Skip to the content

Opnieuw een frustrerende avond voor Sporting

Brusk Er wordt op de huid gezeten door Jorn De Winter. (© foto Jeroen Goolaerts)
Brusk Er wordt op de huid gezeten door Jorn De Winter. (© foto Jeroen Goolaerts)

AC Betekom 3 – Sporting Kampenhout 0

Na een opnieuw zeer frustrerende avond verloor Sporting met 3-0 op het veld van Betekom. Geel-blauw nam de beste start maar verzuimde de score te openen. De thuisploeg speelde viriel maar de ref liet begaan. Jonckheere werd met een gebroken scheenbeen afgevoerd. De eerste beste kans van de thuisploeg was meteen goed voor de 1-0. Na de rust ging het spel op en af. Betekom ontsnapte eerst aan de gelijkmaker maar scoorde wel na een Kampenhoutse hoekschop met een zeer snelle omschakeling. De uiterst zwakke scheidsrechter, die floot met twee maten en twee gewichten, gaf SpK een resem gele kaarten en sloot Avetisov uit, nadat die verhaal haalde na de zoveelste fout op hem. Met elf tegen tien werd het in het slot nog 3-0.

Sporting nam een goede start en zorgde ook voor het eerste doelgevaar. Een mooi schot van Goovaerts belandde naast doel. De Smidt kreeg even later de beste kans maar thuisdoelman Lopes Gomes, voor het eerst tussen de palen, redde knap in hoekschop. Na een kwartier bleef een stevige charge op Jonckheere onbestraft. Hij werd van het veld gedragen met een gebroken scheenbeen en is voor maanden out. Halfweg de eerste helft stak Betekom zijn neus aan het venster en het was meteen raak. Na een aanval over rechts werd de volledig vrijstaande De Winter niets in de weg gelegd aan de tweede paal zodat hij makkelijk scoorde (1-0). De thuisploeg dreigde met een vrije trap van De Winter en Hermans besloot op slag van rust te centraal op doelman Billast.

Vlak na de pauze werd een schot van Azdad afgeblokt. Aan de overzijde had Janssens de 2-0 aan de voet maar Billast had een knappe reflex in huis. Sporting ging op zoek naar de verdiende gelijkmaker. Doelman Lopes Gomes redde een schot van Er en ging plat bij een schuiver van aanvoerder Vangrunderbeek. Op het uur zonderde Vangrunderbeek Azdad af maar die kreeg de bal niet over de lijn. Bij een Kampenhoutse hoekschop volgde een snelle omschakeling en een paar seconden later knalde Mateso de thuisploeg op rozen (2-0). Een uiterst zwakke scheidsrechter voelde de wedstrijd niet aan. Betekom kreeg één gele kaart terwijl Sporting voor evenveel fouten vijf stuks kreeg. Toen Avetisov verhaal haalde na een zoveelste schop (zijn enkel zag zwart na de match!), vond hij het ook nog nodig om een tweede geel boven te halen. Zielige wedstrijdleiding zonder meer. Met een mannetje meer kon Betekom in de slotfase nog een derde keer scoren via invaller Henderix, die de bal in het dak van het doel dropte (3-0). Doelman Billast redde in het slot de meubelen, zodat Sporting nog aan erger ontsnapte in deze ongelijk strijd.

(JG)

AC Betekom: Lopes Gomes, De Keukeleere, El Hadj, Janssens (71’ Henderix), Clerckx (64’ Nsumbu), Vermeiren, Mateso, Hermans, Van Den Broeck, De Winter, Pelgrims.

Sporting Kampenhout: Billast, Jonckheere (18’ Heyvaert), Panneels, Avetisov, Vangrunderbeek (81’ Sakata), M. Janssens, Goovaerts, Er, Azdad (63’ Put), De Smidt, Roekens (46’ Mambabua).

Doelpunten: 23’ De Winter (1-0), 64’ Mateso (2-0), 82’ Henderix (3-0).

Gele kaarten: Pelgrims, Er, Mambabua, Avetisov, Put, Heyvaert.

Rode kaart: 77’ Avetisov (tweemaal geel).

Wedstrijdleiding: Tom Lamberigts bijgestaan door Philippe Philippaerts en Oliver Wouters.

About the author

Onze partners