Skip to the content

Geel-blauw verslikt zich in hekkensluiter

Maxim Put schermt de bal af voor Nadjim Haroun. (© foto Jeroen Goolaerts)
Maxim Put schermt de bal af voor Nadjim Haroun. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 1 – SC Aarschot 1

Voetbal is geen wiskunde en dat ondervond Sporting vanmiddag toen het bleef steken op een 1-1 gelijkspel tegen hekkensluiter Aarschot. Roekens zorgde met een vroeg doelpunt voor een droomstart. Jonckheere miste na goed een kwartier een strafschop. Een tweede doelpunt hing in de lucht maar kwam er niet. Ook na rust was het wachten op de 2-0 maar uit het niets werd het plots 1-1. Nadien miste de thuisploeg scherpte voor doel om de vele kansen af te werken, zodat het 1-1 bleef.

Sporting zette de bezoekers onmiddellijk onder druk en trok in de aanval. Maxime Janssens schoot een vrije trap in de muur en een afgeweken schot van Roekens ging in hoekschop. Eén minuut later werd Azdad gelegd in de rechthoek maar de ref zag er een schwalbe in en gaf geel. De doorgebroken Put werd eerst nog afgeblokt maar Aarschot kreeg de bal niet weg waarop Roekens de bal hoog in doel trapte (1-0). Met een vroeg doelpunt leek het moeilijkste achter de rug. De bezoekers toonden zich enkel met een verre trap van Miri naast doel. Toen weer Miri na ruim een kwartier in de fout ging op Azdad, ging de bal wel op de stip. Jonckheere schoot de strafschop zwak naast doel. Aarschot groef zich niet in en ging voluit z’n kans maar raakte niet in de Kampenhoutse rechthoek. Aanvoerder Vangrunderbeek draaide een vrijschop rond de muur maar doelman Milbou stond pal. Een schot van Jonckheere werd in hoekschop afgeblokt. Er zette zich goed door op de linkerflank maar Put kon zijn inzenden net niet in doel verlengen, zodat er werd gerust met een krappe bonus.

Na de koffie was geel-blauw al snel enkele keren dicht bij een tweede doelpunt. Een voorzetschot van Er vloog voorlangs. Na een goede actie van de ingevallen De Smidt kon de vrijstaande Roekens net niet de bal in doel verlengen. Even later vond Er met een verre voorzet Put die onbesuisd over doel knalde. Aarschot kreeg amper één bal tussen de palen op een hele wedstrijd maar scoorde wel. Doelman Billast miskeek zich, verblind door de zon, volledig op een verre bal van Hermans waarop Agyepong scoorde (1-1). Geel-blauw ging op zoek naar een nieuwe voorsprong maar speelde wat overhaast en miste vooral scherpte in de zone van de waarheid. Een hoekschop van Maxime Janssens werd ingekopt door Er maar de bal werd nog weggewerkt. Even later knalde Er de bal over doel. Put vond de vrijstaande Roekens die de bal naast doel schoof. Bij een hoekschop van Maxime Janssens knikte Roekens nipt over de dwarsligger. Aan de overzijde schoot invaller Elaouina naast doel. Na een lange rush van Heyvaert belandde z’n afgeweken schot in hoekschop. Na een aanslag op de enkel van aanvoerder Vangrunderbeek kreeg de ingevallen Diallo rood, zodat de bezoekers in het slot met tien verder moesten. Desmet verraste met een vrijschop ei zo na doelman Milbou maar de bal viel op het dak van het doel. In een spannend slot mikte bezoeker Wouanssi over doel en aan de overzijde kon niemand bij een voorzet van Put, zodat het 1-1 bleef. Ondanks het vermijdbare puntenverlies doet geel-blauw geen slechte zaak door het verlies van Borght-Humbeek. Sporting blijft leider met vier punten meer dan Borght-Humbeek en vijf meer dan Wambeek-Ternat.

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, Heyvaert, Avetisov, Vangrunderbeek, M. Janssens, Goovaerts, Jonckheere (46’ De Smidt), Er, Azdad (68’ Desmet), Put, Roekens.

SC Aarschot: Milbou, Geerkens, Lemmens, Miri, Haroun, Boulahrir, Shoroye (64’ Elaouina), Wouanssi (90’ Peeters), Agyepong (74’ Diallo), Hermans, Wauters.

Doelpunten: 7’ Roekens (1-0), 56’ Agyepong (1-1).

Gele kaarten: Azdad, Avetisov, Miri, Haroun, Wauters.

Rode kaart: 84’ Diallo.

Wedstrijdleiding: Jan Van Roy bijgestaan door Joni Schwaenen en Gerben Leten.

About the author

Onze partners