Skip to the content

Sporting boekt ruime uitzege bij hekkensluiter

Foto: Allan De Smidt, hier in duel met Sebastien Pirotte, zorgde voor de 0-3.
Foto: Allan De Smidt, hier in duel met Sebastien Pirotte, zorgde voor de 0-3.

KV Tervuren-Duisburg 0 – Sporting Kampenhout 3

Geel-blauw zette het nog puntenloze Tervuren-Duisburg met 0-3 opzij en blijft zo foutloos met het maximum van de punten. Sporting begon gretig maar vergat te scoren in de openingsminuten. Een enthousiaste thuisploeg herstelde wel het evenwicht maar was amper gevaarlijk. Vlak voor de rust opende Roekens de score van op de stip. Na de pauze maakte Put er snel 0-2 van en toen ook De Smidt scoorde, was de partij na een uur gespeeld. Sporting speelde nadien volwassen uit.

De thuisploeg, waar afgelopen week de trainer werd ontslagen, zorgde voor het eerste doelgevaar. Doelman Billast stopte de poging van Pirotte en in de rebound besloot Moreels naast doel. Geel-blauw nam over en was meteen enkele keren dicht bij een doelpunt. Er stuurde Put weg en die schoof de bal naast doel. Ook Roekens kwam oog in oog met doelman Hannon maar hij trapte de bal nipt naast doel. Bij een voorzetschot van Er ging Hannon goed plat. Na een kwartier speelde Er met een gemeten verre bal Put vrij. Die trapte de stuiterende bal naast doel. Een gedreven Tervuren-Duisburg herstelde stilaan het evenwicht maar was amper gevaarlijk. Fixelles kopte eerst een hoekschop over doel en kon even later zijn schot niet laag houden. Bij een hoekschop van Ansoms kopte Put terug voor doel waar doelman Hannon redde. Het venijn zat in de staart voor de thuisploeg. Moreels ging op de voet van Roekens staan en op aangeven van de assistent legde de ref de bal op de stip. Roekens zelf schoot de elfmeter feilloos voorbij de thuisdoelman (0-1).

Net als in de eerste helft zorgde Tervuren-Duisburg voor het eerste gevaar na de koffie. Fixelles schoot de bal een metertje naast doel. Sporting ging een stuk efficiënter met de kansen om. Maxime Janssens lanceerde Put die op snelheid doorging en beheerst afrondde met een lage schuiver (0-2). De thuisploeg reageerde maar Vanderelst kopte de bal voorlangs. Op het uur was de wedstrijd helemaal gespeeld. De Smidt nam een diepe bal van opnieuw Maxime Janssens mee en trapte beheerst nummer drie voorbij een kansloze Hannon (0-3). Sporting had de schaapjes op het droge en controleerde het laatste halfuur. De thuisploeg ging ondanks die grote achterstand op zoek naar een eerredder maar toonde zich onmondig voor doel. Glisic kreeg wat vrijheid maar mikte de bal over doel. In het slotkwartier kon geel-blauw naar hartenlust counteren. Een schot van Roekens werd nog in hoekschop afgeblokt. Even later kon Er net niet een vrije trap van aanvoerder Vangrunderbeek in doel schuiven aan de tweede paal. In de slotfase schoot de ingevallen Benali, die z’n eerste speelminuten kreeg, de bal binnen bereik van Hannon. Na deze 0-3 winst blijft Sporting met 18 op 18 (!) leider met vier punten voorsprong op Linden.

(JG)

KV Tervuren-Duisburg: Hannon, Van Bockstaele (82’ Vossen), Nicodeme, Geyssels (82’ Dehaes), Moreels (64’ Verhaert), Fixelles, Glisic, Verhaert, Pirotte, Balis, Vanderelst.

Sporting Kampenhout: Billast, Avetisov, Desmet, Heyvaert (42’ Vanhamel), M. Janssens, De Smidt, Vangrunderbeek, Ansoms (79’ Benali), Er, Put (64’ Azdad), Roekens.

Doelpunten: 44’ Roekens (strafschop, 0-1), 52’ Put (0-2), 60’ De Smidt (0-3).

Gele kaarten: Van Bockstaele, Moreels, Vanderelst, Fixelles.

Wedstrijdleiding: Kevin Van Bets bijgestaan door Frans Schoonjans en Corneel Geuens.

 (© foto Jeroen Goolaerts) #wijzijnSpK #futureiseverything #voetbal #daarisem

About the author

Onze partners