Sporting knokt zich naar nieuwe driepunter

Maxime Janssens en Jonas Philips strijden om de bal. (© foto Jeroen Goolaerts)

OHR Huldenberg 1 – Sporting Kampenhout 2

Sporting bracht de lastige verplaatsing naar Huldenberg tot een goed einde en won met 1-2. Met een heel vroeg doelpunt van De Smidt zat geel-blauw al snel op rozen. Sporting bleef goed voetballen maar scoorde pas in het begin van de tweede helft de 0-2 via aanvoerder Vangrunderbeek. Halfweg de tweede helft kon Huldenberg na een te korte terugspeelbal tegenscoren en kwam de spanning plots terug. De thuisploeg zette, zonder succes, nog alles op alles maar ook Sporting liet finaal de 1-3 liggen.

Van bij de aftrap drong Sporting de thuisploeg achteruit en met een schot over doel zorgde De Smidt voor de eerste dreiging. Eén minuut later ging Put op rechts aan de haal. Hij vond de vrijstaande De Smidt die controleerde en dan onhoudbaar in het dak van het doel raak schoot (0-1). Meteen z’n derde doelpunt in vier wedstrijden. Ook Maxime Janssens ging z’n kans maar trapte de bal naast doel. Na tien minuten redde doelman Billast aan de overzijde een schot van Goedeweeck. Maar geel-blauw bleef de forcing voeren. Na een actie van Put kon Goovaerts inschieten maar Mutton redde. Even later volgde een strakke voorzet van Jonckheere waar Roekens net niet bij kon. Huldenberg toonde zich via Meylemans (ex-Sporting) die over doel besloot. Sporting hield de druk aan en een knal van Goovaerts zoefde naast doel. Na een half uur viel een verraderlijke bal van Jonckheere onder de lat waar doelman Mutton over tikte. Vreemd genoeg zag de ref er geen hoekschop in. De thuisploeg kreeg enkele vrije trappen en hoekschoppen, zonder gevaar. Doelman Mutton was zeer attent bij een scherpe voorzet van De Smidt en bij een vrije trap van Maxime Janssens kopte Goovaerts de bal naast doel. Zo ging Sporting rusten met een nipte bonus.

Na de koffie volgde al snel een opstootje waarbij Devijver en De Smidt geel kregen. Even later verlengde Avetisov een hoekschop van Maxime Janssens in de loop van aanvoerder Vangrunderbeek die van dichtbij binnen tikte (0-2). Bij de thuisploeg probeerde Phillips het van op afstand maar de bal ging naast doel. Op het uur raakte de ingevallen Er een voorzet van Put niet vol en kopte over doel. Voor Huldenberg knalde Vander Elst van buiten de rechthoek over doel. Hoewel de thuisploeg niet in de wedstrijd zat, scoorde Huldenberg toch halfweg de tweede helft. Desmet speelde te kort terug naar doel. Een attente Meylemans zat ertussen en vloerde doelman Billast in de korte hoek (1-2). De thuisploeg rook plots bloed en ging volop de strijd aan. De ingevallen Azdad vond met een prima voorzet Put die aan de tweede paal de wenkende kans staalhard over knalde. Ook enkele vrije trappen leverden niets op voor Sporting. In het slotkwartier werd het nog spannend. Bij een Huldenbergse hoekschop volgde een heet standje dat goed afliep voor geel-blauw. In het slot kreeg Sporting nog twee dotten van kansen op de tegenaanval. Roekens stuurde Put weg die voorbracht naar Er maar die kon voor een leeg doel de bal niet meer raken. Even later hield doelman Mutton de doorgebroken Roekens van de 1-3 waarop Heyvaert de bal over het lege doel legde. In de toegevoegde tijd kreeg Huldenberg nog de hoekschop van de laatste kans maar ook die leverde niets op zodat Sporting al bij al verdiend won en de achtervolgers onder druk zette. Door het 2-2 gelijkspel tussen de achtervolgers doet Sporting een gouden zaak in de stand. Het is steviger leider met zes punten meer dan Borght-Humbeek en zeven meer dan Wambeek-Ternat.

OHR Huldenberg: Mutton, Devyver, Devijver, K. Taelemans, Philips (64’ De Mol), Vander Elst, Meylemans, Engelen (81’ Vandervoort), Goedeweeck, Wouters (93’ Joachum), T. Charlier.

Sporting Kampenhout: Billast, Heyvaert, Avetisov, Desmet, Jonckheere, M. Janssens, Goovaerts, Vangrunderbeek (65’ Azdad, 77’ Vanhamel), De Smidt (53’ Er), Put (90’ Delhaisse), Roekens.

Doelpunten: 3’ De Smidt (0-1), 53’ Vangrunderbeek (0-2), 67’ Meylemans (1-2).

Gele kaarten: Devijver, De Smidt, Jonckheere.

Wedstrijdleiding: Peter Ebraert bijgestaan door Kevin Lemal en Wim Buysse.