Skip to the content

Nipte maar verdiende overwinning in burenduel

Matchwinnaar Robby Vanhamel gaat in duel met Nabil Rabhi. (© foto Jeroen Goolaerts)
Matchwinnaar Robby Vanhamel gaat in duel met Nabil Rabhi. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 1 – HO Veltem 0

Na een kansarme wedstrijd won Sporting nipt maar verdiend het burenduel tegen Veltem. De kort opzittende bezoekers gaven weinig ruimte weg en geel-blauw vond niet direct een gaatje in de afweer. De paal stond eerst de 1-0 in de weg en na de rust ging het tempo omhoog en moest Veltem achteruit. Bij een hoekschop kopte Vanhamel fraai het enige doelpunt binnen. De bezoekers staken in de slotfase een tandje bij en waren nog dicht bij de gelijkmaker maar Sporting hield de punten thuis.

Na een overtreding op Er kreeg de fusieploeg al snel een vrije trap. Maxime Janssens schoot die in de hoek waar doelman Dereys de bal in hoekschop duwde. Een goed georganiseerd Veltem plooide terug en liet de bal aan Sporting. Dat zorgde wel voor wat druk maar het doelgevaar bleef schaars. Al zat het halfweg de eerste helft niet mee voor de thuisploeg. Er vond van op links Maxime Janssens die de bal tegen de paal devieerde. De bezoekers waren sterk in de duels en zaten steeds kort op de bal zodat geel-blauw niet in z’n gebruikelijke spel kwam. Bezoeker Wouters glipte toch één keer door de thuisverdediging maar ging dan erg gretig neer bij een duel met Avetisov. Een goed leidende ref zag er terecht geen strafschop in. Aan de overzijde schoot Roekens wild over en naast doel. Bij een prima voorzet van Goovaerts kwam de mee opgerukte Desmet een teen te kort om de bal binnen te duwen. Bij een zeldzame tegenaanval besloot bezoeker Rabhi naast doel.

Na de onderbreking probeerde Sporting sneller te voetballen maar verdedigden de bezoekers met hand en tand de fel begeerde brilscore. Roekens probeerde aanvoerder Vangrunderbeek te bereiken maar doelman Dereys zat er goed tussen. Maxime Janssens schoot een vrije trap naast doel. Sporting bleef maar proberen maar vond het gaatje niet. Aanvoerder Vangrunderbeek schoot de bal laag in de rechterhoek waar de bezoekende doelman redde. Niet toevallig viel de beslissing bij een stilstaande fase. Maxime Janssens bracht van op links de zoveelste hoekschop voor doel waar verdediger Vanhamel de bal perfect in de rechterbovenhoek knikte (1-0). Aanvoerder Vangrunderbeek ging z’n kans met een vrije trap maar schoot de bal over doel. Veltem moest nu scoren om niet te verliezen en toonde eindelijk wat aanvalslust. Bij een doorgekopte hoekschop trapte Xander Morren van dichtbij nog over doel. In de slotfase gleed de ingevallen Adriaens een verre voorzet naast doel. In de toegevoegde tijd bleef een aanvallende fout op doelman Billast onbestraft maar gelukkig scoorde Veltem niet in deze fase. Finaal stuurde Roekens slim Goovaerts door de buitenspelval op weg naar de 2-0 maar hij werd foutief afgestopt voor de rechthoek. Ansoms schoot de hierop volgende vrije trap binnen bereik van doelman Dereys zodat het finaal 1-0 bleef. Sporting behoudt na deze zuinige zege zes punten voorsprong op Borght-Humbeek en vergroot de voorsprong op Wambeek-Ternat tot negen punten. Eén ding is wel zeker: er volgen voor Sporting nog zes finales.

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, Heyvaert, Vanhamel, Avetisov, Jonckheere, M. Janssens, Goovaerts, Desmet, Vangrunderbeek (78’ Ansoms), Er (85’ De Smidt), Roekens.

HO Veltem: Dereys, X. Morren, Van Den Branden, Bruylandt, Vandermarliere, Dams Eelen, De Braekeleer (80’ Eyland), Lameire (62’ Adriaens), Rabhi, C. Morren, A. Wouters.

Doelpunt: 71’ Vanhamel (1-0).

Gele kaarten: Heyvaert, Jonckheere, Dams Eelen, Vandermarliere.

Wedstrijdleiding: Joery Van Loey bijgestaan door Aaron Soens en Corneel Geuens.

 

About the author

Onze partners