Sporting beslist partij in overtuigende eerste helft

BOKA United 0 – Sporting Kampenhout 2

Geel-blauw won al bij al vrij makkelijk met 0-2 op het veld van BOKA United, de ex-ploeg van trainer Denis Dessaer. In de eerste helft was Sporting baas en dat overwicht resulteerde in twee doelpunten van Put. Na rust probeerde de thuisploeg iets aan die dubbele achterstand te doen maar scoren lukte finaal niet. Geel-blauw controleerde de partij en kreeg ook enkele mogelijkheden om verder uit te lopen maar de score wijzigde niet meer. Met deze tweede zege op rij blijft Sporting leider.

Op het schuine veld van BOKA begon Sporting ‘bergop’ maar dat weerhield de bezoekers niet om de wedstrijd meteen in handen te nemen. Met een laag schot zorgde Er voor het eerste doelgevaar. Thuisdoelman Goeman redde gepast. Even later zonderde Ansoms met een gemeten bal Put af en die trapte in één tijd voorbij de thuisdoelman (0-1). Kampenhout legde nadien de beste combinaties op de mat. BOKA dreigde met enkele stilstaande fases. Woussen trapte een vrijschop in de muur. Bij een verre ingooi van Camermans verkeek doelman Billast zich maar bij de thuisploeg kon niemand profiteren. Een hard schot van thuisspeler Kalengayi vloog naast doel. Geel-blauw bleef echter de betere ploeg en na ruim een half uur kwam de dubbele voorsprong op het bord. Met een hoge voorzet van op links vond Er de vrijstaande Put die overhoeks binnen kopte (0-2). Met de rust in zicht kreeg Ansoms een goede kans maar zijn schot werd afgeblokt.

Na de koffie pareerde de thuisdoelman een afstandsschot van Ansoms en werden de doorgebroken Put en Roekens afgevlagd. Billast stopte een poging van Et-Takny. Sporting speelde iets te nonchalant en gaf enkele hoekschoppen weg. Op het uur was BOKA dicht bij de aansluitingstreffer toen ancien Ben-Kassem een hoekschop nipt naast doel kopte. Kampenhout reageerde met een hard en laag schot van Put, dat doelman Goeman in hoekschop verwerkte. Aan de overzijde ging doelman Billast plat op een schot van de ingevallen Kempenaers. In de slotfase kreeg Sporting nog enkele kansen om verder uit te lopen. De ingevallen Vanhamel kopte een hoekschop van aanvoerder Goovaerts voorlangs. Na een prima individuele actie van Roekens voorkwam de thuisdoelman de 0-3. Ook bij een uithaal van Er stond Goeman pal, zodat er niet meer gescoord werd in de tweede helft. Na deze tweede opeenvolgende zege blijft geel-blauw samen met Huldenberg en Houtem leider met zes op zes.

BOKA United: Goeman, Woussen (79’ Wouters), Coët, Foket (76’ Scibetta), Et-Takny, Camermans, Ben-Kassem, Kalengayi, Calvete (32’ Kempenaers), Oplynus, Van Herreweghe (76’ De Mol).

Sporting Kampenhout: Billast, Avetisov, Desmet, Heyvaert, Hakizimana, Goovaerts, Ansoms (71’ Jonckheere), De Smidt (71’ Vanhamel), Er, Put, Roekens.

Doelpunten: 11’ Put (0-1), 33’ Put (0-2).

Gele kaarten: Camermans, Avetisov.

Wedstrijdleiding: Steve Gilson bijgestaan door Didier Mattens en Abdelhakim Aabbaoui.