Skip to the content

Bleek spelend Sporting verliest opnieuw uitduel

Maxim Put in een duel met thuisspeler Reindert Berger. (© foto Jeroen Goolaerts)
Maxim Put in een duel met thuisspeler Reindert Berger. (© foto Jeroen Goolaerts)

EWS Schoonbeek-Beverst 2 – Sporting Kampenhout 0

Na een erg matige partij verloor Sporting alweer een uitduel, ditmaal met 2-0 op het veld van Schoonbeek-Beverst. Na een leuk wedstrijdbegin voor beide ploegen kwam de thuisploeg op 1-0 bij een hoekschop. Geel-blauw zette na de pauze veel druk maar de kansen bleven schaars. De Limburgers kregen meer en meer ruimte maar konden daar niet van profiteren. Sporting zette in het slot nog alles op alles maar kon niet scoren. Diep in de extra tijd werd het op de tegenaanval toch 2-0.

De wedstrijd begon veelbelovend. Een verre poging van aanvoerder Vangrunderbeek viel net naast doel. Aan de overzijde duwde doelman Billast een vrije trap van El Mansouri tegen de lat. Put probeerde de thuisdoelman te lobben maar Bastiaens was net op tijd terug om te redden. Azdad lanceerde met een gedevieerde bal Er die ten onrechte werd afgevlagd. De partij ging goed op en af in het eerste kwartier met twee ploegen die volop hun kans gingen. Een omhaal van Telegrafo belandde naast doel. El Mansouri mikte een vrije trap een metertje te hoog. Halfweg de eerste helft kwam Schoonbeek-Beverst op voorsprong. Bij een hoekschop van El Mansouri kon de volledig vrijstaande Wijgaerts hard en laag inschieten aan de tweede paal (1-0). Sporting reageerde via Azdad die na een persoonlijke actie schoot maar werd afgeblokt. Een doelpunt van de thuisploeg werd afgekeurd voor buitenspel. Met de rust in zicht vond Azdad de vrijstaande Put die de bal nipt naast doel draaide.

Na de pauze verhoogde Sporting de druk. Toch waren de Limburgers opnieuw de meest dreigende ploeg. Billast redde prima een afgeweken poging van Da Silva en Telegrafo plaatste de bal nipt naast doel. Aan de overkant redde doelman Bastiaens een schuiver van aanvoerder Vangrunderbeek. Na slecht inspelen achterin stormde de thuisploeg met drie naar voor maar doelman Billast redde de meubelen op de inzet van Telegrafo. In het vijfde kwartier was Sporting enkele keren dicht bij de gelijkmaker. Roekens vond de ingevallen Goovaerts die meteen schoot maar de thuisdoelman redde in hoekschop. Bij een hoekschop van Maxime Janssens tipte doelman Bastiaens bij een schot van Goovaerts de bal over de lat in hoekschop. De bezoekende druk hield aan maar Jonckheere trapte de bal wild over doel. Doelman Bastiaens haalde ook een vrijschop van Maxime Janssens uit de hoek. Geen 1-1 dus en dan kwam Schoonbeek-Beverst opnieuw opzetten. Wijgaerts schoof de bal nipt naast doel en na een tegenaanval hield doelman Billast de doorgebroken Da Silva van het tweede thuisdoelpunt. Geel-blauw speelde in de slotfase alles of niets met veel druk en meerdere hoekschoppen. Het werd finaal niets en diep in de extra tijd omspeelde de ingevallen Mbang Elemva doelman Billast en legde de bal in het lege doel (2-0). Zo liet Sporting een mooie gelegenheid onbenut om een vervolg te breien aan de knappe tweede helft van vorige week en een sprong te maken in de stand.

(JG)

EWS Schoonbeek-Beverst: Bastiaens, Vinken, Wijgaerts, Da Silva (83’ Salamone), Bogaers, El Mansouri, Swijngedouw, Telegrafo (62’ Mbang Elemva), Berger, Schoubs, Thierie, Dampha.

Sporting Kampenhout: Billast, Jonckheere, Avetisov, Heyvaert, Vangrunderbeek, Sakata (46’ Goovaerts), M. Janssens, Azdad, Er (62’ De Smidt), Put (75’ Mbey Epolo), Roekens.

Doelpunten: 23’ Wijgaerts (1-0), 90+6’ Mbang Elemva (2-0).

Gele kaarten: El Mansouri, Thierie, M. Janssens.

Wedstrijdleiding: Tom Lamberigts bijgestaan door Rutger Van Acker en Robin Caelen.

About the author

Onze partners