Sporting onverdiend onderuit na spektakelstuk

Maxim Put scoorde zijn vijftiende doelpunt van het seizoen. (© foto Jeroen Goolaerts)

VK Linden 2 – Sporting Kampenhout 1

Na een spectaculaire partij verloor Sporting met het kleinste verschil van Linden. De thuisploeg begon het best aan de partij en kwam snel op voorsprong. Kampenhout moest even herstellen van deze opdoffer maar nam nadien de partij resoluut in handen en domineerde de hele eerste helft. Put nette de gelijkmaker met een prachtig vluchtschot. Maar ondanks hun dominantie was het bij de eerste tegenprik van Linden, na dom balverlies, opnieuw raak en ging men rusten met een 2-1 achterstand.

De wedstrijd begon in overdrive. Na amper twee minuten kon Jonckheere uitbreken op rechts, maar Roekens kon net niet bij zijn voorzet. Meteen aan de overkant een kans voor Somers, maar Billast kon redding brengen. Amper één minuut later was het echter prijs: na mistasten in de Kampenhout defensie kwam Somers alleen voor Billast en plaatste de bal netjes binnen (1-0). Linden behield nog even de bovenhand, maar na tien minuten nam Sporting de match resoluut in handen en dicteerde de hele eerste helft de wet. Dat resulteerde in tal van kansen en twee doelpunten die afgevlagd werden wegens buitenspel. In de dertiende minuut schoot Roekens op doel, de thuisdoelman loste de bal maar niemand was gevolgd. Drie minuten later miste een thuisverdediger zijn interceptie waardoor Put alleen voor doel kwam, maar hij trapte op de lat. Op de 21ste minuut werd weer Put vrijgespeeld met een slimme doorsteekpas van Maxime Janssens en werkte hij af met een prachtig vluchtschot (1-1). Even later probeerde Maxime Janssens de thuisdoelman te lobben. Kortom: Kampenhout dicteerde de wet en tikte Linden volledig weg. En in volle aanvalsgeweld kregen we in de 37ste minuut dom balverlies, voorzet van Plützer en Pauwels kopte de bal via de paal in doel (2-1). Sporting probeerde nog voor de rust de bakens te verzetten, maar dit lukte niet.

In de tweede helft was Kampenhout minder dominant en kregen we spektakel met kansen over en weer. Zo noteerden we: in de 50ste minuut: vrijschop Maxime Janssens, gepakt door Hannes. Even later glipte Linden door de buitenspelval, maar Billast redde de meubelen. In de 57ste minuut speelde Maxime Janssens Put vrij op rechts, deze legde terug tot bij Ansoms die onbesuisd overschoot. Eén minuut later volgde een counter van Linden met een kopbal nipt over doel. Hierop volgde dan dadelijk een tegenaanval van Kampenhout via de ingevallen Er die schuin voor doel mocht aanleggen, maar de thuisdoelman redde nipt. En zo ging het de hele tweede helft over en weer en had de match net zo goed op 5-5 kunnen eindigen. Toch nog twee bijzondere momenten: in de 79ste minuut kwam Somers na een te korte terugspeelbal van één van onze verdedigers alleen voor doelman Billast, maar deze tackelde op een klasrijke manier de bal uit de voeten. En net voor tijd zag Put de thuisdoelman te ver uit zijn doel staan. Hij probeerde hem met een afstandschot te verschalken, maar de bal scheerde voor de derde maal vanavond de lat. En zo eindigde een zeer genietbare wedstrijd op een 2-1 nederlaag. Achtervolgers Borght-Humbeek en Wambeek Ternat verloren beiden van verrassend van staartploegen Houtem-Oplinter en Aarschot. Sporting heeft, ondanks de vierde nederlaag van het seizoen, nog steeds zes punten voorsprong op Borght-Humbeek en heeft negen punten meer dan nummer drie Wambeek-Ternat.

(DM)

VK Linden: D. Hannes, Bevernage, Tits, Pauwels (85’ J.-B. Hannes), Somers (85’ Küçükköse), Beka (68’ Ramaekers), Michiels, Bukasa, Tejeda Fernandez, Plützer, Roosbeek (90’ Van Oversteyns).

Sporting Kampenhout: Billast, Heyvaert, Avetisov, Desmet, Jonckheere, M. Janssens, Goovaerts (42’ Er), Vangrunderbeek (65’ Vanhamel), Ansoms, Put, Roekens (77’ Azdad).

Doelpunten: 6’ Somers (1-0), 21’ Put (1-1), 37’ Pauwels (2-1).

Gele kaarten: Bukasa, Plützer, Roekens, Avetisov.

Wedstrijdleiding: Wouter Debusscher bijgestaan door Joni Schwaenen en Jeffrey Payeur.