Geel-blauw zet scheve situatie recht na rust

Sporting Kampenhout 4 – VK Liedekerke 1

Geel-blauw won tegen het ambitieuze Liedekerke een vijfde partij op rij. Het zette in de tweede helft een 0-1 achterstand om in een riante 4-1 overwinning. In een evenwichtige en slordige eerste helft kwamen de bezoekers in het slot op winst. Sporting kwam furieus uit de kleedkamer en maakte snel gelijk via invaller Ansoms. Er volgde een sterke tweede helft waarin Goovaerts geel-blauw op winst kopte en Ansoms met z’n tweede voor zekerheid zorgde. Roekens zette de kers op de taart.

De wedstrijd kwam traag op gang met twee zoekende ploegen. Na een kwartier lifte Er de bal over doelman Vanzeebroeck richting tweede paal waar Put net naast doel besloot. Liedekerke reageerde via Ribeiro die binnen bereik van Billast trapte. Ook op een poging van Gengezo ging de thuisdoelman plat. Aan de overzijde werd een schot van Goovaerts afgeblokt en vond Er net niet een aanstormende Put. Beide ploegen probeerden wel maar er zat veel afval in het spel. Maxime Janssens stuurde Er diep maar de uitgekomen doelman Vanzeebroeck werkte weg. Zijn overbuur Billast werkte met de vuisten een vrije trap van De Boeck weg. Vlak voor de rust kwamen de bezoekers op voorsprong. Na een strakke voorzet van ancien Desaegher kreeg Sporting de bal niet weggewerkt en na een zeer rommelige fase schoot Geeurickx de bal overhoeks in doel (0-1). Werk aan de winkel dus tijdens de rust…

Na de rust bracht trainer Dessaer Ansoms in de ploeg en dat bleek een goede zet. Geel-blauw zette meteen druk maar Goovaerts en Vangrunderbeek besloten beiden naast doel. Derde keer, goede keer want toen Put de bal in één tijd voortrok trapte de ingevallen Ansoms aan de tweede paal binnen (1-1). Even later was er een contact tussen Put en doelman Vanzeebroeck maar de bal ging niet op de stip. De doelman redde een vrije trap van Maxime Janssens en een schot van Ansoms uit een scherpe hoek week af in hoekschop. Maxime Janssens bracht die hoekschop voor doel waar Goovaerts via doelman Vanzeebroeck de bal in de kruising buffelde (2-1). Liedekerke kon daarna geen vuist meer maken, al was een attente Billast bij de pinken bij een kopbal van Desaegher. In het slotkwartier werd het nog een riante overwinning voor een ontketend geel-blauw. Ansoms ontfutselde de bal en kon zo alleen op doel afgaan. Hij stak de bal beheerst naast doelman Vanzeebroeck tegen de netten (3-1). Sporting had nu gewonnen spel en deed er in het slot nog een doelpunt bij. Na een lange rush op links vond Desmet de ingevallen Roekens die z’n mannetje opzij zette en raak schoot (4-1). Na deze vijfde zege op rij blijft Sporting leider met drie punten meer dan Borght-Humbeek en vier meer dan Linden.

Sporting Kampenhout: Billast, Avetisov, Desmet, Heyvaert, Hakizimana (46’ Ansoms), M. Janssens, Jonckheere, Goovaerts, Vangrunderbeek (81’ Roekens), Er, Put (90’ Azdad).

VK Liedekerke: Vanzeebroeck, Geeurickx (76’ Minner), Desaegher, Ribeiro, Verleysen, De Boeck, De Pril, Vander Voorde (68’ Joos), Vermeersch (64’ Paelinck), Gengezo (74’ Van Driessche), Rosseels.

Doelpunten: 44’ Geeurickx (0-1), 53’ Ansoms (1-1), 67’ Goovaerts (2-1), 79’ Ansoms (3-1), 89’ Roekens (4-1).

Gele kaarten: Vander Voorde, Rosseels.

Wedstrijdleiding: Arthur Seynaeve bijgestaan door Wouter Cochet en Niels Gentens.