Sporting oververdiend kampioen na droomseizoen

Sporting had na afloop alle redenen om stevig uit de bol te gaan. (© foto Jeroen Goolaerts)

HO Bierbeek 1 – Sporting Kampenhout 2

Na een nipte 1-2 overwinning op het veld van Bierbeek werd Sporting oververdiend kampioen. Maxime Janssens schilderde al snel een vrije trap in de bovenhoek en niet veel later trapte Roekens geel-blauw al op rozen. Vlak voor de rust werd Roekens bij z’n eerste fout uitgesloten door de zwakke ref. Bierbeek verhoogde na de pauze de druk maar Sporting verdedigde goed en de thuisploeg was onmondig voor doel. Pas nadat Goovaerts de bal in eigen doel kopte, werd het weer spannend. Sporting liet eerst de 1-3 liggen en ook de gelijkmaker bleef uit voor een aandringend Bierbeek. Meteen na het laatste fluisignaal barstte het kampioenenfeest los. Proficiat boys!!!

Zoals wel vaker dit seizoen kwam geel-blauw al snel op voorsprong. Roekens werd foutief afgestopt net voor het strafschopgebied. Ansoms leek de vrije trap te nemen maar het was Maxime Janssens die de bal met zijn gouden linker in de bovenhoek schilderde (0-1). Sporting nam het initiatief en bracht tempo in de wedstrijd. Een poging van Er belandde in het zijnet en een schotje van Goovaerts kon doelman Vanhoyland niet verontrusten. Na goed twintig minuten kwam die dubbele bonus er wel voor de kampioen in spe. Put stuurde spitsbroeder Roekens weg die zich sterk doorzette en de bal laag voorbij de thuisdoelman schoot (0-2). Bierbeek moest even bekomen van deze opdoffer maar toonde zich wel enkele keren. Christiaens dreigde met een vrije trap. Na onzuiver inspelen bij Sporting redde doelman Billast een schot van Dupont in hoekschop. Voorbij het half uur was de thuisploeg erg dicht bij de 1-2. Na een mooie collectieve aanval tikte de ingevallen Schoolmeester de bal van dichtbij tegen de binnenkant van de paal. Billast ging ook plat op een schot van Dupont. Kort voor de rust ging de zwak fluitende scheidsrechter de mist in met een zeer strenge tweede gele kaart voor Roekens. Hij kreeg terecht geel toen hij bij het vieren van zijn doelpunt z’n truitje uittrok. De tweede gele kaart kwam er na een lichte fout op de eigen speelhelft. Het begrijpelijke protest mocht niet baten. Sporting moest zo nog 50 minuten met tien verder. Toch was het op slag van rust dicht bij een derde doelpunt. Goovaerts zonderde Put af tussen twee thuisspelers maar thuisdoelman Vanhoyland voorkwam de 0-3 met een goede tussenkomst.

Bierbeek probeerde er in de tweede helft nog iets van te maken met een mannetje meer. Hendrickx kopte de bal bij een vrije trap van Christiaens naast doel. Aan de overzijde ging Er aan de haal waarop doelman Vanhoyland zijn pegel redde. Na een niet gefloten fout op Put besloot Beeken nipt voorlangs. Sporting toonde zich met een knappe actie van Goovaerts waarna Put naast doel knalde. Avetisov werd even later onbestraft nagetrapt. De thuisploeg drong het meeste aan maar toonde zich onmondig voor doel. Doelman Billast redde een schot van Christiaens met de vuisten. Uiteindelijk bracht geel-blauw zelf de thuisploeg weer in de wedstrijd toen Goovaerts ongelukkig een vrije trap van de bedrijvige Christiaens in eigen doel kopte (1-2). Eén minuut later was Sporting dicht bij een derde doelpunt. Jonckheere zette zich prima door op rechts en vond aan de tweede paal de ingevallen De Smidt. Die schoot laag in maar doelman Vanhoyland had een goede redding in huis. In het slotkwartier kwam een aandringende thuisploeg dicht bij de gelijkmaker. Doelman Billast pareerde een gevaarlijk voorzet van Puttevils en in dezelfde fase werd er ook een schot afgeblokt. Puttevils leek dan toch te gaan scoren maar devieerde de bal net naast de paal. Na een verre bal van De Smidt belandde een vluchtschot van Maxime Janssens over doel. In de slotfase gebeurde er niet veel meer en was het enkel nog wachten op het verlossende laatste fluisignaal. Daarna barstte het kampioenenfeest los. Sporting werd meer dan verdiend kampioen met zes punten voorsprong op Borght-Humbeek en liefst vijftien punten meer dan nummer drie Wambeek Ternat. Zondag volgt de slotwedstrijd met een galaduel op eigen veld tegen runner-up Borght-Humbeek, dat eveneens een beresterk seizoen speelde.

HO Bierbeek: Vanhoyland, Christiaens, Candel, Hendrickx, Spaey, N. Lauwens, Beeken, Degeest (24’ Schoolmeesters), Puttevils, Stiers (59’ T. Lauwens), Dupont.

Sporting Kampenhout: Billast, Avetisov, Vanhamel, Desmet (46’ Vangrunderbeek), Jonckheere (90’ N. Janssens), M. Janssens, Goovaerts, Er, Ansoms (80’ Delhaisse), Put (69’ De Smidt), Roekens.

Doelpunten: 4’ M. Janssens (0-1), 21’ Roekens (0-2), 71’ Goovaerts (own, 1-2).

Gele kaarten: Dupont, Candel, Roekens.

Rode kaart: 40’ Roekens (tweemaal geel).

Wedstrijdleiding: Peter Ebraert bijgestaan door Philippe Philippaerts en Patrick Ketelslagers.