegevoegde tijd. De ingevallen Epolo verlengde een uittrap van doelman Billast met de borst tot bij Roekens die de bal een derde keer voorbij Delarbre schoof (3-1). Zo eindigde de allereerste avondwedstrijd aan de Zeype met een geweldige climax en pakte Sporting op de valreep maar zeker verdiend drie gouden punten.

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, Jonckheere, Panneels, Avetisov, N. Janssens (46’ Mambabua), Sakata (74’ Vangrunderbeek), Goovaerts, Er, Azdad (83’ Mbey Epolo), De Smidt (62’ Put), Roekens.

VK Beringen: Delarbre, Montagnino, Mcmillen, Demirsoy, Kislali, Gronski (62’ Visser), Schmitz, Creemers, Driessen, Vangeel, Sahuke (46’ Karadogan).

Doelpunten: 22’ Mcmillen (0-1), 51’ Er (1-1), 90’ Put (2-1), 90+2’ Roekens (3-1).

Gele kaarten: Avetisov, Vangeel, Gronski, Creemers, Karadogan, Demirsoy.

Wedstrijdleiding: Gilles Fockedey bijgestaan door Marijn Van Gastel en André Mortier.