Geel-blauw maakt gedroomde competitiestart

Sporting Kampenhout 4 – SC Grimbergen 0

Geel-blauw heeft de competitie ingezet met een riante 4-0 zege tegen Grimbergen. Na een aarzelende start kwam Sporting via Roekens snel op voorsprong. Nadien volgde een reeks kansen voor een dominerend Kampenhout en aanvoerder Goovaerts zorgde voor de logische 2-0 halfweg. Na de pauze bleef geel-blauw de bezoekers pijn doen met flitsend en leuk voetbal. Met twee extra goals van Roekens was de partij na een uur gespeeld.

Grimbergen kwam nog dicht bij een eerredder maar aan de overkant voorkwam doelman Maes (ex-Sporting) een monsterscore. Grimbergen startte niet onaardig en al in de eerste minuut redde Billast een poging van Likau. De bezoekers speelden met lef maar kregen al snel een doelpunt om de oren. Ansoms stuurde Roekens diep en die scoorde beheerst door de benen van doelman Maes (1-0). Sporting bleef Grimbergen op eigen helft drukken. Een poging van Put werd afgeblokt in hoekschop en toen Er z’n mannetje in de wind zette schoot opnieuw Put aan de tweede paal in het zijnet. Roekens kopte voorlangs en zag even later een gekraakt schot naast gaan. Bij een gevaarlijke voorzet van Put kon niemand in doel verlengen. Grimbergen lag onder maar was dicht bij de gelijkmaker bij een hoekschop. Billast ging onder de bal door maar Gaudaen kon niet profiteren. Een paar minuten later verdubbelde Sporting de score. Een poging van Roekens werd in de voeten van Goovaerts gedevieerd en de Kampenhoutse aanvoerder schoof de bal onder doelman Maes tegen de netten (2-0). Meteen de stand halfweg.

In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. Een gevaarlijke voorzet van Put werd in hoekschop gewerkt. Doelman Maes weerde een pegel van Ansoms af en een goed gevolgde Roekens schoot de bal in de rebound in het dak van het doel (3-0). Aan de overzijde duwde doelman Billast een knal van De Cuyper in hoekschop. Een plaatsbal van De Smidt ging naast doel. Een dubbele wissel bij Grimbergen bracht geen zoden aan de dijk. Op aangeven van Put trof Roekens via doelman Maes de onderkant van de lat. De bezoekende verdediging bleef er naar kijken en zo kon Roekens seconden later toch z’n derde goal van de namiddag intikken (4-0). Billast ging aan de overkant plat bij een poging van Abarchan. Na een actie van Er trapte De Smidt de bal in één tijd in het zijnet. De bezoekers waren nog dicht bij een eerredder. Billast hield invaller Mihailof af en een afgeweken knal van Abarchan vloog naast doel. Kampenhout behield echter de controle en prikte nog enkele keren tegen. Maes stopte pogingen van Roekens en de ingevallen Hakizimana en weerde een vrije trap van Maxime Janssens. Bij een snelle tegenaanval ging Put alleen op doel af maar een uitstekende Maes redde opnieuw. Tot overmaat van ramp eindigden de bezoekers nog met tien toen Casteels in het slot een tweede gele kaart kreeg. Mooie collectieve prestatie van geel-blauw die volgende week om bevestiging vraagt.

Sporting Kampenhout: Billast, Avetisov, Desmet, Heyvaert (71’ Vanhamel), M. Janssens, Goovaerts, Ansoms (71’ Hakizimana), De Smidt, Er (85’ N. Janssens), Put, Roekens.

SC Grimbergen: Maes, Leyssens, Berodes, De Cuyper (58’ Mihailof), Van Himst (69’ Roosens), Casteels, Gaudaen, M'Rabet, Likau, Van Begin (58’ Van Muylders), Abarchan.

Doelpunten: 10’ Roekens (1-0), 37’ Goovaerts (2-0), 52’ Roekens (3-0), 61’ Roekens (4-0).

Gele kaarten: Heyvaert, Casteels, Leyssens, Maes.

Rode kaart: 86’ Casteels (tweemaal geel).

Wedstrijdleiding: Patrick Cuypers bijgestaan door Tony Dirkx en Nuri Tasdemir.