Geel-blauw walst over Linden in absolute topper

Sporting Kampenhout 4 – VK Linden 0

Een sterk Sporting won de topper tegen nummer twee Linden met afgetekende 4-0 cijfers. De bezoekers speelden behoudend en probeerden de nul te houden. Toen Er Sporting op winst kopte, moest Linden komen. Na een blunder van de doelman werd het vlak voor rust 2-0. In de tweede helft demonstreerde Kampenhout en kon een tegenvallend Linden geen vuist meer maken. Maxime Janssens scoorde met een vrije trap en finaal zorgde invaller Ansoms van op de stip voor de zware 4-0 eindstand.

Achtervolger Linden was niet naar Kampenhout gekomen om aan te vallen en koos voor een behoudende aanpak. Sporting kreeg de bal en toonde zich wat dreigender voor doel. Het eerst gevaar kwam er bij een hoekschop. Maxime Janssens vond Put die voorzette naar de vrijstaande Roekens en die kopte maar nipt over de lat. Bij een tegenstoot van Linden schoot aanvoerder Loockx meters naast doel. Aan de overkant zette Er voor tot bij Maxime Janssens die recht op doelman Cristael besloot. Linden dreigde nog één keer op hoekschop maar ook de kopbal van Hannes belandde hoog over doel. Niet toevallig kwam geel-blauw bij een stilstaande fase op voorsprong. Maxime Janssens bracht een hoekschop voor doel waar Er de bal overhoeks binnen knikte (1-0). De bezoekers, die in zes uitduels maar één doelpunt slikten, moesten nu komen maar kregen nog voor de rust een tweede mokerslag te verwerken. Bij een hoekschop voor Linden schakelde Sporting snel om via de snelle Put. Die verloor de bal aan Bevernage die terugspeelde naar zijn doelman. Cristael wachtte veel te lang om te ontzetten en keilde de bal tegen de voet van de jagende Jonckheere aan zodat de bal in het lege doel vloog (2-0). Meteen ook de stand halfweg.

In de tweede helft moesten de bezoekers uit hun egelstelling komen maar de lukte niet echt. Sporting had de wedstrijd prima onder controle en dreigde geregeld. Na een hoekschop van Maxime Janssens mikte Goovaerts te hoog en ook een plaatsbal van opnieuw Goovaerts belandde over doel. Linden zakte steeds verder weg en ontsnapte op het uur aan de 3-0 toen een doelpunt van Roekens, hij trapte de bal hoog in doel, werd afgekeurd wegens buitenspel. Het was slechts uitstel want een fout op aanvoerder Vangrunderbeek leverde een vrije trap op. Maxime Janssens trapte de bal van op 20 meter voorbij doelman Cristael, die de bal onvoldoende kon afweren (3-0). Hiermee was de partij gespeeld en kon geel-blauw de wedstrijd rustig uitspelen. Linden probeerde wel maar kon doelman Billast niet meer bedreigen. In de slotfase werd het alleen maar erger voor de bezoekers. Put kon alleen op doelman Cristael afgaan die hem enkel foutief kon afstoppen. De scheidsrechter legde de bal op de stip waarop de ingevallen Ansoms de strafschop overtuigend inschoot (4-0). In de slotminuten ontsnapte Linden nog twee keer aan forfaitcijfers. De ingevallen De Smidt vond Put die zijn poging in corner zag verdwijnen. In de toegevoegde tijd zorgde een andere invaller, Noa Janssens, bijna voor de 5-0 maar ditmaal keerde de Lindense doelman het schot. Zo won Sporting deze topper oververdiend met 4-0 en diept het de kloof met Linden uit tot een confortabele acht (!) punten.

Sporting Kampenhout: Billast, Vanhamel, Avetisov, Desmet (84’ Delhaisse), Jonckheere (73’ De Smidt), M. Janssens, Goovaerts (86’ N. Janssens), Vangrunderbeek, Er, Put, Roekens (68’ Ansoms).

VK Linden: Cristael, Bevernage, Tits (68’ Rooseboom), Loockx, Somers (68’ Küçükköse), Ramaekers, Michiels, Bukasa, Vranckx (7’ Hannes), Plützer, Roosbeek (64’ Pauwels). • Doelpunten: 37’ Er (1-0), 45’ Jonckheere (2-0), 63’ M. Janssens (3-0), 82’ Ansoms (strafschop, 4-0).

Gele kaarten: Avetisov, Tits, Roosbeek, Bukasa, Cristael.

Wedstrijdleiding: Ben Torbeyns bijgestaan door Dirk Lalman en Patrick Ketelslagers.