Sporting op zucht van titel na zege in topper

Maxime Janssens in duel met Matthias Crauwels. (© foto Jeroen Goolaerts)

FC Wambeek Ternat 1 – Sporting Kampenhout 4

Na een ruime 1-4 zege in de topper op het veld van Wambeek Ternat is Sporting op een zucht van de titel. De thuisploeg nam nochtans een droomstart met een goal in de eerste minuut. Geel-blauw nam de partij in handen en keerde de achterstand snel om in een 1-2 voorsprong na goals van Put en Roekens. Op slag van rust werd het via Put 1-3 en lag de thuisploeg in de touwen. In een haast overbodige tweede helft controleerde Sporting en scoorde ook Roekens een tweede keer: eindstand 1-4.

Wambeek Ternat nam zoals gezegd een droomstart in deze topper en scoorde al na 50 seconden. Na enkele missers in de Kampenhoutse defensie draaide Platteau zich vrij en frommelde de bal in doel (1-0). Bij een hoekschop kopte thuisspeler El Abed de bal naast doel. Sporting nam al snel de wedstrijd in handen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook al enkele minuten later. Ansoms speelde gepast Put vrij en die kogelde de bal haarfijn in de kruising (1-1). Even later vond Roekens opnieuw Put die de bal ditmaal naast doel schoot. Nog voor het eerste kwartier rond was, scoorde geel-blauw ei zo na een tweede keer. Roekens zonderde Put af en die pakte uit met een subtiel lobje dat doelman Corbisier nog net over de lat kon tikken. Aan de overzijde probeerde Crauwels het uit de tweede lijn maar de bal belandde naast doel. Put speelde één minuut later mooi Roekens aan die erg beheerst de bal voorbij doelman Corbisier trapte (1-2). Kampenhout bleef de betere ploeg en kwam niet in de problemen. Na een stevige fout van El Abed, die terecht geel kreeg, moest Avetisov naar de kant. Goovaerts zette zich prima door en vond Put maar die werd afgevlagd. Het Kampenhoutse spitsenduo bleef de thuisploeg pijn doen. Put vond de vrijstaande Roekens die z’n afgeweken schot in het zijnet zag belanden. Thuisspeler Pinon dreigde met een afgeweken schot, alweer naast doel. Op slag van rust kwam dat geruststellende derde doelpunt er toch voor Sporting. Maxime Janssens speelde Put vrij en die schoot de bal een tweede keer voorbij de thuisdoelman (1-3).

Na de pauze controleerde geel-blauw probleemloos de wedstrijd. Wambeek Ternat probeerde wel maar gaf een verslagen indruk en kreeg geen bal meer tussen de palen. Een afstandsschot van El Abed belandde naast doel. Aan de overkant kon Roekens net niet bij een vrije trap van Maxime Janssens. Uiteindelijk viel er toch nog een vierde bezoekend doelpunt. Ansoms vond met een verre bal Roekens die goed naar binnen ging en dan doelman Corbisier vloerde met een schot net naast de paal (1-4). Hiermee was de laatste twijfel weg en kon Sporting de partij rustig uitspelen. Ook achtervolger Borght-Humbeek won z’n wedstrijd zodat de kloof van zes punten voorsprong blijft. Nummer drie Wambeek-Ternat volgt nu al op twaalf punten. Om 100% zeker te zijn van de titel, heeft geel-blauw nu nog één puntje nodig. (JG)

FC Wambeek Ternat: Corbisier, De Koster, Verbelen (25’ Huylebroek), Desmet, Pinon, El Abed (72’ Kaba), Heyvaert, Marchoul, Crauwels, Molemans, Platteau (62’ Sefgjini).

Sporting Kampenhout: Billast, Heyvaert, Avetisov (34’ Vanhamel), Desmet, Jonckheere, M. Janssens, Goovaerts, Er (67’ Vangrunderbeek), Ansoms (83’ Azdad), Put (76’ Delhaisse), Roekens.

Doelpunten: 1’ Platteau (1-0), 8’ Put (1-1), 18’ Roekens (1-2), 45’ Put (1-3), 73’ Roekens (1-4).

Gele kaarten: El Abed, De Koster, Vanhamel, Ansoms.

Wedstrijdleiding: Patrick Cuypers bijgestaan door Corneel Geuens en André Mortier.