Skip to the content

Nipte maar verdiende winst voor geel-blauw

Foto Omer Hakizimana zit bezoeker Ward Heyvaert op de hielen. (© foto Jeroen Goolaerts)
Foto Omer Hakizimana zit bezoeker Ward Heyvaert op de hielen. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 2 – FC Wambeek Ternat 1

Geel-blauw heeft tegen een kort opzittend Wambeek Ternat met 2-1 een derde opeenvolgende zege behaald. Sporting kreeg in de eerste helft voldoende kansen maar moest wachten tot Roekens kort voor de rust scoorde. In de tweede helft werd het vrij snel 2-0 via Goovaerts en leken de schaapjes op het droge. In plaats van 3-0, een bal van Put werd op de lijn gered, werd het een kwartier voor tijd uit het niets 2-1. Zo was de spanning terug maar Wambeek Ternat vond Sporting niet meer in gebreke.

In het begin van de eerste helft was het even schrikken toen Avetisov naar de schouder greep. Gelukkig kon hij verder spelen. Even later belandde een afgeweken schot van Put in hoekschop. Roekens draaide zich knap vrij maar doelman Corbisier ging snel plat en redde het schot. Aan de overzijde stopte Billast een poging van Pinon. Sporting was baas en dwong een hele reeks hoekschoppen af. Met een beenveeg werkte Corbisier een voorzet van Er in hoekschop. Op die hoekschop van Ansoms kon Avetisov net niet koppen. Put legde aan uit een schuine hoek maar de bezoekende doelman weerde in hoekschop. Ook een afgeweken afstandsschot van aanvoerder Goovaerts belandde in hoekschop. Even later werd een gevaarlijke voorzet van Put voor de neus van Roekens in hoekschop gekopt. Roekens ging ook zelf zijn kans maar besloot binnen bereik van Corbisier. Het was slechts uitstel want even later had geel-blauw een verdiende voorsprong beet. Eén minuut later ging Er op de uitgekomen doelman af. Die veegde de bal weg maar Er kreeg de bal weer voor doel waar Roekens aan de eerste paal raak kopte (1-0). De laatste dreiging voor de pauze kwam van bezoeker Marchoul met een vrije trap nipt naast doel.

Na de rust probeerde Wambeek Ternat de bakens te verzetten maar meer dan wat steriele druk leverde dit niet op. Sporting was dreigender en Avetisov knikte een vrije trap van de net ingevallen Vangrunderbeek over doel. Bij de volgende fase lukte het wel voor geel-blauw. Opnieuw Vangrunderbeek vond Goovaerts die zijn schot via een verdediger in de lucht zag caprioleren. Goovaerts zelf reageerde het snelst en kopte de vallende bal fraai in de verste hoek (2-0). Na twintig minuten volgde bijna een derde thuisdoelpunt. Vangrunderbeek stuurde Put diep en die stak de bal meteen naast doelman Corbisier richting lege doel. Molemans redde net voor de lijn de meubelen voor de bezoekers. In plaats van 3-0 werd het aan de overkant 2-1 toen invaller Collin van dichtbij vrijstaand mocht inschieten (2-1). Meteen de eerste tegengoal voor Sporting in deze competitie. De bezoekers zetten in het slot nog alles op alles maar konden doelman Billast niet meer bedreigen. Sporting had moeite om de bal in de ploeg te houden maar dreigde nog via Put en Vangrunderbeek, zonder succes. Het bleef 2-1 en na deze derde opeenvolgende overwinning blijft geel-blauw samen met Huldenberg en Houtem leider met het maximum van de punten.

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, Avetisov, Desmet, Heyvaert, Hakizimana, Goovaerts, Ansoms (56’ Vangrunderbeek), De Smidt (59’ Jonckheere), Er, Put (79’ Delhaisse), Roekens.

FC Wambeek Ternat: Corbisier, Verbelen, Desmet (77’ Verhasselt), Pinon, Astorino, Heyvaert, Marchoul, Crauwels, Sefgjini (69’ Collin), Molemans, Platteau (69’ Vermeir).

Doelpunten: 37’ Roekens (1-0), 58’ Goovaerts (2-0), 74’ Collin (2-1).

Gele kaarten: Astorino, Verhasselt.

Wedstrijdleiding: Wouter Debusscher bijgestaan door Aaron Soens en Joni Schwaenen.

#wijzijnSpK #futureiseverything #voetbal #daarisem

About the author

Onze partners