Sporting alleen leider na nipte winst in streekduel

FC Melsbroek 0 – Sporting Kampenhout 1

Geel-blauw won met het kleinste verschil het streekduel op het veld van Melsbroek na een kansarme wedstrijd. Sporting was de betere ploeg tegen een verdedigend ingestelde thuisploeg. Scoren lukte echter niet voor de rust. In een flauwe tweede helft bleef geel-blauw op zoek gaan naar dat verlossende doelpunt dat er halfweg kwam via de pas ingevallen Vangrunderbeek. Melsbroek probeerde nog iets terug te doen maar Sporting hield al bij al makkelijk stand in is nu alleen leider met 12 op 12.

De thuisploeg begon op een beenhard veld met twee hoekschoppen die geen gevaar opleverden. Aan de overzijde schoot Er over doel en besloot Roekens binnen bereik van doelman Vervecken. Overbuur Billast plukte een vrije trap van Frérotte uit de lucht. Sporting drong de thuisploeg terug en dreigde enkele keren. Een afgeweken schot van Maxime Janssens dwarrelde naast doel in hoekschop. Eén minuut later werd een poging van Put voor de lijn weggewerkt. Bij een vrije trap van Desmet redde Vervecken voor de neus van Avetisov. Na ruim een halfuur volgde de beste bezoekende kans. Hakizimana speelde Maxime Janssens vrij voor doel waar een sterke Vervecken zijn ploeg overeind hield. Even later kreeg Avetisov streng geel van de ref. Melsbroek ontsnapte bij de volgende aanval aan een rode kaart. Er stuurde de heroptredende Jonckheere diep en die werd voor het ingaan van de zone van de waarheid van de sokken gelopen door Frérotte. Ook nu hield de ref het bij geel… Sporting verdiende halfweg een voorsprong maar die kwam er niet meer nadat de thuisdoelman op slag van rust ook een poging van Desmet uit de tweede lijn stopte.

In het begin van de tweede helft ging doelman Billast plat op een schotje van Verhas. Nadien volgde een periode met veel middenveldspel. Geel-blauw was dan wel de betere ploeg tegen een zeer afwachtende thuisploeg maar doelgevaar leverde dat niet op. Melsbroek haalde ook het tempo uit de wedstrijd met veel kleine foutjes. Dat zorgde finaal voor een saaie tweede helft. Uiteindelijk viel de beslissing halfweg die tweede periode na een gouden wissel van trainer Dessaer. Vangrunderbeek stond nog maar één minuut tussen de lijnen toen hij aan de tweede paal een assist van Put voorbij doelman Vervecken knikte (0-1). Melsbroek moest nu wel komen en deed dat ook. De ingevallen Buscema probeerde het maar poeierde de bal naast doel. Sporting hield het hoofd koel en speelde de partij uit. In de slotminuut ging opnieuw Vangrunderbeek aan de haal maar ditmaal redde Vervecken. Zo bleef het bij die nipte maar verdiende 0-1 overwinning die Sporting alleen leider maakt. (JG)

FC Melsbroek: Vervecken, Oversteyns, Meftah, Deserrano, Vermeulen, Noë, Verhas (79’ Neshovanovich), Van Malderghem (69’ Buscema), Frérotte, Epolo, Salvi.
Sporting Kampenhout: Billast, Avetisov, Desmet, Heyvaert, Jonckheere (84’ De Smidt), M. Janssens, Hakizimana (66’ Vangrunderbeek), Goovaerts, Er, Put (88’ Delhaisse), Roekens.
Doelpunt: 67’ Vangrunderbeek (0-1).
Gele kaarten: Meftah, Frérotte, Avetisov.
Wedstrijdleiding: Peter Ebraert bijgestaan door Philippe Philippaerts en Jeffrey Payeur.