Sporting boekt logische zege na ware veldslag

Duim omhoog bij Allan De Smidt nadat hij de score opende. (© foto Jeroen Goolaerts)

VC Houtem-Oplinter 0 – Sporting Kampenhout 2

Sporting deed wat moest en boekte een logische 0-2 overwinning op het veld van staartploeg Houtem-Oplinter. Geel-blauw probeerde tegen een agressieve thuisploeg te voetballen maar scoorde pas op slag van rust via De Smidt. Op dat moment stond Houtem-Oplinter al met tien na rood. In de tweede helft kwamen er genoeg kansen maar Sporting verzuimde te scoren. De thuisploeg geloofde er nog in en dreigde een paar keer tot de pas ingevallen youngster Gueben de partij besliste in de extra tijd.

De omstandigheden waren verre van ideaal: een hobbelig terrein en een agressieve thuisploeg die de stevige duels niet schuwde. Toch had Sporting al na tien seconden op voorsprong kunnen staan. De Smidt kwam oog in oog met Waeytens maar de boomlange thuisdoelman redde. Geel-blauw liet de thuisploeg achter de bal hollen en dreigde enkele keren. Bij een hoekschop van Maxime Janssens werd een kopbal van Avetisov op de lijn gered. Doelman Waeytens redde een kopbal van Roekens en bij een volgende hoekschop van Maxime Janssens kopte Er de bal voorlangs. Houtem verdedigde zich met de middelen waarover het beschikt en hakte er enkele keren met de botte bijl in. Halfweg de eerste helft deed Pululu Bolombi een aanslag op de enkel van Er. De thuisspeler kwam goed weg met geel terwijl Er aan de rust moest vervangen worden. Houtem-Oplinter dreigde met een vrije trap van Tim Knops die maar net naast belandde. De thuisploeg kreeg de beste kans toen Bodunrin vrij kon inkoppen maar doelman Billast redde knap en werd bijgestaan door Avetisov. Deze fase liep verder met Pululu Bolombi die al te graag neerging in de rechthoek. De 18-jarige scheidsrechter liet zich niet vangen door deze schwalbe en gaf de thuisspeler terecht een tweede gele kaart. Met een mannetje minder trok de thuisploeg zich helemaal op eigen helft terug. Goovaerts stuurde knap Roekens weg die na een contact geen strafschop kreeg. Op slag van rust kwam een verre voorzet van Desmet via Roekens voor de voeten van De Smidt die niet aarzelde en raak schoot (0-1).

Na de koffie had De Smidt meteen de 0-2 aan de voet maar hij raakte de bal niet goed. Roekens schoot de bal even later naast doel. Sporting bleef veel druk zetten. De ingevallen Ansoms mikte te hoog en op aangeven van De Smidt knalde ook Goovaerts over de lat. Aan de overzijde ging Tim Knops neer in een duel met een alweer sterke Avetisov. De scheidsrechter zag er geen graten in. Na balverlies bij de thuisploeg kon Roekens alleen op doel afgaan maar ook hij kreeg de bal niet tussen de palen. Geel-blauw bleef dreigen met enkele hoekschoppen tot gevolg. Een vrije trap van Maxime Janssens vloog net naast doel. Na balverlies van Heyvaert kwam Bodunrin in schietpositie maar hij raakte uit een schuine hoek niet voorbij Billast. Door de vele missers stond het nog steeds maar 0-1 en bleef het opletten. Maar een moegestreden thuisploeg kon niet meer dreigen in het slot. De Smidt zette zich goed door op rechts en bracht de bal laag voor doel waar Roekens aan de tweede paal net niet kon afronden. Pas in de toegevoegde tijd viel de beslissing. De pas ingevallen 19-jarige Tanguy Gueben, voor het eerst in de selectie, werd aangespeeld door Ansoms en trapte de bal meteen voorbij de thuisdoelman (0-2). Sporting behoudt na deze derde overwinning op rij zes punten voorsprong op Borght-Humbeek en negen punten op Wambeek-Ternat. Er wachten geel-blauw nog vijf finales in de titelstrijd.

VC Houtem-Oplinter: Waeytens, Roosen, J. Knops (81’ Vlayen), T. Knops (70’ Winnen), Vanderstukken, Celis, Paulussen, Pululu Bolombi, Veulemans, Bodunrin, Jonckers.

Sporting Kampenhout: Billast, Heyvaert, Avetisov, Desmet, Jonckheere, M. Janssens, Goovaerts (89’ Delhaisse), Er (46’ Ansoms), Azdad (73’ Vanhamel), De Smidt (90’ Gueben), Roekens.

Doelpunten: 45’ De Smidt (0-1), 90+3’ Gueben (0-2).

Gele kaarten: Bodunrin, Pululu Bolombi, Vanderstukken, Azdad.

Rode kaart: 38’ Pululu Bolombi (tweemaal geel).

Wedstrijdleiding: Simon Haegeman bijgestaan door Jordy Lelièvre en Nuri Tasdemir.