Sterk geel-blauw wint vierde keer op een rij

Wedstrijdleiding: Jonas Verbeke bijgestaan door Tom De Backer en Nuri Tasdemir. Brian Roekens wordt geschaduwd door Dimitri Nijs. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 3 – SC Out-Hoegaarden 0

Na een volwassen partij zette Sporting vlot Out-Hoegaarden opzij met 3-0. Met een pareltje van de wederoptredende Put kwam geel-blauw vrij snel op voorsprong. In een gesloten eerste helft met veel middenveldspel behield Kampenhout de controle. Na de koffie sloeg Sporting snel de definitieve kloof met eerst het tweede doelpunt van Put waarna Roekens de 3-0 binnenkopte. De bezoekers gingen nog op zoek naar een eerredder maar raakten niet aan kansen en aan de overzijde was de 4-0 dichtbij.

Sporting koos voor een geduldige opbouw terwijl een gedreven Out-Hoegaarden kort op de bal zat. Aanvoerder Vangrunderbeek, weer inzetbaar, speelde mooi Ansoms vrij maar die kreeg de bal niet onder controle. Even later kwam Kampenhout met een knap doelpunt op voorsprong. Roekens verlengde een diepe bal van Jonckheere achter het steunbeen in de loop van Put die heerlijk afrondde met een stiftertje over doelman Vertessen (1-0). Nadien volgde een periode met veel middenveldspel en bleven grote kansen uit. Ansoms devieerde een schot van Put waarop doelman Vertessen alert reageerde. Aan de overzijde schoot Acke (ex-Sporting) de bal naast doel. In de slotfase van de eerste helft drong geel-blauw opnieuw aan. Een schot van Maxime Janssens werd afgeblokt. Ansoms speelde Roekens vrij maar die mikte te hoog. Na voorbereidend werk van Heyvaert zette Put scherp voor doel waar Roekens net niet bij de bal kon. Op slag van rust ging doelman Vertessen goed plat bij een vrije trap van Maxime Janssens, zodat we gingen rusten met een kleine bonus.

Sporting begon erg scherp aan de tweede helft en in het vierde kwartier telde het de bezoekers helemaal uit. Put ging achter een gemeten diepe bal van Maxime Janssens aan, ging voorbij doelman Vertessen en deponeerde de bal keurig in de verste hoek van het lege doel (2-0). Een volgend schot van Put werd afgeblokt in hoekschop. Maxime Janssens bracht deze hoekschop van op rechts voor doel waar de vrijstaande Roekens binnen kopte (3-0). Hiermee was de strijd gestreden en kon Sporting rustig de wedstrijd uitspelen. Een moedig Out-Hoegaarden probeerde er toch nog iets van te maken en dreigde enkele keren. Invaller Seppe Thomas besloot recht op doelman Billast en Goen, de topschutter van de reeks, lobde de bal over doel. Put zette zich aan de overkant goed door op rechts maar zag z’n voorzet afgeblokt. Op aangeven van een zeer bedrijvige Put kopte Roekens de bal naast doel. In het slotkwartier vond Put alweer Roekens die de bal aan de tweede paal niet goed onder controle kreeg, zodat de bezoekers aan de 4-0 ontsnapten. In de slotminuten kwam ook Jonckheere nog dicht bij een vierde thuisdoelpunt. Doelman Robby Billast, die vanavond z’n 200 ste wedstrijd voor Kampenhout speelde, had een eerder rustige avond en vierde het in stijl met een twaalfde clean sheet van het seizoen. Sporting heeft na deze vierde overwinning op rij nog steeds zes punten voorsprong op Borght-Humbeek en heeft negen punten meer dan nummer drie Wambeek-Ternat.

Sporting Kampenhout: Billast, Heyvaert, Avetisov, Desmet, Jonckheere, M. Janssens, Goovaerts (85’ N. Janssens), Vangrunderbeek (59’ Vanhamel), Ansoms (88’ Benali), Put (81’ Gueben), Roekens.

SC Out-Hoegaarden: Vertessen, Van Keyenberg, Luyten, Dumoulin, Goen, Haegemans (56’ Schoofs), Acke, J. Nijs (85’ Covens), D. Nijs, Swings, Renmans (46’ S. Thomas).

Doelpunten: 11’ Put (1-0), 52’ Put (2-0), 57’ Roekens (3-0).

Gele kaarten: geen.