Geel-blauw sluit in stijl af met winst in galaduel

Niels Heyvaert besliste het galaduel met z’n allerleerste doelpunt. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 2 – FC Borght-Humbeek 0

De kampioen zette in het galaduel tegen nummer twee Borght-Humbeek de kers op de taart met een 2-0 overwinning. In een gezapige eerste helft zorgden de gasten voor de meeste dreiging maar werd er niet gescoord. In een betere tweede periode kwam Sporting al snel op voorsprong toen Put een blunder van de doelman afstrafte. Een kwartier voor tijd redde doelman Billast een strafschop en moesten de bezoekers met tien verder. In de slotminuut besliste Heyvaert met z’n allereerste goal het duel.

In de eerste helft lag het tempo niet al te hoog en was het wat zoeken voor een herschikt Sporting. Een poging van bezoeker Seminerio werd afgeblokt en even later besloot S. Benhamman naast doel. Aan de overzijde schoot Maxime Janssens een vrije trap naast doel. Een poging van Delhaisse werd in hoekschop afgeblokt en ook Put strandde op de stugge bezoekende afweer. Doelman Billast was attent bij een schotje van Piret. Aanvoerder Vangrunderbeek blokte een bal en zorgde zo voor een perfecte assist voor Put die echter nipt naast doel knalde. Vangrunderbeek werd even later aangetikt in de rechthoek maar de scheidrechter floot niet. Dan was het aan de bezoekers om zich te tonen. S. Benhamman schoot hard maar te centraal zodat doelman Billast redde. Thabize schoot uit een schuine hoek maar Billast liet zich niet verrassen en duwde in hoekschop. Bij een hoekschop van S. Benhamman kopte Robberechts door naar Hendrickx die over de lat kopte. Op slag van rust was geel-blauw dicht bij de opener. Put vond van op rechts de vrijstaande Maxime Janssens die inschoot waarop doelman Verleysen de bal in hoekschop redde.

Na de rust ging de partij goed op en af en werd er sneller gevoetbald. Ansoms besloot naast doel. Met een onwaarschijnlijk doelpunt kwam Sporting één minuut later toch op voorsprong. Doelman Verleysen talmde erg lang bij een terugspeelbal. Topschutter Put, speler van het seizoen, ontfutselde de bal en kon die zo simpel in het lege doel leggen (1-0). Borght-Humbeek reageerde onmiddellijk met een schot van D. Benhamman naast doel. Aan de overzijde vond De Smidt de opgerukte Jonckheere maar zijn schot werd nog afgeblokt. Put kreeg een goede schietkans maar ploegmaat De Smidt liep in de baan van het schot. Bezoeker Piret kopte de bal naast doel. Een kwartier voor affluiten ging de bal op de stip voor de bezoekers toen Jonckheere in de fout ging op Thabize. Thabize zelf zette zich achter de bal maar doelman Billast koos de goede hoek en redde de strafschop. De frustratie werd de ingevallen Moyson te veel en hij kreeg direct rood na een trap op Jonckheere. De bezoekers kregen nog een vrijschop op een interressante plek maar Shehu schoot die in de Kampenhoutse muur. In de slotminuut volgde het orgelpunt van het fantastische seizoen. De ingevallen Er stuurde de mee opgerukte Heyvaert diep en die scoorde z’n allereerste doelpunt voor geel-blauw (2-0). Sporting eindigde zo het seizoen in stijl en werd oververdiend kampioen met negen punten voorsprong op Borght-Humbeek en vijftien punten meer dan nummer drie Wambeek Ternat.

Sporting Kampenhout: Billast, Heyvaert, Avetisov, Desmet, Jonckheere, M. Janssens, Delhaisse (72’ Vanhamel), Vangrunderbeek (59’ Er), Ansoms (89’ N. Janssens), De Smidt, Put.

FC Borght-Humbeek: Verleysen, Adrien, Seminerio, Shehu, S. Benhamman Krikez, D. Benhamman Krikez (67’ Moyson), Hendrickx, Thabize, Piret (74’ Laureys), Kanana, Robberechts (59’ Olbrechts).

Doelpunten: 49’ Put (1-0), 90’ Heyvaert (2-0).

Gele kaarten: Vangrunderbeek, Heyvaert, Ansoms, Vanhamel, Adrien, Kanana.

Rode kaart: 76’ Moyson.

Wedstrijdleiding: Ben Torbeyns bijgestaan door Daan Van Gestel en Kevin Lemal.