Sporting zet puntjes op de i met ruime uitwinst

Een opzittende Desmet stopt thuisspeler Piret af. (© foto Jeroen Goolaerts)

VC Bertem-Leefdaal 0 – Sporting Kampenhout 4

Sporting zette na twee mindere duels de puntjes op de i met een riante 0-4 zege op het veld van Bertem-Leefdaal. Geel-blauw domineerde de partij en klom verdiend op winst via Put. Na de rust ging het tempo de hoogte in en met een vroeg doelpunt van de ingevallen De Smidt zat Sporting al snel op rozen. Bertem-Leefdaal had geen reactie meer in huis en zag een vlot combinerend Kampenhout nog twee van de vele kansen afwerken via Put en invaller Roekens, zodat 0-4 niet eens overdreven was.

De strakke wind maakte voetballen niet makkelijk maar Sporting had veel balbezit en zette de thuisploeg vanaf de eerste minuut onder druk. Een vrije trap van Maxime Janssens werd weggewerkt. Aan de overzijde werd een doelpunt terecht afgekeurd wegens buitenspel. Na een smerige fout van Uka moest Hakizimana al snel de strijd staken. Een zwak leidende scheidsrechter gaf slecht geel aan Uka. Doelman Meeus redde een vrije trap van Maxime Janssens. Iets over halfweg de eerste helft kwam geel-blauw verdiend op voorsprong. Put ging z’n kans van buiten de rechthoek en liet doelman Meeus geen kans (0-1). Na een halfuur schoot Maxime Janssens een vrije trap in de muur. In het geharrewar dat volgde, kon niemand afronden. Na een goede aanval over rechts waaide een voorzet van Put iedereen voorbij. Kort voor de pauze loste de thuisdoelman een vrijschop van Er. Avetisov tikte de rebound in doel maar hij werd afgevlagd zodat het feest niet doorging. Op slag van rust toch één keer de thuisploeg. Peeters trapte van aan de zijlijn een vrije trap in de handen van Billast.

Na de koffie speelde Kampenhout een versnelling hoger en holde de thuisploeg bijna constant achter een ongrijpbare bal aan. Na een perfecte tegenaanval legde Put de bal panklaar voor de ingevallen De Smidt die laag binnenschoot (0-2). Er schoot een vrijschop in de muur en een doorgebroken Jonckheere legde de bal nog breed zodat doelman Meeus kon wegwerken. Na een actie van Jonckheere redde de doelman het schot van Put. Sporting bleef de kansen aan elkaar rijgen en Meeus hield ook Azdad van de 0-3. Aan de overkant trapte Piret een vrije trap in het muurtje. Halfweg de tweede helft kwam Goovaerts een teen te kort om de bal over de thuisdoelman te stiften. Azdad kon na een actie op links de bal net binnenhouden op de achterlijn en vond aan de eerste paal de inlopende Put die z’n tweede doelpunt van de middag binnentikte (0-3). De wedstrijd was nu gespeeld maar de voet ging nog niet van het gaspedaal. De ingevallen Roekens zag z’n schot eerst afgeblokt maar was even later wel succesvol. Goovaerts strandde op doelman Meeus maar een attente Roekens was goed gevolgd en knikte de bal in het lege doel (0-4). Eén minuut later knalde weer Roekens de bal net naast de paal. Jonckheere werd erg opzichtig vastgehouden in de rechthoek maar kreeg geen strafschop. Doelman Meeus hield Roekens nogmaals van een doelpunt en voorkwam forfaitcijfers. In de extra tijd redde doelman Billast knap een schot van Afkir, goed voor een negende clean sheet dit seizoen. Na deze erg overtuigende prestatie is het status quo aan de top. Sporting blijft leider met drie punten meer dan Borght-Humbeek en vijf meer dan Wambeek-Ternat.

VC Bertem-Leefdaal: A. Meeus, Kempenaers, Uka (62’ Dekleermaeker), Feyaerts, Aba Yahya (62’ Leirs), Afkir, Rubenschüh, Vanneck, Van Malcot, Piret (71’ D. Meeus), Peeters.

Sporting Kampenhout: Billast, Heyvaert, Avetisov, Desmet, Hakizimana (24’ De Smidt), M. Janssens, Goovaerts, Jonckheere, Er (78’ Vangrunderbeek), Azdad, Put (78’ Roekens).

Doelpunten: 25’ Put (0-1), 49’ De Smidt (0-2), 74’ Put (0-3), 83’ Roekens (0-4).

Gele kaarten: Uka, Kempenaers, Peeters, M. Janssens, Azdad, Put.

Wedstrijdleiding: Dieter Porton bijgestaan door Aaron Soens en Philippe Philippaerts.