Skip to the content

Eerste puntenverlies in slot na aangename topper

Foto: Een duel tussen Niels Heyvaert en Cédric Van Malcot. (© foto Jeroen Goolaerts)
Foto: Een duel tussen Niels Heyvaert en Cédric Van Malcot. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 2 – VC Bertem-Leefdaal 2

Na een aangename topper gaf Sporting in extremis de winst uit handen tegen een aanklampend Bertem-Leefdaal: 2-2. Geel-blauw nam een droomstart met een heel vroeg doelpunt van Put. De thuisploeg hield de controle tot aan de rust maar op het uur werd het toch 1-1. De reactie mocht er zijn want een paar minuten later bracht Put Sporting weer op voorsprong. Het derde thuisdoelpunt bleef uit en de bezoekers gaven zich niet gewonnen. Na een onterechte hoekschop werd het in extremis 2-2.

Zoals gezegd nam Sporting een droomstart met een doelpunt bij de eerste aanval. Er zette op links een prima actie op en bracht de bal gevaarlijk voor doel. De bal werd ontzet in de voeten van Put die niet aarzelde. Met een streep in de rechterhoek liet hij doelman Seynaeve geen kans (1-0). Bertem-Leefdaal reageerde via Van Malcot maar Billast had geen moeite met de poging. Na een prachtige bal achter de verdediging van aanvoerder Vangrunderbeek had Put de 2-0 aan de voet maar hij trof de buitenkant van de paal. Vanaf dan had Sporting wel de controle maar veel doelgevaar leverde dit niet op. Er ging tegen zijn vroegere club z’n kans maar schoot ver naast doel. Kort voor de pauze waren de bezoekers dicht bij de 1-1. Een prima doelman Billast redde knap toen de vrijstaande Marion een vrijschop inkopte. Vlak voor de pauze dreigde geel-blauw tweemaal. Eerst kon niemand een gevaarlijke voorzet van Ansoms in doel verlengen. Op slag van rust haalde doelman Seynaeve een goed schot van Er uit de hoek zodat Sporting met een kleine bonus kon rusten.

Ook na de koffie bleef de wedstrijd een boeiend kijkstuk. Er schoot de eerste kans naast doel. Aan de overzijde kreeg ook Uka zijn schot niet tussen de palen. Een bedrijvige Er schoot nogmaals op doel maar Seynaeve gaf geen krimp. Op het uur kwam Bertem-Leefdaal op gelijke hoogte. Van Malcot kreeg plots wel heel erg veel ruimte centraal voor doel en trapte de bal voorbij Billast (1-1). Sporting reageerde meteen via Er maar een goed uitgekomen Seynaeve voorkwam erger. De doelman verijdelde ook een poging van De Smidt waarop de goed gevolgde Put tegen de lat schoot. Derde keer, goede keer voor geel-blauw. Er stuurde Put in het straatje en deze keer plaaste die de bal netjes in de verste hoek (2-1). De bezoekers gaven zich nog niet gewonnen. Uka kon net niet bij een vrijschop van invaller Dekleermaeker. Afkir besloot naast doel. Aan de overkant zette Ansoms een mooie actie op maar het schot ging voorlangs. Vangrunderbeek schoot een vrije trap in de muur. Billast haalde een vrije trap van Dekleermaeker uit doel. Hierop ging de scheidsrechter in de fout door onterecht een hoekschop toe te kennen. Die werd eerst weggewerkt, werd terug voor doel gebracht waar Peeters (ex-Sporting) van dichtbij de bal over de lijn tikte (2-2). Een zure gelijkmaker voor de thuisploeg en bovendien kregen Billast en Avetisov geel voor protest. Ondanks deze anticlimax blijft geel-blauw autoritair leider met vijf punten meer dan het trio Melsbroek, Bertem-Leefdaal en Linden.

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, Avetisov, Desmet, Heyvaert, M. Janssens, Goovaerts, De Smidt, Vangrunderbeek, Ansoms, Er (79’ Azdad), Put (74’ Roekens).

VC Bertem-Leefdaal: Seynaeve, Hoymans (86’ D. Meeus), Joosten, Uka, Marion (71’ Dekleermaeker ), Afkir, Rubenschüh, Jacobs, Vanneck (46’ Feyaerts), Van Malcot, Peeters.

Doelpunten: 3’ Put (1-0), 61’ Van Malcot (1-1), 66’ Put (2-1), 89’ Peeters (2-2).

Gele kaarten: Er, Billast, Avetisov.

Wedstrijdleiding: Peter Ebraert bijgestaan door Joni Schwaenen en Wim Buysse.

 

About the author

Onze partners