Skip to the content

Geel-blauw van 0-2 naar 3-2 in dolle tweede helft

Maxim Put probeert zich door te zetten met de rug naar doel. (© foto Jeroen Goolaerts)
Maxim Put probeert zich door te zetten met de rug naar doel. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 3 – Witgoor Sport Dessel 2

Tegen middenmoter Witgoor Dessel behaalde Sporting een derde thuiszege op rij na een mooie remonte. Het zette na de pauze een 0-2 achterstand nog om in winst. Voor de rust kon Sporting amper voor dreiging zorgen en konden de bezoekers al te makkelijk twee keer scoren. Het spelbeeld veranderde na de pauze en binnen de vijf minuten scoorden Maxime Janssens en Roekens: 2-2. Witgoor probeerde wel maar kreeg nog een derde doelpunt tegen toen Roekens een fraaie thuisaanval afrondde.

Na een korte studieronde was het Witgoor Dessel dat de partij in handen nam. Billast tipte een schot van Hulsmans over de lat in hoekschop. Een vrije trap van De Wolf richting tweede paal ging nipt voorlangs. Sporting kwam moeilijk in de wedstrijd en kon amper dreigen. Een afgeweken schot van Roekens, voor het eerst in de basis na zijn blessure, belandde in hoekschop. Net voor het halfuur onderschepte de snelle Janneh een te korte terugspeelbal van Heyvaert en hij trapte de bal laag voorbij doelman Billast (0-1). Aan de overzijde ging Azdad op snelheid z’n mannetje voorbij maar ging dan te gretig neer in de rechthoek. Een gele kaart was zijn deel. Er volgde wat steriele druk van geel-blauw en met de pauze in zicht volgde opdoffer nummer twee. Alweer Janneh ging aan de haal, zette een paar spelers in de wind en vond de vrijstaande De Wolf die de bal fraai hoog in doel schoot (0-2).

Wat haast niemand tijdens de pauze voor mogelijk hield, gebeurde toch. Sporting kwam met verse moed uit de kleedkamer en nam de partij meteen in handen. Een afgeweken schot van Roekens belandde in hoekschop. Bij een volgende hoekschop van Maxime Janssens werd een duidelijke trekfout op Avetisov bestraft met een strafschop. Maxime Janssens zette doelman Arrazola De Onâte op het verkeerde been en schoot de elfmeter tegen de touwen (1-2). Bij een vrije trap van Maxime Janssens kon Put net niet afronden en knalde aanvoerder Vangrunderbeek de bal finaal naast doel. Even later ging een schot van Jonckheere via een bezoekend been in hoekschop. Maxime Janssens bracht deze voor doel waar Roekens aan de tweede paal binnen knikte (2-2). Zo ging het in vijf dolle minuten van 0-2 naar 2-2 in het vierde kwartier. Sporting had de smaak te pakken en ging door. Put schoot de bal nipt over de lat. Daarna viel de partij even stil en probeerden de bezoekers iets terug te doen. Een kwartier voor tijd volgde de kers op de taart na een mooie collectieve aanval. Azdad ging op links aan de haal, speelde door naar Maxime Janssens die voor doel Roekens vond die z’n tweede doelpunt van de namiddag inschoot (3-2). Witgoor Dessel ging nog op zoek naar de gelijkmaker maar doelman Billast echt bedreigen lukte niet meer. Aan de overzijde belandde een gekraakt schot van Put naast doel. Sporting hield zonder al te veel moeite stand in de slotfase en behaalde na deze remontada een derde thuiszege op rij. Met deze belangrijke driepunter erbij vatten we post in de brede middenmoot van het klassement.

(JG)

• Sporting Kampenhout: Billast, Jonckheere, Avetisov, Heyvaert, Vangrunderbeek, Sakata, Goovaerts, M. Janssens, Azdad (77’ De Smidt), Er (86’ Mbey Epolo), Put, Roekens (90’ Panneels).

• Witgoor Sport Dessel: Arrazola De Onâte, Geerts, Slegers (79’ Van Genechten), Engelen, De Wolf, Calor, Hulsmans (73’ Dewit), Janneh (79’ Swerten), Naessens (66’ Vanhoof), Blockx, Van Roy.

• Doelpunten: 28’ Janneh (0-1), 41’ De Wolf (0-2), 53’ M. Janssens (strafschop, 1-2), 58’ Roekens (2-2), 76’ Roekens (3-2).

• Gele kaarten: Sakata, Azdad, Van Roy, Swerten.

• Wedstrijdleiding: Arthur Seynaeve bijgestaan door Corneel Geuens en Alexzander Zharkov.

About the author

Onze partners