Doelkader houdt Sporting van eerste winst

Maxime Janssens gaat in duel met Beau Struyf, Brusk Er kijkt toe. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 0 – FC Nijlen 0

Geel-blauw vierde zijn terugkeer in nationale met een scoreloos gelijkspel tegen Nijlen. Sporting speelde met een groot hart en kreeg de beste kansen. Voor de rust was Epolo dicht bij de opener. Na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld: de partij was vrij evenwichtig maar Kampenhout zorgde voor het meeste doelgevaar. Epolo en Er kregen de bal niet voorbij de doelman. In de slotfase ontsnapte Nijlen aan verlies toen Put de bal tegen de binnenkant van de paal schoot, zodat het finaal 0-0 bleef.

Sporting zette meteen de toon in het begin van de wedstrijd. Op aangeven van Put besloot Epolo naast doel. Maxime Janssens schoot een vrije trap in de muur. Bij een diepe bal werd Put in extremis afgestopt. Nijlen reageerde via Nesen die uit een scherpe hoek doorging. Doelman Billast redde met de voet. Aan de overkant viel een voorzet van de bedrijvige Er op de lat en schoot Put van buiten de rechthoek over doel. Opnieuw Er vond van op links Put die de bal naast doel trapte. Geel-blauw bleef komen en had de controle over de partij. Bij een hoekschop van Maxime Janssens kopte Epolo over doel. Nijlen was gevaarlijk met een uithaal van Bruyninckx die door Billast over de lat werd getikt. Bij een scherpe voorzet van Put konden zowel Epolo als Hakizimana de bal niet raken. Kort voor de rust zette Epolo iedereen in de wind, doelman Bielen (ex-Kampenhout) incluis. Met de rug naar doel legde hij de bal in de draai nog nipt naast de gapende doelmond.

Na de verfrissingen speelde Epolo op rechts Put vrij maar die vond niemand voor doel. Rond het uur was Sporting tweemaal dicht bij het openingsdoelpunt. Epolo kon vrij schieten maar besloot recht op doelman Bielen. Eén minuut later schilderde Maxime Janssens een vrije trap over het muurtje maar doelman Bielen had een knappe redding in huis. Bij de hierop volgende hoekschop volgde een geharrewar waar niemand kon afronden. Twintig minuten voor affluiten ging uitblinker Er z’n kans met een plaatsbal van buiten de zestien. Doelman Bielen gaf geen krimp en haalde de bal uit het hoekje. Aan de overkant volgde een heet standje bij een snel genomen hoekschop maar uiteindelijk besloot Vets naast doel. Met nog tien minuten op de klok verstuurde aanvoerder Vangrunderbeek een schitterende bal in de loop van Put die doorging maar dan op de binnenkant van de paal schoot; het mocht niet zijn vandaag… In de slotfase dreigden de bezoekers nog twee keer. Vets besloot bij een tegenstoot naast doel en een vrije trap van Nesen was te centraal om doelman Billast te verontrusten. Zo bleef het bij een scoreloos gelijkspel maar als er één ploeg mocht winnen was het Kampenhout. Zonder enkele sterkhouders en met een jonge en onuitgegeven verdediging hield onze ploeg meer dan knap stand.

Sporting Kampenhout: Billast, Panneels, Jonckheere, Vangrunderbeek, M. Janssens, Hakazimana (86’ N. Janssens), Sakata (67’ Marx), De Smidt, Er, Put, Mbey Epolo (78’ Roekens).

FC Nijlen: Bielen, Berben, Vanderheyden, Engelen (84’ Paulissen), Van Den Buijs (73’ Struyf), Peeters (79’ Vollon), Bruyninckx, Verstraeten, Verlinden, Vets, Nesen.

Doelpunten: geen.

Gele kaarten: Sakata, Jonckheere, Nesen, Vets, Verstraeten.

Wedstrijdleiding: Arthur Seynaeve bijgestaan door Philippe Philippaerts en Gerben Leten.