Skip to the content

Geel-blauw wint vlot na overtuigende partij

Azdad wordt geschaduwd door Kempenaers. (© foto Jeroen Goolaerts)
Azdad wordt geschaduwd door Kempenaers. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 5 – BOKA United 1

Na een overtuigende partij zette Sporting vlot BOKA United opzij met 5-1. Met een vroeg doelpunt opende Roekens de debatten. Geel-blauw was baas en na een half uur verdubbelde Azdad de score. Toen Jonckheere even later een strafschop in twee tijden omzette, leek de partij vroegtijdig gespeeld. Een moedig BOKA kon kort voor de rust tegenscoren. Na de pauze controleerde Sporting en in de slotfase kwamen er met goals van opnieuw Roekens en invaller De Smidt nog ruime cijfers op het bord.

De thuisploeg zette BOKA United, dat tien duels ongeslagen was, van bij de aftrap onder druk. Put besloot uit een schuine hoek in het zijnet. Even later stuurde Er subtiel Roekens weg die laag naast doelman Goeman binnenschoot (1-0). Sporting ging door en een poging van Goovaerts werd afgeblokt. Na een kwartier zette Heyvaert een prachtige rush op en na een één twee met Roekens besloot hij naast doel. Na een actie van Azdad zette Er van op links voor naar Put die de bal niet vol raakte en zo naast doel trapte. Die tweede goal kwam er enkele minuten later toch toen Azdad de bal recupereerde en beheerst in de linkerhoek binnenschoof (2-0). Aan de overzijde redde Billast makkelijk een schot van Et-Takny. Na een prachtige actie van Azdad op de achterlijn werd Goovaerts door Kempenaers gelegd en ging de bal op de stip. Doelman Goeman weerde de strafschop van Jonckheere af maar in de rebound trof Jonckheere toch raak in de andere hoek (3-0). Zo leek de wedstrijd na goed een half uur al gespeeld maar de bezoekers prikten nog voor de pauze tegen toen Van Herreweghe vrijstaand een hoekschop van De Mol binnenknikte (3-1).

BOKA gaf zich niet zomaar gewonnen en dreigde in het begin van de tweede helft. De bezoekers claimden een strafschop voor handspel en toen doelman Billast zich verkeek op een voorzet, kon niemand profiteren. Aan de overkant loste de doelman een vrije trap van Maxime Janssens maar een goed gevolgde Avetisov kon net niet bij de bal. Bij een scherpe voorzet van aanvoerder Vangrunderbeek besloot Roekens in het zijnet. Sporting hield moeiteloos de controle over de wedstrijd en BOKA kon nog één keer dreigen. Na een hoekschop van Kempenaers volgde een afzwaaier van De Mol naast doel. Na een actie van Azdad schoot Put hard over doel en even later kreeg Put een gemeten bal van aanvoerder Vangrunderbeek niet onder controle. Roekens legde de bal breed op Jonckheere die naast besloot. Goovaerts knalde uit de tweede lijn maar Goeman duwde in hoekschop. Maxime Janssens leek het orgelpunt te zetten maar kreeg de bal niet tussen de palen. In de slotfase kregen de thuisfans toch nog twee doelpunten te zien. Op aangeven van Put werkte Roekens z’n tweede goal van de namiddag in doel aan de eerste paal (4-1). Put had de smaak te pakken en vond even later ook de ingevallen De Smidt die raak schoot (5-1). Na deze collectief sterke prestatie blijft de stand bovenaan ongewijzigd. Sporting blijft leider met drie punten meer dan Borght-Humbeek en vijf meer dan Wambeek-Ternat.

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, Heyvaert, Avetisov, Vangrunderbeek, M. Janssens, Goovaerts, Jonckheere (87’ Delhaisse), Er, Azdad (79’ De Smidt), Put, Roekens (87’ Desmet).

BOKA United: Goeman, Foket, Scibetta (46’ Oplynus), Et-Takny, Camermans, Ben-Kassem (80’ Wouters), Kempenaers, Kereta, De Mol (73’ Rakhovitch), Wauthy, Van Herreweghe (68’ Calvete).

Doelpunten: 6’ Roekens (1-0), 30’ Azdad (2-0), 36’ Jonckheere (3-0), 42’ Van Herreweghe (3-1), 85’ Roekens (4-1), 88’ De Smidt (5-1).

Gele kaarten: geen.

Wedstrijdleiding: Patrick Cuypers bijgestaan door Tony Dirkx en André Mortier.

 

About the author

Onze partners