Sporting behaalt vlotte uitzege na matige partij

SC Aarschot 2 – Sporting Kampenhout 4

Geel-blauw won na een weinig hoogstaand duel met 2-4 van het in puntennood verkerende Aarschot. Hoewel de thuisploeg het best begon, liep Sporting voor de rust tot 0-3 uit met doelpunten van Er, Maxime Janssens en Put. Toen topschutter Roekens er na de koffie al snel 0-4 van maakte, leek een moedig Aarschot rijp voor de slachtbank. Maar zover kwam het niet omdat geel-blauw te veel gas terug nam en de thuisploeg met een afgeweken bal en een strafschop nog terugknokte tot 2-4.

De thuisploeg begon het scherpst aan de wedstrijd. Goris schoot te centraal zodat doelman Billast klemvast kon redden. Eén minuut later was Billast opnieuw attent toen Boulahrir al vallend besloot. Aan de overzijde vloog een vrije trap van Maxime Janssens door een bos van benen binnen bereik van doelman Milbou. Toen Roekens wou uithalen werd de bal in extemis in hoekschop ontzet. Ansoms bracht deze hoekschop voor doel waar Er aan de eerste paal z’n eerste van het seizoen inkopte (0-1). Aarschot dreigde via Wouanssi die z’n afgeweken schot voorlangs zag gaan. Na een overtreding op aanvoerder Goovaerts kreeg Sporting een vrije trap net buiten de rechthoek. Maxime Janssens zette zich achter de bal en trapte die rond de muur in de verste hoek (0-2). Geel-blauw zat zo al snel op rozen en was even later dicht bij een derde doelpunt. Put vond de vrijstaande Er die van dichtbij op thuisdoelman Milbou strandde. Na een halfuur spelen moest Billast een gevaarlijke voorzet uit de bovenhoek halen. Verder controleerde Sporting de wedstrijd en nog voor de pauze scoorde het een derde keer. Er zette van op links voor en Roekens tikte door naar de inlopende Put die aan de tweede paal vrijstaand mocht inschieten (0-3). Kort voor de onderbreking waren de bezoekers nog twee keer dicht bij een vierde treffer. Roekens lobde de bal over doel en Milbou redde op slag van rust een vrijschop van Ansoms.

In het begin van de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld. Doelman Milbou redde al snel een puntertje van De Smidt. Toen opnieuw De Smidt met een verre voorzet Roekens vond aan de tweede paal mocht de thuisdoelman een vierde keer een bal uit het net vissen (0-4). Even later schoot Er de bal nipt voorlangs. Toen Roekens alleen op doel kon afgaan voorkwam Milbou de forfaitcijfers. Sporting had een rustig meesterschap maar nam in het laatste wedstrijdkwart te veel gas terug. Een kwartier voor tijd scoorde Aarschot de eerredder toen een afgeweken schot van invaller Vroom doelman Billast op het verkeerde been zette (1-4). Het thuispubliek zette zich achter de ploeg en Aarschot scoorde zowaar nog een tweede keer. Na een aangeschoten bal tegen de arm van Vanhamel ging de bal op de stip. De ingevallen Shoroye trapte de elfmeter feilloos binnen (2-4). In de slotfase had Er een vijfde goal aan de voet maar knalde over doel. Na deze zevende overwinning van het seizoen blijft geel-blauw autoritair leider met vijf punten meer dan Melsbroek en Linden.

SC Aarschot: Milbou, Goris (46’ Agyepong), Miri, Diallo, Haroun, Saerens (74’ Pignoloni), Wouanssi, Van Leemputten, Van Hove (61’ Shoroye), Boulahrir, Wauters (51’ Vroom).

Sporting Kampenhout: Billast, Vanhamel, Desmet, Heyvaert (61’ Delhaisse), M. Janssens (61’ Jonckheere), Goovaerts, De Smidt, Ansoms (72’ Azdad), Er, Put (84’ Benali), Roekens.

Doelpunten: 15’ Er (0-1), 21’ M. Janssens (0-2), 39’ Put (0-3), 52’ Roekens (0-4), 74’ Vroom (1-4), 82’ Shoroye (strafschop, 2-4).

Gele kaarten: Vroom, Agyepong, Benali.

Wedstrijdleiding: Luc Bosmans bijgestaan door Dirk Lalman en André Mortier.