Skip to the content

Geel-blauw geeft winst uit handen in slot

Nik Vangrunderbeek zet Pieterjan Beeken in de wind. (© foto Jeroen Goolaerts)
Nik Vangrunderbeek zet Pieterjan Beeken in de wind. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 2 – HO Bierbeek 2

Ondanks een goede wedstrijd gaf Sporting in het slot een zekere overwinning uit handen tegen Bierbeek: 2-2. Met een vroeg doelpunt van Roekens nam geel-blauw nochtans een droomstart. Een dominant Sporting kon die voorsprong niet uitdiepen en Bierbeek maakte onverwacht gelijk. Na de pauze volgde hetzelfde scenario met de thuisploeg die snel weer op voorsprong kwam via Put. Kampenhout leek de controle te hebben tot Bierbeek in het slot erg gevleid de 2-2 maakte van op de stip. In de slotminuut ontsnapten de bezoekers aan een terechte rode kaart na een slag.

Put zorgde met een snelle uitbraak voor de eerste dreiging van de partij. Even later vond opnieuw Put de vrijstaande Roekens. Die draaide zich knap vrij en trapte de bal, die nog afschampte op een verdediger, voorbij doelman Vanhoyland (1-0). Bij een voorzet van de bedrijvige Jonckheere raakte Put de bal niet goed. Na een kwartier stopte doelman Vanhoyland Roekens af. Sporting had veel balbezit en was de betere ploeg maar raakte moeilijk aan kansen. Totaal tegen de gang van het spel in kwamen de bezoekers nog voor het half uur op gelijke hoogte. Bij een listige vrije trap kopte Nys aan de tweede paal binnen (1-1). Meteen het sein bij Sporting om een tandje bij te steken. Aanvoerder Vangrunderbeek ging z’n kans maar schoot de bal nipt naast doel. Een afgeweken schot van Put belandde in het zijnet. Geel-blauw bleef goed druk zetten. Een prima actie van Goovaerts en voorzet van Er kenden geen gevolg. Een schot van Jonckheere werd afgeblokt en een trap van Maxime Janssens week af in hoekschop. Zo werd er gerust met een gelijke stand.

Sporting begon ook aan de tweede helft met aanvallende intenties. Er verscheen alleen voor Vanhoyland maar stuitte de bal te ver van de voet. Put knalde over en naast doel. Even later verschalkte Put alsnog de doelman maar zijn inzet werd nog net voor de lijn gered door een verdediger. Het was slechts uitstel want seconden later vond aanvoerder Vangrunderbeek opnieuw Put en deze keer schoot hij Sporting wel verdiend op voorsprong (2-1). Daarna behield geel-blauw wel de controle over de wedstrijd maar een stug Bierbeek gaf geen kansen meer weg en gaf de hoop niet op. Een vrijschop van Beeken werd nog weggewerkt. Toen de ingevallen Benlouafi gretig over de knie van aanvoerder Vangrunderbeek ging, forceerde hij slim een strafschop. Benlouafi zelf zette de elfmeter feilloos om (2-2). Benlouafi werd eerst bijna de held toen hij een vrije trap over doel schoot. Aan de overzijde waaide een voorzet van de ingevallen Ansoms bijna in doel. Dat winnende doelpunt was Sporting niet gegund. In de laatste minuut was bezoeker Benlouafi de absolute antiheld toen hij Jonckheere een slag uitdeelde. Zowel de scheidsrechter, die de wedstrijd niet meer onder controle had in het slotkwartier, als zijn assistent hadden niets gezien. Zo kreeg de dader slechts geel in plaats van donkerrood. Het bleef 2-2, een gouden puntje voor Bierbeek terwijl Sporting er twee verloor. Ondanks het gelijkspel blijft geel-blauw stevig leider met zes punten voorsprong op achtervolger Linden.

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, Vanhamel, Avetisov, Desmet, Jonckheere, M. Janssens, Goovaerts, Vangrunderbeek, Er (79’ De Smidt), Put, Roekens (63’ Ansoms).

HO Bierbeek: Vanhoyland, Spaey, N. Lauwens, Dochez, Beeken, T. Lauwens, Laermans, Nys (66’ Kindekens), Verbrugge (78’ Benlouafi), Termini, Dupont (66’ Schoolmeesters).

Doelpunten: 5’ Roekens (1-0), 26’ Nys (1-1), 54’ Put (2-1), 84’ Benlouafi (strafschop, 2-2).

Gele kaarten: Jonckheere, Goovaerts, Put, Dochez, Schoolmeesters, Benlouafi.

Wedstrijdleiding: Kim Petré bijgestaan door Aaron Soens en Nuri Tasdemir.

About the author

Onze partners