Skip to the content

Sporting wint topper na boeiende wedstrijd

Foto: Er schermt de bal af voor Van Keyenberg. (© foto Jeroen Goolaerts)
Foto: Er schermt de bal af voor Van Keyenberg. (© foto Jeroen Goolaerts)

SC Out-Hoegaarden 0 – Sporting Kampenhout 2

Geel-blauw speelde een prima wedstrijd en won een boeiende topper op het veld van Out-Hoegaarden met 0-2. In een gelijkopgaande eerste helft met pogingen aan beide kanten kwam Sporting na een half uur op voorsprong via Avetisov. Na de pauze controleerde geel-blauw de partij en volgden enkele uitstekende kansen. De thuisdoelman voorkwam een grotere achterstand tot de bal in het slotkwartier op de stip ging. Jonckheere zette die strafschop feilloos om en legde de 0-2 eindstand vast.

Het duel tussen de twee best scorende ploegen, beide ploegen scoorden al in iedere partij, beloofde vuurwerk. Met een kopbal naast doel zorgde thuisspeler Goen voor de eerste dreiging. Aan de overkant kopte Roekens binnen bereik van Vertessen. De wedstrijd verliep vrij evenwichtig met dreiging voor beide doelen. Put knalde naast doel en Er mikte te hoog. Out-Hoegaarden kreeg de beste kans via Bache maar een beenveeg van doelman Billast bracht redding. De thuisdoelman redde een schot van Roekens en zijn overbuur Billast was na een vrijschop attent bij een poging van Goen. Goovaerts stuurde Er diep maar die liet zich de bal afsnoepen. Even later ging Er z’n mannetje voorbij maar Vertessen keerde het schot. Na een half uur kwam Sporting op voorsprong. Maxime Janssens borstelde vanaf de zijnlijn een vrije trap richting verste hoek. De bal leek rechtstreeks binnen te gaan, dacht iedereen, maar Avetisov raakte de bal het laatst en scoorde (0-1). De thuisploeg reageerde haast meteen maar topschutter Goen knalde onbesuisd over doel. Aan de overzijde besloot Er na een individuele actie naast doel. Kort voor rust werkte Billast een gevaarlijk flankvoorzet van Bache weg, zodat geel-blauw met een kleine bonus ging rusten.

Na de pauze kwam bij de thuisploeg Acke (ex-Sporting) in actie. Het was Sporting dat meer en meer onder stoom kwam. Bij een doorbraak van Goovaerts werkte Dumoulin de bal in hoekschop. Aan de overkant schoot Bache een vrije trap in de handen van Billast. Doelman Vertessen ging plat bij een poging van aanvoerder Vangrunderbeek. Bij een teruglegger van Put werd Roekens in extremis afgeblokt. Het doelgevaar bleef van de bezoekers komen. Een lage schuiver van Maxime Janssens belandde naast doel. Bij een duel tussen Heyvaert en Bache gingen beide spelers neer in de rechthoek. De thuisaanhang wilde een strafschop maar de ref liet doorspelen. Roekens zonderde Put af maar een sterke thuisdoelman voorkwam de tweede goal. Even later besloot Roekens op aangeven van Put hoog in doel waar Vertessen de bal over de lat in hoekschop tikte. Sporting dreigde ook bij twee hoekschoppen van Maxime Janssens. Eerst kopte Er over doel en bij de volgende vloog een vluchschot van Goovaerts naast doel. Put schoot ook tegen de paal maar er was ook gevlagd. Na een prima actie op rechts vond Jonckheere Put die werd gehaakt in de rechthoek. Nu wel strafschop die Jonckheere feilloos tegen de netten schoot (0-2). De veer was nu gebroken bij een nochtans verdienstelijke thuisploeg, zodat de score niet meer wijzigde. Na deze winst behoudt Sporting een bonus van vijf punten op Linden, de tegenstander in de absolute topper volgende week.

(JG)

SC Out-Hoegaarden: Vertessen, Van Keyenberg, Veulemans (75’ Thomas), Luyten, Dumoulin (83’ Swings), Goen, Pierreux (46’ Acke), Bache, J. Nijs, D. Nijs, Bamps.

Sporting Kampenhout: Billast, Avetisov, Desmet, Heyvaert (69’ Vanhamel), M. Janssens, Jonckheere, Goovaerts, Vangrunderbeek, Er (88’ Azdad), Put (83’ Ansoms), Roekens.

Doelpunten: 31’ Avetisov (0-1), 79’ Jonckheere (strafschop, 0-2).

Gele kaarten: Dumoulin, Goen, Bamps, Avetisov, Er.

Wedstrijdleiding: Jan Van Roy bijgestaan door André Mortier en Kevin Lemal.

 

About the author

Onze partners